Simone's Kitchen

De allerlekkerste mango cheesecake met oreo

De lekkerste mango cheesecake

Mango cheesecake

Het was alweer een flinke tijd geleden dat ik voor het laatst een echte cheesecake had gemaakt. Want laten we wel wezen; echt gezond is het natuurlijk niet. Hahaha… Maar eens in de zoveel tijd is het maken van een baksel prima in te passen als je verder gezond eet. En mijn schoonvader kwam eten dus het leek de ideale gelegenheid om weer eens een cheesecake te maken. Ik hou van cheesecake. Zo ontzettend lekker. En deze – al zeg ik het zelf – was een bijzonder smakelijk exemplaar.

Ik twijfelde eerlijk gezegd even of ik hem wel zou posten want de foto is nu niet meteen om over naar huis te schrijven. Maar het moest even snel tussendoor en het was al half donker dus echt veel tijd om erover na te denken had ik niet. En ja, ik had het zeker ook de dag erna kunnen doen maar je snapt wellicht dat er niet veel meer over was. Nou ok, er was nog ruim een halve taart over maar die is naar de buren verhuist. En ik had de buurvrouw beloofd om het recept op te schrijven.

Het voordeel van het hebben van een blog is dat je altijd weet waar dat ‘ene’ recept is gebleven. Ook een goede manier om te testen of je website wel logisch in elkaar zit. Want ja het is me al meerdere keren overkomen dat ik op zoek was naar een recept en het niet kon vinden! Affijn, deze ga ik zeker terug kunnen vinden. Want die nieuwe foto komt er nog wel, voor nu belangrijk om het recept hier uit te schrijven zodat ik het niet meer kwijt kan raken.

Want geloof me; deze mango cheesecake wil je graag maken. En nog een keer maken. En dan nog een keer… In de korst verwerkten we behalve bastogne koeken ook oreo koekjes…

Mango cheesecake
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
45 min
 

Deze overheerlijke cheesecake moet je echt een keer geprobeerd hebben. Absolute winnaar!

Soort: Dessert
Keyword: mango, roomkaas
Servings: 8 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
Bodem
  • 200 gr bastogne koekjes
  • 8 oreokoekjes
  • 100 gr boter
  • springvorm van 24 cm doorsnede
Vulling
  • 600 gr roomkaas ik gebruikte philadelphia naturel
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 250 gr mango kleingesneden
  • sap van 1 limoen
  • limoenrasp van 1 limoen
Topping
  • verse mango in stukjes
Instructies
  1. Begin met het maken van de bodem. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en smeer de zijkanten in met wat boter
  2. Doe de bastognekoekjes plus de oreokoekjes in de keukenmachine. Draai alles tot het fijne kruimels zijn.
  3. Smelt de boter en meng goed met de koekkruimels. Stort uit in de springvorm en druk stevig aan (dit gaat goed met een kleine pan met platte bodem of lepel)
  4. Verwarm de oven voor op 150˚C.
  5. Doe de roomkaas samen met de suiker in een mengkom en draai met een mixer glad. Voeg de eieren een voor een toe en meng na elk ei even goed door. Roer het sap en de limoenrasp erdoor. Schep de kleingesneden mango erdoor en stort het geheel op de bodem.
  6. Strijk de bovenkant glad en zet in de oven. Bak voor ongeveer 45 minuten of tot de bovenkant stevig is maar nog wel een beetje meegeeft. Zet de oven uit en laat de cheesecake nog een uur in de oven staan voor je hem eruit haalt.
  7. Laat verder afkoelen in de koeling voor minimaal 1-2 uur voor je gaat snijden.
  8. Voor de topping snij je de mango klein en doe je het erop.

Delen is fijn!

1 comment

  1. Pingback: Nigella Lawson's pindakaas chocolade cheesecake | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos