Thaise salade met Chinese kool
Thaise salade
Is het nog een beetje koud daar? Of begint het alweer voorjaar te worden? Ik vraag het even want waar ik nu ben is het een graadje of 27 ˚C. Of wilden jullie dat liever toch niet horen. Haha… We hadden van de week een gesprek met een man die hier al 12 jaar woont en het ging over de zomer die we vorig jaar hebben gehad. Die zomer met temperaturen van 35˚C en die zomer die maar niet voorbij wilde gaan.
Te warm
Ik hou best van mooi weer maar ik realiseerde me ineens weer dat ik moeite zou hebben om te wennen aan een land waar het altijd maar zomer is. Ik hou van de seizoenen, al lijken die in Nederland met een razend tempo ook steeds meer te vervlakken. Affijn, de beste man vertelde dus dat de warmte het grootste probleem voor hem is hier in Curacao. Zelfs na 12 jaar is het niet zijn favoriete onderdeel van het land. En ik kan me dat levendig voorstellen.
Thaise temperaturen
Ik vergelijk de afgelopen zomer meer met een Aziatische zomer dan het weer hier. Het waait op Curacao eigenlijk altijd wel en dat maakt de temperatuur goed te doen. Sommige van onze warmste “avonturen” beleefden we in Azië. En daar moest ik dus ineens weer aan denken bij het maken van deze heerlijke salade. Want ja een salade kun je echt prima ook in de winter eten. Ik had nog niet eerder een salade gemaakt met Chinese kool, maar vond het verrassend lekker en zeker in combinatie met de Aziatische smaken van de dressing is het een super salade!
Thaise kipsalade met Chinese kool
Ingrediënten
- ½ krop Chinese kool
- 2 kipfilets
- 1 mango geschild en in reepjes gesneden
- 3 lente-uitjes gesneden
- flinke handvol cashewnoten geroosterd en gehakt
- 2 geraspte wortels
Dressing
- 3 el limoensap
- 4 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- 1 el vissaus
- ½ tl verse gember geraspt
- ½ tl citroengras geraspt
- 1 tl honing
- 1 rode chilipeper zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden
Instructies
- Pocheer de kip voor 10 minuten in kokend water met zout. Laat afkoelen terwijl je de rest van de salade bereidt.
- Snij de Chinese kool in fijne reepjes en meng met de mango, lente-uitjes en wortel.
- Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te combineren. Proef en pas aan met peper en zout.
- Als de kip is afgekoeld pluk je die uit elkaar of je snijd het in blokjes. Meng door de salade.
- Meng de Chinese kool met de dressing en strooi de cashewnoten er als laatste overheen. Serveer meteen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Gek op de smaken van Azie? Probeer ook eens deze heerlijke Thaise noodles of deze lekkere garnalenballetjes! Of ook met Chinese kool is deze geroerbakte chinese kool met gehaktballetjes
Pingback: Lekker makkelijke Thaise (stijl) kipsalade | Simone's Kitchen
Pingback: Groene mangosalade (paleo versie) | Simone's Kitchen
Pingback: Roerbakken: Chinese kool met gehaktballetjes - snel en gezond! | Simone's Kitchen
Net deze salade gemaakt en met mn gezin gegeten. Een heerlijke salade, echte aanrader! Bedankt Simone voor het recept 😊👍
Ah graag gedaan. En fijn dat het zo in de smaak is gevallen!