Ontbijt: Frambozen chiapudding met gebakken banaan

Frambozen pudding met gebakken banaan | simoneskitchen.nl

Chiapudding? Alweer?

Ja hoor, daar gaan we weer… Wederom een recept met chiapudding. Gek he dat ik iets niet zo erg geweldig vind qua structuur maar dat ik dan toch net zo lang doorga tot ik een variatie heb waar ik wel enthousiast over ben… Nou het is gelukt. Deze frambozen chiapudding vind ik geweldig.

Soort overnight oats maar dan anders

Het kan natuurlijk gedeeltelijk komen door het feit dat ik na dag 22 van mijn whole30 wel eens wat anders wil qua ontbijt. De zoete aardappelbowl is een favoriet maar het merendeel bestaat toch nog steeds uit vooral veel eieren met veel groente. Dat wordt je op gegeven moment best een beetje zat. Dus toen ik het recept voor deze frambozen chiapudding tegenkwam in paleo magazine moest ik het proberen.

Frambozen chiapudding met gecarameliseerde banaan (paleo en whole30)

Het is in weze een soort overnight oats maar dan met chiazaad in plaats van havervlokken. Je mengt in een blender eerst frambozen, kokosmelk en water. Je doet er wat vanille door (vanille-extract is niet whole30, de poeder wel) en roert de chiazaad erdoor en je laat het in de koeling opstijven. Omdat er verder geen zoetstof doorgaat is het een beetje flauw als je het zo zou eten. Maar met de gecarameliseerde banaan erop is het heerlijk! Dus die is essentieel vind ik persoonlijk, maar je zou er bijvoorbeeld ook wat stukjes mango op kunnen doen. Denk dat dat ook erg lekker is.

Nog maar een paar dagen

Ondertussen is er nog maar een weekje over van mijn whole30. Stiekem ben ik wel blij dat het er alweer bijna op zit. Hoewel het redelijk probleemloos is verlopen dit keer, blijft het toch lastig om zo ontzettend streng te zijn. Dus een beetje meer flexibiliteit is erg welkom vanaf volgende week!

Frambozen pudding met gebakken banaan

Ingredienten:

  • 250 ml kokosmelk
  • 125 ml water
  • 125 gr verse frambozen
  • 100 gr chiazaad
  • 2 tl vanille extract of vanille poeder
  • 1/4 tl zeezout

Voor de topping:

  • 2 el kokosolie
  • 3 medium bananen, in plakjes
  • kaneel
  • geraspte kokos
  • chiazaad

Bereiding:

  1. Doe de kokosmelk, water en de frambozen in een blender en draai glad. Doe over in een kom en roer de chia, vanille en het zout erdoor. Zet in de koeling en laat een nachtje staan of een paar uur.
  2. Roer het door en verdeel over vier kommen.
  3. Bak de bananenplakjes in de kokosolie tot ze carameliseren. Draai om en bak de andere kant. Doe ze op de pudding en bestrooi met kaneel, kokos en chiazaad.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.