Simone's Kitchen

Grapefruit pistache dessert – feestelijk gezond (paleo)

Grapefruit pistache

Supersnel grapefruit pistache dessert

Ben je nog op zoek naar een last minute feestelijk dessert? Dan zit je goed met deze heerlijk frisse grapefruit en pistache coupe.

Bijna iedereen besteed rond de feestdagen natuurlijk meer tijd aan het maken van het dessert dan op andere momenten. Alhoewel de kerst dit jaar ook wel anders dan anders zal zijn, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen.

Want koken blijft leuk. Of je dat nou voor 30 familieleden doet of voor 2. Ik bedoel; we moeten het maar positief blijven inzien toch?

Lekker snel

Zoals ik al zei is dit grapefruit pistache dessert echt heel snel. Nu is niet iedereen groot fan van grapefruit, maar je kunt het ook goed vervangen door sinaasappel of ander fruit als je dat lekkerder vindt. Persoonlijk vind ik de combinatie van grapefruit en pistache heerlijk in deze coupe.

En het kleurt ook nog leuk bij elkaar.

Snijden van de grapefruit

Het meeste werk is nog om de grapefruit van zijn velletje te ontdoen. Dat doe je door het dik te schillen, met het wit mee. Dan gebruik je vervolgens een scherp mesje om de partjes tussen de membranen uit te snijden. Het klinkt ingewikkelder dan het is, maar dat is het echt niet. of check anders even het briljante filmpje hieronder voor meer info…

Opmaken van het dessert

Het enige nadeel aan dit grapefruit pistache dessert is dat je het niet heel lang van tevoren klaar kunt maken. Als je de kokosyoghurt op de pistache doet en je laat het heel lang staan dan gaat het uitlopen en dat is minder mooi.

Dus het beste is om de grapefruit vast schoon te maken en dan vlak voor serveren het dessert in elkaar zetten. Dat is zo gebeurd dus dan ben je alsnog binnen 5 minuten klaar.

Ben je op zoek naar de niet paleo versie van dit dessert/ Check dan hier het dessert met pistache en sinaasappel

Grapefruit pistache dessert
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Grapefruit pistache dessert

Hou je niet van het bittere van de grapefruit dan kun je dit ook prima maken met sinaasappel!
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 5 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kokosyoghurt
  • 1 el honing
  • 2 stuks roze grapefruit
  • 50 gr pistachenootjes gehakt
  • 4 glutenvrije koekjes
  • 4 stukjes pure chocola gehakt
  • Rasp van 1 limoen

Instructies

  • Snij de grapefruit zo dik dat het witte velletje van de partjes meegeschild wordt. Gebruik vervolgens een scherp mesje om de partjes eruit te halen. Snij ze iets kleiner.
  • Neem vier mooie glazen en begin met het verkruimelen van 1 koekje per glas. Even afhankelijk van wat voor koekje is een half koekje vaak al voldoende.
  • Druppel hierop wat honing en voeg per glas ¼ van de grapefruit partjes toe. Doe daar 2-3 eetlepels kokosyoghurt bij. Eindig met pistachenootjes, de gehakte chocolade en de limoenrasp.
Gang: Dessert
Keuken: paleo
Trefwoord: grapefruit, kokosyoghurt, pistache

Voedingswaarde

Calorieën: 125kcal, Koolhydraten: 10g, Eiwit: 3g, Vet: 9g, Verzadigd vet: 3g, Cholesterol: 5mg, Natrium: 21mg, Kalium: 128mg, Vezels: 2g, Suiker: 5g, Vitamine A: 52IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 34mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.