Grapefruit pistache dessert – feestelijk gezond (paleo)
Supersnel grapefruit pistache dessert
Ben je nog op zoek naar een last minute feestelijk dessert? Dan zit je goed met deze heerlijk frisse grapefruit en pistache coupe.
Bijna iedereen besteed rond de feestdagen natuurlijk meer tijd aan het maken van het dessert dan op andere momenten. Alhoewel de kerst dit jaar ook wel anders dan anders zal zijn, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen.
Want koken blijft leuk. Of je dat nou voor 30 familieleden doet of voor 2. Ik bedoel; we moeten het maar positief blijven inzien toch?
Lekker snel
Zoals ik al zei is dit grapefruit pistache dessert echt heel snel. Nu is niet iedereen groot fan van grapefruit, maar je kunt het ook goed vervangen door sinaasappel of ander fruit als je dat lekkerder vindt. Persoonlijk vind ik de combinatie van grapefruit en pistache heerlijk in deze coupe.
En het kleurt ook nog leuk bij elkaar.
Snijden van de grapefruit
Het meeste werk is nog om de grapefruit van zijn velletje te ontdoen. Dat doe je door het dik te schillen, met het wit mee. Dan gebruik je vervolgens een scherp mesje om de partjes tussen de membranen uit te snijden. Het klinkt ingewikkelder dan het is, maar dat is het echt niet. of check anders even het briljante filmpje hieronder voor meer info…
Opmaken van het dessert
Het enige nadeel aan dit grapefruit pistache dessert is dat je het niet heel lang van tevoren klaar kunt maken. Als je de kokosyoghurt op de pistache doet en je laat het heel lang staan dan gaat het uitlopen en dat is minder mooi.
Dus het beste is om de grapefruit vast schoon te maken en dan vlak voor serveren het dessert in elkaar zetten. Dat is zo gebeurd dus dan ben je alsnog binnen 5 minuten klaar.
Ben je op zoek naar de niet paleo versie van dit dessert/ Check dan hier het dessert met pistache en sinaasappel
Grapefruit pistache dessert
Ingrediënten
- 200 gr kokosyoghurt
- 1 el honing
- 2 stuks roze grapefruit
- 50 gr pistachenootjes gehakt
- 4 glutenvrije koekjes
- 4 stukjes pure chocola gehakt
- Rasp van 1 limoen
Instructies
- Snij de grapefruit zo dik dat het witte velletje van de partjes meegeschild wordt. Gebruik vervolgens een scherp mesje om de partjes eruit te halen. Snij ze iets kleiner.
- Neem vier mooie glazen en begin met het verkruimelen van 1 koekje per glas. Even afhankelijk van wat voor koekje is een half koekje vaak al voldoende.
- Druppel hierop wat honing en voeg per glas ¼ van de grapefruit partjes toe. Doe daar 2-3 eetlepels kokosyoghurt bij. Eindig met pistachenootjes, de gehakte chocolade en de limoenrasp.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hee Simone,
Wat een heerlijk recept! Mooie combi. Hoe maak je de kokosyoghurt? Ik maak al een tijdje zelf geitenyoghurt. Wil alleen heel graag afstappen van zuivel. Is er een manier om plantaardige ‘yoghurt’ te maken?
xo
Jolanda
He Jolanda! Om eerlijk te zijn koop ik die altijd. De kokosyoghurt van Abbot Kinney is heel goed. Zit niks geks in. Die van de Albert Heijn is ook prima. Maar als je het zelf wilt maken check dan hier eens https://www.eetpaleo.nl/recepten/ontbijt/zelf-yoghurt-maken-zonder-machine/ Dat schijnt een goed recept te zijn. Heb het nog niet zelf geprobeerd.
Hee Simone! Klinkt heel goed. En het maken gaat niet veel anders dan het maken van geitenyoghurt. Dank je wel voor de link. Ik ga het zeker uitproberen.