Frambozenmousse met kokos
Deze heerlijke frambozenmousse met kokos is volledig lactosevrij en eenvoudig vegan te maken als je dat zou willen. Super makkelijk om te maken.
Frambozenmousse van Deliciously Ella
Ella Mills heeft waarschijnlijk weinig introductie meer nodig bij de meesten van jullie, maar mocht je haar nog niet kennen: Ella is van het blog Deliciously Ella. Vanwege een ernstige ziekte die ervoor zorgde dat ze bijna fulltime aan bed gekluisterd was, begon Ella zich meer te verdiepen in voeding en wat het met je doet. En veranderde ze uiteindelijk haar eigen voeding naar een volledig plantaardige voeding. Die ziekte is inmiddels in het verleden en haar blog waar ze in 2012 mee begon is een van de bekendste (vegan) blogs wereldwijd. Ik volg het al jaren en zeker nu ik zelf over ben gegaan op vegetarisch eten kan ik alle inspiratie gebruiken die ik maar kan vinden.
Het boek is praktisch ingedeeld in hoofdstukken zoals ontbijt, om mee te nemen, salades en koken voor veel mensen. De makkelijke doordeweekse maaltijden is een favoriet hoofdstuk voor mij… 🙂 En ik maakte er al de pittige stoofpot met zoete aardappel uit die zelfs bij de dude hoge ogen gooide en van de week maakte ik deze frambozenmousse.
Alles bij elkaar in de keukenmachine
Als je gewend bent om chocolademousse te maken dan zul je dit vast een super eenvoudige versie vinden, want het is letterlijk alles bij elkaar doen in de keukenmachine, even draaien en klaar. Je kunt het meteen eten of eerst in de koeling zetten om op te stijven. Alhoewel het niet echt heel erg stijf wordt trouwens, maar wel een beetje steviger.
De frambozenmousse is heerlijk fris en romig met een lekkere kokossmaak. Ideaal voor als je bezoek over de vloer krijgt. Het staat dan ook in het hoofdstuk ‘Om voor vrienden te maken’. Je kunt er voor kiezen om de mousse in kleine schaaltjes te doen of zoals ik deed in een grote kom en dan lekker met zijn allen eruit lepelen…
Deliciously Ella Elke Dag is voor iedereen die waarde hecht aan gezonde voeding en daar ook niet al teveel tijd aan kwijt wil zijn. De recepten zijn allemaal op plantaardige basis.
Deliciously Ella is uitgegeven door Kosmos Uitgevers.
ISBN 9789021563145
Prijs € 22,50
Honing of geen honing
Het zal je wellicht opvallen dat er in dit recept honing wordt gebruikt. Honing is niet vegan dus je wil je het volledig vegan maken dan vervang je de honing voor ahornsiroop.
Frambozenmousse met kokos
Materiaal
Ingrediënten
- Snijd de santen in vieren. Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en gooi de pit weg. Schraap het merg uit het vanillestokje.
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een gladde, volle mousse ontstaat.
- Schep de mousse in 6 glazen en zet die 1 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer ze voor het serveren met wat frambozen en druppels honing als je dat lekker vindt.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Fijn boek hè! Ik heb ‘m ook in de kast zijn, lekkere inspiratie om vaker een dagje geen vlees te eten. Echt zo goed van je dat je nu vega eet, topper!