Simone's Kitchen

Thaise salade met gerookte zalm

Terwijl jullie dit lezen ben ik (nog) in Vietnam, maar terwijl ik dit schrijf ben ik mijn koffertje aan het pakken en kom tot de schrikbarende conclusie dat ik niks heb om aan te  trekken. Nou ja, dat is niet geheel waar, maar al mijn plannen om af te vallen en gezond te gaan leven lijken enigszins in het water gevallen. Dus alles wat ik aandoe zorgt ervoor dat ik me als een tientonner voel. Voor de zoveelste keer.

Thaise Salade met papaya | simoneskitchen.nl

En ja tuurlijk weet ik dat ik het aan mezelf te danken heb allemaal. Ik ben gewoon slap… de verleidingen zijn te groot, maar ondertussen baal ik van mezelf. Ken je dat? Je hoofd zegt het een maar je handen doen iets heel anders? Zucht…. Ondertussen kruipt de zomer dichterbij en ik weet nu al – dat als ik zo doorga – ik straks nog veel meer van mezelf baal. Maar elke keer lijk ik dan weer een excuus te vinden om toch die hele rol koekjes op te eten of toch nog een handje nootjes te nemen of toch misschien dan maar een klein stukje proeven van dat taartje. En laten we eerlijk zijn; als je weg bent naar Boedapest voor een gezellig weekje met je vent dan ga je toch niet op een houtje bijten of wel?

20150225-MH2A6334

En zo gaan de excuses maar door en door en gebeurt er niks. Ik heb een abonnement genomen op de sportschool. En ben al één keer geweest… maar daarna te druk en niet aan toe gekomen.  Kortom… het lukt even niet zo goed. Hoe slap ben je dan?

Dus willen jullie me even een hele harde onbarmhartige schop onder mijn achterwerk geven? Alsjeblieft? Dan beloof ik dat ik maar eens begin met het geen woorden maar daden scenario. In de tussentijd – want een mens moet tenslotte ook eten – heb ik hier een bijzonder lekkere salade. Verrassend lekker mag ik wel zeggen want we maakten deze voor een fotoshoot met Alex en ik had een beetje mijn twijfel maar we waren allemaal aangenaam verrast hoe lekker deze salade is. Eigenlijk was de papaja die ik vond te rijp, het recept hoort met onrijpe vruchten maar eigenlijk kwam de smaak erg goed tot zijn recht.

Het komt uit het 60x spicy boek van Delicious en is een tikkie aangepast  want sommige verhoudingen vond ik wat vreemd. Proberen dus!

Salade met papaya | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Thaise salade met gerookte zalm

Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 8 kwarteleitjes
 • 2 groene papaya's
 • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
 • 1 sjalotje fijn gesneden
 • handje kruiden: koriander munt en Thaise basilicum
 • 2 el gebakken uitjes
 • 100 gram gerookte zalm
 • optioneel: zalm eitjes
 • Dressing
 • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
 • 50 ml vissaus
 • 50 ml limoensap
 • 2-3 el palmsuiker

Instructies

 • Doe alle ingredienten voor de dressing bij elkaar, schud goed door en laat intrekken
 • Kook de kwarteleitjes door in koud water op te zetten en aan de kook te brengen. Laat drie minuten koken voor een stevig eitje
 • Snij de sjalot en de rode peper.
 • Maak de papaya schoon en snij in hele dunne reepjes. Onze papaya was verre van groen, maar de salade was ook met een gewone papaya erg lekker. En ik ben niet eens een papaya fan.
 • Doe de papaya met de sjalot en de rode peper samen in een kom en doe een gedeelte van de dressing eroverheen.
 • Voor serveren doe je de papaya in een kom en hier voeg je de verschillende kruiden aan toe. Scheur grote blaadjes in stukken. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer met de zalm en extra dressing erbij.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

 1. Avatar

  Oh wat is het lastig he om af te vallen. Hier ook een enorme lekkerbek die het binnenshuis tijdenlang goed weet vol te houden, maar dan 2x iets buitenshuis heeft en dan gaat de rem er volledig af. Ik sport wel keurig 2x per week maar dan moet je ook gewoon 2x per week op een vast moment een streep door je agenda zetten. En niet kijken wanneer je kan want dan kom je er nooit. Hier ondertussen 15 kilo lichter en nog 35 te gaan, dus als ik het kan…. Kan jij het ook! (schop onder je kont moet je maar even inbeelden, komt tie….) Heel veel succes en het is ook niet makkelijk, maar missch toch wat vaker je hart tussendoor luchten op twitter, want dan krijg je meteen die hulp die je nodig hebt! Liefs Sabine
  ps je recept ziet er ook goed uit, dacht eerst dat het een wortelsalade was. Ik had dus nog nooit een papaya gezien in reepjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!