Simone's Kitchen

Heerlijke mango mousse in de remake

Mango mousse met pistache | simoneskitchen.nl

Het komt eigenlijk zelden voor dat ik een recept twee keer maak, met de uitzondering van een paar ‘gouwe ouwe’ recepten die keer op keer gemaakt worden. Dat is het lot van een gemiddelde foodblogger denk ik wel maar vorige week zou mijn schoonvader komen eten en ik zou voor een dessert zorgen, aangezien Tom noodgedwongen natuurlijk het meeste eten kookt op het moment. En ja een makkelijk dessert was dan wel voorwaarde nummer 1. En ik had ergens een recept voor mango mousse in mijn hoofd.

mango mousse met pistache | simoneskitchen.nl

Voor en na

Ik vond hem uiteindelijk op mijn Engelse site en bleek dat ik die nooit hier had neergezet. Dus meteen weer een lekker recept leek me dan… Echter… die foto’s dateerden van ergens in 2008 toen ik nog maar net met food fotografie was begonnen en konden – naar mijn mening – niet door de beugel. Tijd voor nieuwe foto’s dus. Je hoort foodbloggers altijd klagen over die oude foto’s op de site en ik heb die eigenlijk allemaal laten staan. Vind het ook wel grappig om het verschil te zien tussen toen en nu. Maar dit was een ander verhaal, want het stond er nog niet op. Dus telt niet mee toch? De eerste versie van 8 jaar geleden zie je hierboven (links voor het geval dat niet duidelijk was)

Mango mousse in de remake | simoneskitchen.nl

Bovendien vond ik het oude recept eigenlijk onnodig gecompliceerd dus heb hem sneller en eenvoudiger gemaakt. Er zaten allerlei stappen in het oorspronkelijke recept die niet nodig waren voor het eindresultaat. En ja het is lekker! Nog net zo lekker als acht jaar geleden… 🙂 Alleen iets anders gefotografeerd.

Mango mousse | simoneskitchen.nl

Print recept Pin recept
No ratings yet

Eenvoudige en snelle mango mousse

Koeltijd: 4 uur
Totale tijd: 15 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

 • 2 flinke mango's of drie kleintjes
 • 1 tl limoen optioneel
 • 6-7 el suiker als de mango niet zo zoet is
 • 1 eiwit
 • 2 gelatine blaadjes
 • 200 ml slagroom
 • handvol pistache nootjes om te serveren
 • 150 ml slagroom extra om te serveren

Instructies

 • Snij de mango's en doe al het vlees in de bak van een staafmixer of keukenmachine. (zonder de schillen!) Pureer tot het glad is. Proef even hoe het smaakt: zoet genoeg? Dan geen extra suiker. Beetje zuur? Dan suiker toevoegen. Beetje melig? Dan limoen toevoegen.
 • Klop het eiwit tot schuimig en voeg dan de suiker toe indien je die gebruikt. Klop tot het eiwit stijf is.
 • Doe de blaadjes gelatine in een kom en dek deze af met koud water. laat minimaal 5 minuten weken in het water. Knijp dan uit en los ze op een in pannetje met twee el heet water (niet kokend!) Roer tot het opgelost is en roer dan door de mango puree.
 • Klop 200 ml room tot zachte pieken (met of zonder suiker, jouw keus!) Roer 4 el van de room door mango, doe dan de rest erbij. Roer goed door voeg dan het eiwit toe en vouw dit door de mango puree. Schep in 6-8 glazen en zet ze in de koeling om op te stijven. Minimaal 3-4uur.
 • Om te serveren; klop de extra slagroom en garneer de mousse met de slagroom en de pistache nootjes.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

11 comments

 1. Prachtige foto’s weer! Je ziet wel duidelijk verschil met de oude foto, maar stiekem was die ook al heel erg goed hoor!

 2. Het water loopt me in de mond bij het zien van dit heerlijke toetje. De nieuwe foto’s zijn schitterend maar ik vind de oude foto ook al super mooi.

 3. Oké. Ik ga goed. Als voorgerecht de zalmterrine van jou en Esmée. Als nagerecht deze mangomousse en de chocolade bailymousse van Esmée. Ga zo verder en ik heb mijn kerstmenu bij elkaar haha.

 4. Ik ga dit ook proberen, samen met enkele andere desserts van je. Lijken me allemaal zo lekker’ en gemakkelijk  om te maken.
  De mango’s echt niet schillen? Dit lijkt me raar Simone

 5. Hoeveel gram mango heb je ongeveer nodig? Ik zou graag diepvriesmango willen gebruiken, kan dat?

 6. Pingback: Snelle en makkelijke vegan mango kokosroom | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.