Simone's Kitchen

Kipsalade met sinaasappel dressing en kersen

Kipsalade met gepocheerde kersen

Als ik kip bereid dan is de meest voorkomende manier om hem te maken op de gril of in de koekenpan. Pocheren doe ik eigenlijk niet zo heel erg vaak. En dat is best zonde want ik kan me nog heel levendig herinneren hoe ongelofelijk lekker die kip gepocheerd (alleen in het engels zie ik nu. Vertaling komt binnenkort!) in kokosmelk was. Weet je nog Charlotte? Die salade met die eh.. iets te pittige pepers… 😉

20150611-MH2A1294

Maar goed, dat was een van de eerste keren dat ik een kip gepocheerd had en op zich goed bevallen maar daarna amper nog een keer gedaan. Tijd om daar verandering in te brengen dus toen ik het recept van Annabel zeg moest ik het wel proberen. Het fijne van dit kippetje is ook nog eens dat het multifunctioneel is. Met andere woorden; als je wat meer kip pocheert dan je nodig hebt voor de salade, kun je er ook een hele lekkere kipsalade van maken. Voor op brood bijvoorbeeld. Het recept voor die kipsalade volgt ook nog binnenkort!

20150611-MH2A1298

Inmiddels is de zomer ‘toegeslagen’ of althans terwijl ik dit schrijf (het is nu nog gisteren) schijnt het zonnetje uitbundig. Lekker buiten rondgehangen vandaag, terwijl de katten hebben bedacht dat het moment is aangebroken om alle kikkers in de omgeving eens flink te pakken te nemen. Stand: 1-1. De eerste kikker heeft het niet overleefd. Ik was er niet snel genoeg bij. De tweede kikker heb ik kunnen redden en heb ik 500 meter verderop in de sloot gezet. Daar komen ze niet. Op de een of andere manier zitten die kikkers hier in de bosjes. Ik stel me dan toch zo voor dat een kikker bij water in de buurt is maar blijkbaar niet in onze tuin. Geen slimme kikkers dus.

20150611-MH2A1296

En als je dan toch in de tuin rondhangt dan is dit de perfecte zomersalade. Ik gebruikte kersen in dit recept want het is kersentijd! Je kunt het ook vervangen door bijvoorbeeld druiven (zonder pit) of perzik.

Kipsalade met kersen en sinaasappeldressing

In het oorspronkelijke recept van Annabel gebruikte ze druiven, maar ik had nog kersen liggen dus gebruikte die. Werkte prima!
Het recept is in tijd aangeduid zonder het pocheren van de kip. In principe wordt ervan uitgegaan dat je dat al gedaan hebt. Ik geef het recept daarvoor hier als extra
Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 gepocheerde kipfilets recept onderaan
  • 2 avocado’s rijpe
  • 150 gram kersen gehalveerde
  • 75 gram amandelschaafsel
  • 6 handen waterkers/jonge spinazie/rucola mengsel
  • scheutje citroensap
  • zout en zwarte peper

Dressing:

  • 2 eetlepels zonnebloempit boter (je kunt hier ook hazelnoot boter of amandelboter gebruiken
  • 60 ml sinaasappelsap
  • zout en peper

Pocheren van de kip:

  • 4 steranijs
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • paar plakjes verse gember
  • 1 bosui in stukken gesneden

Instructies

Pocheren van de kip

  • Doe de kipfilets samen in een pannetje zodat het net past. Laat niet teveel ruimte over. Doe alle specerijen en ingredienten erbij en doe koud water erin tot de kip ongeveer 5 cm onder water staat. Zet op, breng aan de kook en laat ongeveer tien minuten doorpruttelen. Laat de kip afkoelen terwijl je de rest klaarmaakt.

Dressing

  • Doe voor de dressing alle ingredienten bij elkaar en roer tot alles goed is gemengd en glad is. Breng op smaak met zout en peper

Salade

  • Snij de kip en de avocado in klein stukjes en doe ze met de kersen, amandelen en de sla in een kom. Hussel alles door met citroensap, peper en zout en sprenkel er de dressing overheen en zet direct op tafel
Auteur: Annabel Langbein

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

14 comments

  1. Avatar

    Oooh! Ik wil die salade! En kip pocheren doe ik ook niet vaak…. Ik heb het natuurlijk veel te druk met me af te vragen of pinguïns knieënhebben…. hahahahhaa

  2. Avatar

    Ha Simone, ik zie dat je binnenkort naar Portugal komt. Op mijn blog http://www.levenonderdezon.com  kun je van alles lezen over het heerlijk land, het eten, de muziek….. Bem vindo dus! En ik ben enorm fan van bataat op de barbecue. Binnenkort komen er meer recepten, natuurlijk helemaal niet zo uitgebreid als jij erover schrijft want er zijn ook heel veel mooie trips en stadjes en uitjes om over te schrijven! Benieuwd hoe je Portugal vindt in september.

  3. Avatar

    Is de zonnebloempitboter boter (of de anderen) ook in de supermarkt te koop of moet je het altijd zelf maken?

    • Simone van den Berg

      He Francis, ik denk dat het het makkelijkste is om het zelf te maken, maar waarschijnlijk kun je bij winkels als Ekoplaza of Gooodyfoods misschien wel een soort notenboter vinden. In de gewone supermarkt zeker niet in ieder geval. Mocht je het ergens vinden dan hoor ik het ook graag. Ik zal binnenkort eens neuzen door de winkels heen… 😉

  4. Avatar

    Dit klinkt heerlijk. Het is een combinatie die ik zelf niet zo snel bedacht zou hebben. Komt denk ik ook vooral omdat mijn man is van de stempel “Fruit hoort niet in het avond eten” 

  5. Pingback: Heerlijk zomerse salade recepten | Seniormag.nl

  6. Pingback: Sandwich kipsalade | Simone's Kitchen

  7. Pingback: De vijf beste zomerse salades | Simone's Kitchen

  8. Pingback: Op de Snijplank... Kersen | Simone's Kitchen

  9. Pingback: Lekker frisse (en snelle) kipsalade met bleekselderij | Simone's Kitchen

  10. Avatar

    Mmmmmmm heerlijk! Amandelboter/pasta is bij ons in de supermarkt te koop, dus had deze gebruikt. Super recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!