Supersimpel en feestelijk dessert | simoneskitchen.nl

De feestdagen staan alweer voor de deur. En dan moet iedereen natuurlijk als een bezetene aan de gang in de keuken!
Mensen die normaal gesproken ongeveer 362 dagen geen voet in de huiselijke kookruimte zetten, willen zich opeens ontpoppen als culinaire genieën.

Vrouwen rennen met het schuim op hun mond door de supermarkt om allerlei ingrediënten te zoeken die ze de rest van het jaar ook maar amper kunnen uitspreken.
“Meneer, weet u toevallig waar de foois grass staat? En welke chocolade truffels moet ik dan over mijn pasta raspen?”
Alle mensen gaan opeens voor de Kerstdagen de meest ingewikkelde gerechten maken en verdwijnen de complete feestdagen in de keuken, om er vervolgens zwaar gestresst weer uit te komen en zo goed als overspannen aan het Kerstmaal aan te schuiven.
En dat nu juist op die dagen dat je gezelligheid en samen zijn de hoofdrol hoort te geven.
Nee, we gaan liever een hele dag voor de oven zitten broeden om een grote, blote (en hopelijk niet te droge) vogel op tafel te zetten.
En dan al die zeurverhalen over dat je zoveel aankomt tijdens de feestdagen. Grote flauwekul! Je komt helemaal niet meer aan. Je houdt gewoon meer voedsel vast tijdens de Kerst. En dat is logisch ook, want het is de koudste periode van het jaar en dan moet je zuinig met je energie omgaan.

Supersimpel en feestelijk dessert | simoneskitchen.nl

En daarom adviseer ik mijn medeDudes  om ook in de keuken rustig om te springen met jullie energie en dus niet zoveel van die uitsloverij erin te gooien.
Hou het simpel en smaakvol, zodat je meer tijd over houdt om je gasten te imponeren met je woest aantrekkelijke uiterlijk en je zorgvuldig gekozen mannenmoppen.
Natuurlijk moet er ook een gerecht van jouw hand op het Kerstmenu verschijnen, maar zet ook hiermee eens je gasten op het verkeerde been.
Kies dit jaar nu eens voor het nagerecht. Ja, ik weet het, nagerechten zijn niet de meest mannelijke recepten. Sterker nog, al dat pietepeuterige gedoe en geweeg lijkt in de verste verte niet op DudeFood.
Maar wanneer je creatief met de smaken omspringt, verander je een nagerecht zomaar in een heuse DudeToet.
Hier het recept voor een super snel, super simpel en waanzinnig lekker toetje, waarmee zelfs de grootste culinaire dumbo kan slagen. En je bent er ook maar hooguit 10 minuten mee bezig!
Vanille roomijs met caramel en crispy bacon op een kruimig taartje.
Fijne feestdagen!

ps.: Op mijn verlanglijstje voor Kerst: ‘Lieve Kerstman, voor dit jaar wil ik graag een mager lijf en een vette bankrekening. En niet andersom, zoals alle vorige jaren.’

Supersimpel en feestelijk dessert | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
3.5 van 2 stemmen

vanilleijs met caramel, bacon crumble en een krokant koekje

Een super snel en simpel nagerecht van ijs, caramel, bacon en bastogne koek waarmee je jouw gasten verwent. Makkelijk en heerlijk!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Koeling: 20 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 pak bastogne koeken
  • 50 gram boter gesmolten
  • 4 plakjes ontbijtspek of bacon
  • caramelsaus ik vind zelf de caramelsaus van Monin erg lekker, maar die is niet overal te krijgen
  • 1/2 liter goede vanille roomijs

Instructies

  • Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje. Gooi de bastognekoekjes in de Magimix of een andere keukenmachine en maal ze tot het een fijn kruim is
  • Giet de boter erbij en meng dit tot de kruim een beetje gaat plakken en je een soort beslag krijgt. Strooi dit op een bakplaat en strijk dit uit tot je een laag van ongeveer 1 centimeter dik hebt. Druk deze laag vervolgens stevig aan met een tweede bakplaat of een zwaar voorwerp en zet de koeklaag voor minimaal 20 minuten in de koeling.
  • Maak van de ontbijtspek/bacon een mooie en fijne crumble. Klik hier voor de tips om zelf bacon crumble te maken
  • Haal vijf minuten voor je het dessert gaat serveren het ijs al uit de vriezer. Haal de bakplaat met koek uit de koeling en steek met een ronde steker koekjes uit de stevige koeklaag.
  • Leg op een dessertbordje een koekrondje en schep hier een flinke bol roomijs op. Spuit de caramelsaus royaal over de bol ijs heen en strooi er tenslotte een klein beetje baconcrumble overheen.
Gang: Dessert

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Supersimpel dudetoet gerechtje met bastogne, ijs en baconcrumble | simoneskitchen.nl

 

Delen is fijn!