Simone's Kitchen

Thaise salade met kipgehakt

Thaise salade met kipgehakt

Thaise salade met kipgehakt

Dat ik fan ben van de smaken uit de Thaise keuken is vast geen geheim en ik maakte eerder al deze Thaise salade met Chinese kool en deze Thaise salade met gerookte zalm. Dit keer koos ik voor een versie met gehakt. Het lijkt een beetje op de slaschuitjes die ik ooit al eens maakte, maar dan anders. 🙂

Kipdij

Ik koos er dit keer voor om een Thaise salade met kipgehakt te maken en dan wel homemade kipgehakt. Dat is echt veel makkelijker dan je wellicht denkt. Je gebruikt hier kipdijfilet voor. Kipfilet is te droog om als gehakt te gebruiken. De kipdij doe je met verschillende specerijen in de keukenmachine en je draait er een puree van. Het hoeft niet heel fijn te zijn dus als er nog stukjes in zitten is dat prima.

Het gehakt bak je vervolgens lekker op in de koekenpan en je mengt het met de andere ingrediënten tot een fijne salade. Ik serveer het met venkel, koriander en een lekkere dressing voor erdoor.

De thaise salade met kipgehakt kun je vervolgens eten als maaltijdsalade voor het diner of je kunt het eten als lunch. Wil je er geen venkel bij serveren dan kun je dit ook prima eten met de eerder genoemde slaschuitjes. In dat geval laat je de venkel weg. Die kun je er alsnog wel doordoen maar dat eet toch minder handig met de slaschuitjes.

Het gerecht is paleo en koolhhydraatarm. Als je de honing weglaat uit de dressing is de thaise salade met kipgehakt bovendien whole30 proof.

Ik vind het een van de lekkerste manieren om een dergelijke salade te eten. Super makkelijk te maken en bovendien heel snel klaar. Je kunt er natuurlijk ook kant- en klaar kipgehakt voor gebruiken, maar ik vind dat altijd wat minder. Ten eerste zit er allerlei spul in wat er niet in thuishoort en de structuur daarvan is wel wat minder. Maar als jij dat prima vindt dan kun je dat zeker gebruiken!

Thaise salade met gehakt
Print recept Pin recept
No ratings yet

Thaise kipgehaktsalade met venkel en koriander

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kipdijfilet in blokjes
  • 2 el geraspte gember
  • 2 tl citroengras
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 el rode currypasta
  • 1 el olijfolieolie
  • 1 el vissaus
  • 2 el limoensap
  • koriander
  • Gemengde sla voor erbij
  • 1 wortel geraspt
  • 1 venkelknol dun gesneden

Dressing

  • 60 ml coconut aminos
  • 2 el sesamolie
  • 60 ml appelciderazijn
  • 60 ml olijfolie
  • 1 el honing

Instructies

  • Voor het maken van het kipgehakt doe je de kipdijfilet, gember, currypasta, knoflook en citroengras in de kom van de keukenmachine. Draai dit tot een gehakt-achtige massa.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en voeg je kipmengsel hier aan toe. Bak het bruin en voeg de vissaus en het limoensap toe aan je gehakt. Bak het een paar minuten tot de kip goed gaar is.
  • Voor de sla meng je de groene sla met de wortel en gesneden venkel door elkaar.
  • Maak de dressing en serveer de salade met de dressing.
Gang: Lunch, Maaltijdsalade
Keuken: Thaise
Trefwoord: kipdij

Voedingswaarde

Calorieën: 575kcal, Koolhydraten: 16g, Eiwit: 22g, Vet: 47g, Verzadigd vet: 9g, Meervoudigd onverzadigd vet: 9g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 25g, Transvet: 1g, Cholesterol: 123mg, Natrium: 832mg, Kalium: 607mg, Vezels: 3g, Suiker: 6g, Vitamine A: 3909IU, Vitamine C: 12mg, Calcium: 62mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.