Deze gebakken mango cheesecake maak je met een bodem van oreo koekjes en is verslavend lekker. Je bent gewaarschuwd!

De lekkerste mango cheesecake

Mango cheesecake

Het was alweer een flinke tijd geleden dat ik voor het laatst een echte cheesecake had gemaakt. Want laten we wel wezen; echt gezond is het natuurlijk niet. Hahaha… Maar eens in de zoveel tijd is het maken van een baksel zoals deze mango cheesecake prima in te passen als je verder gezond eet. En mijn schoonvader kwam eten dus het leek de ideale gelegenheid om weer eens een cheesecake te maken. Ik hou van cheesecake. Zo ontzettend lekker. En deze mango cheesecake – al zeg ik het zelf – was een bijzonder smakelijk exemplaar.

Ik twijfelde eerlijk gezegd even of ik hem wel zou posten want de foto is nu niet meteen om over naar huis te schrijven. Maar het moest even snel tussendoor en het was al half donker dus echt veel tijd om erover na te denken had ik niet. En ja, ik had het zeker ook de dag erna kunnen doen maar je snapt wellicht dat er niet veel meer over was. Nou ok, er was nog ruim een halve taart over maar die is naar de buren verhuist. En ik had de buurvrouw beloofd om het recept op te schrijven.

Mango cheesecake

De bodem

Om de mango cheesecake te maken begin je met de bodem. Die maakte ik dit keer met bastogne en oreo koekjes als combinatie. Je kunt ook alleen bastogne of alleen oreo gebruiken als je dat wilt, maar de combinatie vond ik zelf (en iedereen die hem at) nogal geslaagd.

Door de vulling van de mango cheesecake ging ongeveer 250 gram kleingesneden mango. Dat gaf het een heerlijke mangosmaak. En je kunt het nog wat oppeppen door ook mango blokjes op de bovenkant te doen. Een lekkere klodder slagroom kan ook nog heel goed erbij. Want eh, er zitten nog niet genoeg calorieën in. Haha.

To crack of not too crack

Eerlijk gezegd vind ik die toestanden over het wel of niet barsten van een cheesecake nooit zo spannend. Deze mango cheesecake is lekker of ie nu wel of niet barst. In dit geval overigens niet, maar de ene keer gaat het goed en de andere keer. En waar dat dan aan ligt? Joost mag het weten. Ik maak me er niet druk om want een cheesecake is nog nooit minder lekker geworden door die scheur. Bovendien zie je er meestal niks meer van als je er toch een topping op doet. Gewoon extra veel mango op de mango cheesecake.

De lekkerste mango cheesecake

Mango cheesecake

5 van 1 stem
GangDessert

Deze overheerlijke cheesecake moet je echt een keer geprobeerd hebben. Absolute winnaar!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 45 minuten

8 personen

Ingrediënten

Bodem

  • 200 gr bastogne koekjes
  • 8 oreokoekjes
  • 100 gr boter
  • springvorm van 24 cm doorsnede

Vulling

  • 600 gr roomkaas ik gebruikte philadelphia naturel
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 250 gr mango kleingesneden
  • sap van 1 limoen
  • limoenrasp van 1 limoen

Topping

  • verse mango in stukjes

  • Begin met het maken van de bodem. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en smeer de zijkanten in met wat boter
  • Doe de bastognekoekjes plus de oreokoekjes in de keukenmachine. Draai alles tot het fijne kruimels zijn.
  • Smelt de boter en meng goed met de koekkruimels. Stort uit in de springvorm en druk stevig aan (dit gaat goed met een kleine pan met platte bodem of lepel)
  • Verwarm de oven voor op 150˚C.
  • Doe de roomkaas samen met de suiker in een mengkom en draai met een mixer glad. Voeg de eieren een voor een toe en meng na elk ei even goed door. Roer het sap en de limoenrasp erdoor. Schep de kleingesneden mango erdoor en stort het geheel op de bodem.
  • Strijk de bovenkant glad en zet in de oven. Bak voor ongeveer 45 minuten of tot de bovenkant stevig is maar nog wel een beetje meegeeft. Zet de oven uit en laat de cheesecake nog een uur in de oven staan voor je hem eruit haalt.
  • Laat verder afkoelen in de koeling voor minimaal 1-2 uur voor je gaat snijden.
  • Voor de topping snij je de mango klein en doe je het erop.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze cheesecake recepten

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.