Simone's Kitchen

Kokos mango speculaasmousse – voor Sinterklaas

mango speculaasmousse

Speculaasmousse (vegan & paleo)

Maak eens wat anders voor Sinterklaasavond met deze lekkere speculaasmousse.

Ik geef toe dat je standaard natuurlijk niet meteen denkt aan het maken van een mousse als je het hebt over Sinterklaasgerechten, maar why not? Deze speculaasmousse is vegan en paleo en gewoon erg lekker.

Niet iets wat je nu meteen bij de koffie gaat serveren, maar wel lekker als afsluiting van je avondmaaltijd.

Het fijne van deze speculaasmousse is bovendien dat je het niet eerst nog uren in de koeling hoeft te zetten om op te stijven.

Snel klaar

De speculaasmousse is snel klaar en door een blok santen te gebruiken is het ook meteen stevig. Heb je geen santen dan kun je er ook voor kiezen om een blik kokosmelk in de koeling te zetten en dit op te laten stijven.

Je schept dan het bovenste harde gedeelte van het blik eruit en gebruikt dit om de speculaasmousse te maken. Dat werkt trouwens niet even goed met alle blikjes kokosmelk. Die van Amazin is geweldig hiervoor. Die van bio+ is meestal ook wel ok, maar gebruik vooral jouw favoriete merk kokosmelk.

Hoewel het niet eerst op hoeft te stijven kun je het wel makkelijk al van tevoren maken en klaar zetten in de koeling tot later gebruik.

Check ook eens deze overheerlijke mangomousse Ook ideaal om te maken tijdens de kerstdagen.

mango speculaas mousse
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Kokos mango speculaasmousse

Lekker voor het heerlijk avondje!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gr santen blok kokos
  • 1 rijpe avocado
  • 1 tl vanille
  • 3 el amandelpasta
  • 450 gr mango plus extra om te serveren
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl verse gember
  • 1 tl koekkruiden
  • Serveer met granaatappelpitjes optioneel

Instructies

  • Snijd de santen in vieren. Schept het vruchtvlees van de avocado uit de schil en gooi de pit weg.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een gladde, volle mousse ontstaat.
  • Schep de mousse in 4 glazen en zet die 1 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer ze voor het serveren met wat extra mango.
Gang: Dessert
Keuken: paleo
Trefwoord: chocolademousse, sinterklaas, vegan

Voedingswaarde

Calorieën: 342kcal, Koolhydraten: 34g, Eiwit: 5g, Vet: 23g, Verzadigd vet: 9g, Natrium: 12mg, Kalium: 634mg, Vezels: 9g, Suiker: 24g, Vitamine A: 1291IU, Vitamine C: 47mg, Calcium: 77mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.