Simone's Kitchen

Groene smoothie met spinazie, mango en kokos

groene smoothie met spinazie, mango, kokos en ananas | simoneskitchen.nl

Groene smoothies…. Ik heb er al ontelbare variaties van langs zien komen, maar zelf gemaakt had ik het nog niet eerder…. Misschien gek maar het idee om groente in een smoothie te stoppen leek me een soort onnatuurlijke actie. Groente eet je, fruit (in een smoothie0 kun je drinken. Maar om eerlijk te zijn – hoe gek ik ook ben op salades in alle soorten, maten en vormen – met dit warme weer is een eenvoudige, voedzame en vloeibare maaltijd soms een welkome afwisseling. Tijd dus om zelf eens een groene smoothie in elkaar te flansen.

Groene smoothie met spinazie | simoneskitchen.nl

En laat ik om te beginnen zeggen dat het me 100% is meegevallen. Eigenlijk heel erg lekker. Voedzaam ook en ik denk ineens dat het wellicht ook de ideale manier is om je groente consumptie flink omhoog te krikken. Ik heb deze smoothie zo gedronken, dus niks gezeefd, maar hou je niet van (minieme stukjes) door je drankje dan is dat wellicht een optie. Ik zou het niet doen.

Behalve spinazie (maar liefst 150 gram op 2 smoothies) zit hier ook maca poeder in.  Wat is maca vraag je je wellicht af. Ik moest het ook even opzoeken (ik had de pot gekregen van Alex die het toch niet gebruikte..) maar maca is het poeder afkomstig van een knolgewas uit Peru, de maca wortel. Lekker interessant denk je nu misschien, maar de maca wortel heeft een enorm grote voedingswaarde. En is daarmee dan ook een van de superfoods. Wat zit er allemaal in? Een hele rij aminozuren waarvan ik de namen nu wel op kan gaan dreunen, maar het betekent niet echt iets voor mij, dus ik gok voor jou ook niet. Aminozuren dus. Daarnaast ook nog eens heel veel mineralen, zoals  silica, mangaan, zink, koper en magnesium, calcium en kalium en ook nog eens de vitamines B1, B2 en C.

Groene smoothie met maca en spinazie | simoneskitchen.nl

Dus… een lepeltje maca erdoor leek me een uitstekend idee. 🙂

 

Logo-YoghurtBarnWat ook leuk is om te weten is dat Yoghurt Barn sinds vorige week blended yoghurts in het assortiment heeft. Net als bij de yoghurt zijn er hier maar liefst 8 specials bij (waaronder eentje die hier op lijkt en popeye power heet. Zou je alleen voor de naam al willen uitproberen! Of ligt dat aan mij?)

Behalve de specials kun je ook helemaal zelf je blended yoghurt samen stellen.

 

 

groene smoothie met spinazie, mango, kokos en ananas | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Groene smoothie met spinazie, kokos, mango en ananas

Doe je zoals ik een whole30 of eet je paleo, dan kun je de yoghurt/kokoswater heel goed vervangen door 300 ml kokosmelk. Is ook superlekker!
Totale tijd: 5 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 150 gr spinazie
 • 150 gr Griekse yoghurt
 • 150 gr kokoswater
 • 100 gr ananas stukjes
 • 100 gr mango stukjes
 • sap van 1 limoen
 • 1 eetlepel maca poeder
 •  

Instructies

 • Doe eerst de yoghurt en het kokoswater in de blender. Schep de maca erdoor. Doe hier bovenop de spinazie.
 • Draai nu eerst de spinazie goed door het yoghurt/kokosmengsel en doe daarna de stukken fruit erbij en draai alles tot een mooi glad mengsel.
 • Rietje erin en smullen maar!

Disclaimer: Deze post werd mede mogelijk gemaakt door Yoghurt Barn

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

9 comments

 1. Avatar

  Deze klinkt heerlijk! Ik ben tegenwoordig ook van de groene smoothies. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt van de “hypes” hou…dan is dit weer helemaal in, daarna weer het andere. Maar deze groene smoothie hype bevalt me reuze goed. Het boek 70 groene smoothies is trouwens ook echt geweldig!!!

 2. Avatar

  I totally need to make this! I haven’t got onboard the green smoothie train yet, but this looks pretty delish! MM xx

 3. Pingback: Toothie smoothie | Verrassend Genoeg

 4. Avatar

  Je hebt het over 1 maatlepel maca poeder maar er zijn heel veel verschillende maatlepels met een verschillende grote. Ik heb deze smoothie vanochtend gemaakt en het was erg lekker maar ik heb maar gegokt hoeveel maca ik erin moest doen, was eigenlijk net wat teveel.

 5. Pingback: Vier de lente met #AHlente en maak kans op jouw sap in het schap! | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.