Groene smoothie met ananas en papaya | simoneskitchen.nl

Groene smoothie

Het is een kwestie van ‘je houdt ervan of je vindt het niks’… een groene smoothie. Althans, ik vind ze soms lekker en soms niet dus misschien ligt het er ook geheel aan wat je erin stopt. Hoe dan ook vind ik zowel groentesapjes als smoothies een ideale manier om overtollige groente en fruit toch op te maken. En ja ik snap dat je beter de hele groente en het hele fruit kunt eten want dan zitten alle vezels er nog in enzovoort enzovoort. (de vezels zitten ook nog in een smoothie maar zijn wel ‘gesneden’ dus minder effectief… schijnt)

Dus elke dag een smoothie eten lijkt me niet zo handig. Maar zo nu en dan kan het echt geen kwaad. En sterker nog, ik heb laatst een heuse high-speed blender gekocht! Ben daar zo blij mee. Daar is deze smoothie nog niet mee gemaakt hoor. Dit is nog met mijn ‘ouderwetse’ blender, maar die high speed blender is nu al geweldig. Je gooit er van alles in. Van biet tot hele wortels tot harde noten en blitz en alles is vloeibaar. Mits je er voldoende vocht bij doet natuurlijk.

High-speed vs gewone blender

Hoewel ik mijn gewone blender vaak gebruik, werd ik af en toe een beetje moe van het feit dat sommige dingen gewoon niet goed gemengd werden. Een hummus maken in een blender gaat niet altijd goed omdat de messen niet genoeg vocht hebben om er doorheen te komen, met als gevolg dat het een hoop geprak en gepruts is om het egaal te krijgen. (overigens maak ik de hummus tegenwoordig altijd in de Magimix. Gaat een stuk beter)

Een highspeed blender is dus anders. En ik ben een beetje verliefd op de mijne. Gooi er bijvoorbeeld ingredienten in voor een soep en hij draait zo snel dat de soep verwarmt wordt tot een graadje of 42. Dat valt nog onder de ‘raw food’ dus je hebt dan een soep maar nog wel rauw dus.

Niet voor alles!

Dat dit niet voor alle groentes een goed idee is bleek toen ik na mijn nieuwe aankoop een soepje wilde gaan maken met broccoli en courgette. Het werkte prachtig. De soep was mooi glad maar gadverdamme! Niet te eten. Ik had er volgens mij ook nog knoflook in gedaan en nog wat andere dingetjes. Weet het al niet meer precies, maar ook met een hoop kunst- en vliegwerk was dit niet meer te redden. Iets te groen zeg maar… Brrr….

Dat vergt dus nog wat oefenen.. 🙂 Deze smoothie is wel heel erg lekker en had in de highspeed blender vast wat gladder geworden maar kan dus ook prima in een gewone blender. Probeer ook eens deze groene smoothie met spinazie en peer.

Groene smoothie met ananas en papaya | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Groene smoothie met papaya, ananas en kokosmelk

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 2 glazen

Ingrediënten

  • 100 gr ananas
  • 1/2 papaya
  • 1/2 courgette
  • 1 flinke hand spinazie
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gember
  • 1/2 tl kardemom
  • 200 ml kokosmelk of meer als het nog te dik is

Instructies

  • Doe alle ingredienten bij elkaar in je blender en draai tot het glad is. Is het mengsel te dik, voeg dan nog wat extra kokosmelk toe. Drink meteen op.
Gang: Ontbijt

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!