Simone's Kitchen

Lekker makkelijke Thaise (stijl) kipsalade

Heerlijke thaise kipsalade met kip

Thaise kipsalade

Inmiddels zijn we alweer een paar dagen terug uit Ierland, maar ik merk dat ik een beetje moeite heb met weer in het ritme komen. En dat terwijl we eigenlijk maar kort zijn weggeweest naar mooi Ierland. Wil je trouwens al wat zien over onze reis check dan even het eerste stuk wat vandaag online is gekomen over de roadtrip van Dublin naar Galway.

Weinig groente

Ik kan wel zeggen dat ik verbijsterend weinig groente heb gegeten de vorige week in Ierland. Het blijft een raar fenomeen dat je – als je uit eten gaat – eigenlijk heel erg weinig groente te eten krijgt. Ja tuurlijk als je een salade besteld dan is het anders maar je zou toch bij een stuk vlees bijvoorbeeld ook best wat groente kunnen krijgen. En dan bedoel ik natuurlijk niet zo’n treurig bakje ‘sla’ waar ze drie slablaadjes, een stukje komkommer en een tomaat in stoppen. Dat is ten eerste niet te eten en ten tweede kunnen ze dan beter helemaal niks serveren.

Groente bijtanken

Met deze Thaise kipsalade kun je in ieder geval weer even lekker wat groente tot je nemen. Wij zitten hier weer volop in de groente-modus. Ben er aan toe!

In dit geval gebruikte ik lekker veel veldsla en mengde dat met verse kruiden waardoor je meteen ook veel verschillende fijne voedingsstoffen binnenkrijgt. Heel fijn na ruim een week groenteloos (nou ja bijna dan) door het leven te zijn gegaan.

Volgende week gaan we ook weer meer aandacht aan groente in de hoofdrol geven tijdens de week zonder vlees! We eten nu ook regelmatig vegetarisch dus echt een grote verandering is het natuurlijk maar het is wel goed om zo af en toe eens wat meer aandacht te geven aan het feit dat het ook zonder vlees of vis heel lekker kan zijn!

Probeer ook eens de Thaise salade met Chinese kool!

Thaise salade met kip
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Thaise kipsalade

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet in blokjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 rode ui in dunne ringetjes gesneden
  • 1 tl citroengras
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 el sesamolie
  • 1 el vissaus
  • 1 el coconut aminos
  • 15 gr verse munt gehakt
  • 15 gr verse basilicum gehakt
  • 15 gr verse koriander gehakt
  • ½ komkommer in blokjes
  • 1 bosui in ringetjes gesneden
  • ½ rode peper in kleine stukjes
  • 50 gr veldsla

Dressing

Instructies

  • Verhit een wok met wat kokosolie en voeg de ui toe. Bak dit even tot glazig en voeg dan de gember, citroengras, sesamolie, vissaus, coconut aminos toe en de kip. Bak tot de kip goudbruin en gaar is.
  • Maak de dressing door de ingredienten met elkaar te mengen. Proef even goed. Extra zout is waarschijnlijk niet nodig door het zout in de vissaus.
  • Maak de salade door de kip te mengen met de veldsla, de verse kruiden, de komkommer, bosui en rode peper
  • Serveer met de dressing en eet meteen
Gang: Lunch
Keuken: Thaise
Trefwoord: citroengras, kip, veldsla

Voedingswaarde

Calorieën: 386kcal, Koolhydraten: 12g, Eiwit: 24g, Vet: 27g, Verzadigd vet: 9g, Cholesterol: 70mg, Natrium: 1322mg, Kalium: 751mg, Vezels: 2g, Suiker: 5g, Vitamine A: 2420IU, Vitamine C: 36mg, Calcium: 46mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!