groene smoothie

Groene smoothie met spinazie en mango

Groene smoothies…. Ik heb er al ontelbare variaties van langs zien komen, maar zelf gemaakt had ik het nog niet eerder…. Misschien gek maar het idee om groente in een smoothie te stoppen leek me een soort onnatuurlijke actie. Groente eet je, fruit (in een smoothie0 kun je drinken. Maar om eerlijk te zijn – hoe gek ik ook ben op salades in alle soorten, maten en vormen – met dit warme weer is een eenvoudige, voedzame en vloeibare maaltijd soms een welkome afwisseling. Tijd dus om zelf eens een groene smoothie in elkaar te flansen.

En laat ik om te beginnen zeggen dat het me 100% is meegevallen. Eigenlijk heel erg lekker. Voedzaam ook en ik denk ineens dat het wellicht ook de ideale manier is om je groente consumptie flink omhoog te krikken. Ik heb deze smoothie zo gedronken, dus niks gezeefd, maar hou je niet van (minieme stukjes) door je drankje dan is dat wellicht een optie. Ik zou het niet doen.

Behalve spinazie (maar liefst 150 gram op 2 smoothies) zit hier ook maca poeder in.  Wat is maca vraag je je wellicht af. Ik moest het ook even opzoeken (ik had de pot gekregen van Alex die het toch niet gebruikte..) maar maca is het poeder afkomstig van een knolgewas uit Peru, de maca wortel. Lekker interessant denk je nu misschien, maar de maca wortel heeft een enorm grote voedingswaarde. En is daarmee dan ook een van de superfoods. Wat zit er allemaal in? Een hele rij aminozuren waarvan ik de namen nu wel op kan gaan dreunen, maar het betekent niet echt iets voor mij, dus ik gok voor jou ook niet. Aminozuren dus. Daarnaast ook nog eens heel veel mineralen, zoals  silica, mangaan, zink, koper en magnesium, calcium en kalium en ook nog eens de vitamines B1, B2 en C.

Dus… een lepeltje maca erdoor leek me een uitstekend idee. 🙂

Behalve deze groene smoothie met spinazie moet je eigenlijk ook eens mijn boerenkoolsmoothie of de groene smoothiebowl proberen!

groene smoothie met spinazie, mango, kokos en ananas | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
4 van 2 stemmen

Groene smoothie met spinazie, kokos, mango en ananas

Doe je zoals ik een whole30 of eet je paleo, dan kun je de yoghurt/kokoswater heel goed vervangen door 300 ml kokosmelk. Is ook superlekker!
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 150 gr spinazie
 • 150 gr Griekse yoghurt
 • 150 gr kokoswater
 • 100 gr ananas stukjes
 • 100 gr mango stukjes
 • sap van 1 limoen
 • 1 eetlepel maca poeder
 •  

Instructies

 • Doe eerst de yoghurt en het kokoswater in de blender. Schep de maca erdoor. Doe hier bovenop de spinazie.
 • Draai nu eerst de spinazie goed door het yoghurt/kokosmengsel en doe daarna de stukken fruit erbij en draai alles tot een mooi glad mengsel.
 • Rietje erin en smullen maar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post werd mede mogelijk gemaakt door Yoghurt Barn

Delen is fijn!