Simone's Kitchen

Chiapudding met chocola en kokos

Chiapudding met chocola

Chiapudding met chocola

O de haat-liefde verhouding met chia! Ik kan me nog levendig de eerste keer herinneren dat ik chiapudding voorgeschoteld kreeg. Ik weet niet meer waar het was, maar ik gok bij een of andere fotoshoot. Het zag er lekker uit, maar de smaak was lafjes en de structuur… Brrr.

Na die ene kennismaking bleef ik dus bij voorkeur uit de buurt van chia. Voor mij geen chiazaad in een puddingvorm. Maar chia is wel super handig als het aankomt op vegan bakken of als strooisel over een smoothiebowl bijvoorbeeld.

Dus chia heb ik altijd wel in huis.

Vroeg of laat moest het er een keer van komen dat ik zelf een chiapudding zou maken. En wat bleek; als je het goed klaarmaakt is het zo verschrikkelijk nog niet! Voeg je chia toe aan vocht dan zet het op. Het geleert als het ware. Een beetje vergelijkbaar met lijnzaad. Beiden zijn dan ook heel erg goed voor je darmen. Dat alleen is al een reden om af en toe een beetje chia te gebruiken.

chiapudding met chocola

Goed voor je darmen

Deze chiapudding met chocola is dan ook goed voor je darmen. Onthou wel dat je niet enorme hoeveelheden moet gaan eten want hier geldt zeker dat teveel niet goed voor je is. Daar kwam ik ooit achter toen ik een overdosis lijnzaad naar binnen werkte in de vorm van crackers. Geen goed idee!

Je kunt deze chiapudding met chocola op twee manieren maken. In de high speed blender zoals ik hier deed of je kunt water, kokosmelk, vanille, cacao, ahorn en de banaan goed mixen met elkaar (prak de banaan dan wel eerst even met een vork natuurlijk) en dan door de chia heen roeren.

Bij de laatste manier om de chiapudding met chocola te maken blijf je wat meer structuur houden in het geheel. Beiden is lekker, het is maar net wat je zelf het makkelijkste vindt.

Ik ben altijd wel dan van alles in een blender gooien, even roeren en klaar. Maar je kunt de chiapudding met chocola dus ook zonder blender maken.

chia chocoladepudding
Print recept Pin recept
No ratings yet

Chia chocoladepudding

Een lekker begin van de dag of gebruik het als dessert!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Wachttijd: 3 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een blender (een high speed blender werkt het beste) en draai tot een glad geheel.
  • Verdeel over vier glazen en zet in de koelkast voor minimaal 3 uur.
Gang: Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: chia, chocola

Voedingswaarde

Calorieën: 227kcal, Koolhydraten: 29g, Eiwit: 5g, Vet: 11g, Verzadigd vet: 4g, Transvet: 1g, Natrium: 14mg, Kalium: 317mg, Vezels: 10g, Suiker: 13g, Vitamine A: 32IU, Vitamine C: 3mg, Calcium: 185mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.