Tomatenbrood en slimme snacks
Ik ontmoette Marjolein voor de eerste keer tijdens een prive workshop. Zij kwam een dagje bij mij voor een workshop foodfotografie en we hadden een erg gezellige dag. Marjolein heeft de populaire website De Energieke Vrouwen Academie en wilde de recepten voor haar ebooks zelf gaan fotograferen. En ja een workshop is natuurlijk heel nuttig maar de realiteit is dat je er daarna wel tijd voor moet vrij maken om te oefenen, oefenen en oefenen. En Marjolein, druk bezet, kwam er niet aan toe. Dus toen de foto’s voor haar nieuwe ebook ‘Slimme Snacks‘ moesten worden gemaakt, belde ze mij. Of ik dat wilde doen. Nou hartstikke leuk natuurlijk en het toeval wilde dat ik op dat moment net mijn eerste Whole30 aan het doen was.
Goede timing dus want de recepten die Marjolein maakt zijn suiker-, zuivel- en glutenvrij. Niet allemaal geschikt voor de Whole30 maar deze is dat wel en het leek me een prima recept om in deze maand met jullie te delen. Want… wij zijn nu net met onze tweede Whole30 begonnen. Na alle zoetigheid en andere rommel die we tijdens de decembermaand én tijdens onze Mexico vakantie hebben gegeten leek het me wel een goed moment. En dit brood ga ik zeker nog een keer maken, want het is lekker! En dat zijn de andere recepten van Marjolein ook. Ik kan het weten want ik heb ze allemaal gemaakt uit het ebook en ook allemaal (nou ok, bijna allemaal) gegeten.
Mijn favorieten uit het ‘Simme Snacks’ boek zijn; dit tomatenbrood natuurlijk maar ook de kruidencrackers, het vogelnestje van zoete aardappel en het eiwit kanonnetje (zó lekker!!)
Tomaten brood zonder gluten
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 eetlepel Franse kruiden Herbes de Provence
- verse peper en zout
- ½ theelepel zuiveringszout natrium bicarbonaat
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 2 kopjes zongedroogde tomaten
- een scheutje citroensap
- 4 eieren
- 1 eetlepel kokosolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng in een ruime kom het amandelmeel de pompoenpitten, kruiden, peper, zout en zuiveringszout. Meng het goed door elkaar.
- Hak de knoflook fijn. Snijd ook de ui en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Voeg dit bij de andere ingrediënten in de ruime kom. Voeg nu ook het citroensap toe. Goed roeren.
- Klop in een aparte kom 4 eieren goed los bij voorkeur met een mixer. Voeg dit eveneens toe bij de rest. Roer goed. Smelt ten slotte de lepel kokosolie zacht in een pannetje en giet dit bij het geheel. Meng nu alles goed door elkaar.
- Bekleed je bakvorm met bakpapier en schep het deeg in de vorm. Het moet een stevige specie zijn. Druk het aan met de bolle kant van een lepel.
- Dek je vorm af met aluminiumfolie. Zet het ca 20 minuten in de oven op 180 graden. Haal dan de folie eraf en laat het nogmaals 20 minuten staan. Het brood gaat een beetje rijzen en wordt mooi bruin.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Het boek is via de website van Marjolein te koop voor 11,50
Wil je alles recepten zien die ik heb gemaakt voor de Whole30 check dan hier op de index voor Paleo en whole30 recepten.
Ziet er heerlijk uit. Kan ik ipv amandelmeel ook havermeel gebruiken
Hoi Marie-Colette. Dat kan denk ik wel maar de smaak zal wel heel anders worden vrees ik. Maar proberen kan altijd natuurlijk.
Wat een lekker recept! Ga het gelijk doorsturen naar een vriendinnetje die afgelopen is begonnen met detoxen! 🙂 Succes met de Whole 30!!
Dank je wel Ianna! Ja we zitten hier in volle detox mode hoor… Pfft, hoofdpijn, moe en meer van die ellende maar het is voor een goed doel!
Ik vroeg me al af waarom ik nog nooit van de site gehoord had… maar is voor 40+ zo ver ben ik nog niet ; )
Hahahahaha…. Grapjurk.. 😉 Ik had er ook nog niet eerder van gehoord voor Marjolein bij me kwam maar… de recepten zijn ook lekker voor 20+ hoor! Echt…
Lijkt me heerlijk! Succes met de whole 30
Zeker lekker en dank je wel Cecile!