Groene smoothie met papaya en ananas

Groene smoothie met ananas en papaya | simoneskitchen.nl

Groene smoothie

Het is een kwestie van ‘je houdt ervan of je vindt het niks’… een groene smoothie. Althans, ik vind ze soms lekker en soms niet dus misschien ligt het er ook geheel aan wat je erin stopt. Hoe dan ook vind ik zowel groentesapjes als smoothies een ideale manier om overtollige groente en fruit toch op te maken. En ja ik snap dat je beter de hele groente en het hele fruit kunt eten want dan zitten alle vezels er nog in enzovoort enzovoort. (de vezels zitten ook nog in een smoothie maar zijn wel ‘gesneden’ dus minder effectief… schijnt)

Dus elke dag een smoothie eten lijkt me niet zo handig. Maar zo nu en dan kan het echt geen kwaad. En sterker nog, ik heb laatst een heuse high-speed blender gekocht! Ben daar zo blij mee. Daar is deze smoothie nog niet mee gemaakt hoor. Dit is nog met mijn ‘ouderwetse’ blender, maar die high speed blender is nu al geweldig. Je gooit er van alles in. Van biet tot hele wortels tot harde noten en blitz en alles is vloeibaar. Mits je er voldoende vocht bij doet natuurlijk.

High-speed vs gewone blender

Hoewel ik mijn gewone blender vaak gebruik, werd ik af en toe een beetje moe van het feit dat sommige dingen gewoon niet goed gemengd werden. Een hummus maken in een blender gaat niet altijd goed omdat de messen niet genoeg vocht hebben om er doorheen te komen, met als gevolg dat het een hoop geprak en gepruts is om het egaal te krijgen. (overigens maak ik de hummus tegenwoordig altijd in de Magimix. Gaat een stuk beter)

Een highspeed blender is dus anders. En ik ben een beetje verliefd op de mijne. Gooi er bijvoorbeeld ingredienten in voor een soep en hij draait zo snel dat de soep verwarmt wordt tot een graadje of 42. Dat valt nog onder de ‘raw food’ dus je hebt dan een soep maar nog wel rauw dus.

Niet voor alles!

Dat dit niet voor alle groentes een goed idee is bleek toen ik na mijn nieuwe aankoop een soepje wilde gaan maken met broccoli en courgette. Het werkte prachtig. De soep was mooi glad maar gadverdamme! Niet te eten. Ik had er volgens mij ook nog knoflook in gedaan en nog wat andere dingetjes. Weet het al niet meer precies, maar ook met een hoop kunst- en vliegwerk was dit niet meer te redden. Iets te groen zeg maar… Brrr….

Dat vergt dus nog wat oefenen.. 🙂 Deze smoothie is wel heel erg lekker en had in de highspeed blender vast wat gladder geworden maar kan dus ook prima in een gewone blender.

Groene smoothie met papaya, ananas en kokosmelk

Ingredienten:

  • 100 gr ananas
  • 1/2 papaya
  • 1/2 courgette
  • flinke hand spinazie
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gember
  • 1/2 tl kardemom
  • 200 ml kokosmelk (of meer als het nog te dik is)

Bereiding:

  1. Doe alle ingredienten bij elkaar in je blender en draai tot het glad is. Is het mengsel te dik, voeg dan nog wat extra kokosmelk toe. Drink meteen op.

 

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *