Thaise salade met Chinese kool | simoneskitchen.nl

Thaise salade

Is het nog een beetje koud daar? Of begint het alweer voorjaar te worden? Ik vraag het even want waar ik nu ben is het een graadje of 27 ˚C. Of wilden jullie dat liever toch niet horen. Haha… We hadden van de week een gesprek met een man die hier al 12 jaar woont en het ging over de zomer die we vorig jaar hebben gehad. Die zomer met temperaturen van 35˚C en die zomer die maar niet voorbij wilde gaan.

Te warm

Ik hou best van mooi weer maar ik realiseerde me ineens weer dat ik moeite zou hebben om te wennen aan een land waar het altijd maar zomer is. Ik hou van de seizoenen, al lijken die in Nederland met een razend tempo ook steeds meer te vervlakken. Affijn, de beste man vertelde dus dat de warmte het grootste probleem voor hem is hier in Curacao. Zelfs na 12 jaar is het niet zijn favoriete onderdeel van het land. En ik kan me dat levendig voorstellen.

Thaise temperaturen

Ik vergelijk de afgelopen zomer meer met een Aziatische zomer dan het weer hier. Het waait op Curacao eigenlijk altijd wel en dat maakt de temperatuur goed te doen. Sommige van onze warmste “avonturen” beleefden we in Azië. En daar moest ik dus ineens weer aan denken bij het maken van deze heerlijke salade. Want ja een salade kun je echt prima ook in de winter eten. Ik had nog niet eerder een salade gemaakt met Chinese kool, maar vond het verrassend lekker en zeker in combinatie met de Aziatische smaken van de dressing is het een super salade!

Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Thaise kipsalade met Chinese kool

Doe je momenteel een whole30? Vervang de honing in de dressing dan door een beetje appel cider azijn of laat het gewoon weg.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • ½ krop Chinese kool
  • 2 kipfilets
  • 1 mango geschild en in reepjes gesneden
  • 3 lente-uitjes gesneden
  • flinke handvol cashewnoten geroosterd en gehakt
  • 2 geraspte wortels

Dressing

  • 3 el limoensap
  • 4 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el vissaus
  • ½ tl verse gember geraspt
  • ½ tl citroengras geraspt
  • 1 tl honing
  • 1 rode chilipeper zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden

Instructies

  • Pocheer de kip voor 10 minuten in kokend water met zout. Laat afkoelen terwijl je de rest van de salade bereidt.
  • Snij de Chinese kool in fijne reepjes en meng met de mango, lente-uitjes en wortel.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te combineren. Proef en pas aan met peper en zout.
  • Als de kip is afgekoeld pluk je die uit elkaar of je snijd het in blokjes. Meng door de salade.
  • Meng de Chinese kool met de dressing en strooi de cashewnoten er als laatste overheen. Serveer meteen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: chinese kool, kip

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 287kcal, Koolhydraten: 15g, Eiwit: 15g, Vet: 19g, Verzadigd vet: 3g, Transvet: 1g, Cholesterol: 40mg, Natrium: 450mg, Kalium: 506mg, Vezels: 2g, Suiker: 11g, Vitamine A: 5877IU, Vitamine C: 43mg, Calcium: 31mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Gek op de smaken van Azie? Probeer ook eens deze heerlijke Thaise noodles of deze lekkere garnalenballetjes! Of ook met Chinese kool is deze geroerbakte chinese kool met gehaktballetjes

Delen is fijn!