Pompoen wordt niet vaak gecombineerd met chia maar het is een match made in heaven. In deze heerlijke chiapudding met pompoen zitten alle smaken van de winter.

chiapudding met pompoen

Chiapudding met pompoen

In deze tijd van het jaar eet ik veel pompoen. Heel veel. Want ja, hoe lekker is pompoen wel niet in zoet, hartig of iets er tussen in. Het is zo’n ontzettend veelzijdige groente. Overigens is het de moeite waard om eens te testen welke pompoen je het lekkerste vindt. Tot voor kort gebruikte ik overal flespompoen voor. Handig want die is goed verkrijgbaar, maar sinds ik ooit een keer een test deed met 6 verschillende soorten pompen ben ik om. Het bleek dat die flespompoen helemaal niet de lekkerste is.

Mijn favoriet is nu dus alles behalve de flespompoen. Raar maar waar. Voor deze chiapudding met pompoen heb je pompoenpuree nodig. Dat maak ik vaak in bulk en vries dan in. Dit is makkelijk om te doen in platte zakjes. Bijvoorbeeld in Ikea zakje of vrieszakjes. Ideaal om daarna overal in te gebruiken.

Snel ontbijt

De chiapudding met pompoen maak ik al de avond van tevoren. Zet alles in de koeling en kan de volgende ochtend zo uit de koeling mijn ontbijt eten. Vaak fris ik het dan nog een beetje op door er wat yoghurt door te roeren en in ieder geval met vers fruit.

Afhankelijk van het seizoen is dat bijvoorbeeld appel of granaatappelpitjes of iets wat daarop lijkt. Elke fruitsoort is lekker. Ik serveerde het hier met passiefruit en granaatappelpitjes.

Ben jij fan van chiapudding? Probeer dan eens een van onderstaande recepten:

chiapudding met pompoen

Chiapudding met pompoen

4 van 2 stemmen
GangDessert, Ontbijt
Keukenpaleo

Deze lekkere chiapudding maak je met pompoen en kost je maar even om te maken. Wel even laten staan voor het beste resultaat
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten


  • Doe amandelmelk met pompoen, ahorn, koekkruiden, vanille en zout in de blender en draai glad.
  • Doe over in een kan en voeg de chiazaadjes toe. Laat even 5 minuten staan en roer dan door. Giet over in twee glazen en laat vier uur in de koelkast staan.
  • Top met je favoriete fruit, noten en zaden.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 198kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 4g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Natrium: 173mg | Kalium: 329mg | Vezels: 8g | Suiker: 22g | Vitamine A: 15571IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 291mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.