Simone's Kitchen

Cheesecake met blauwe bessen en op de radio

cheesecake

Cheesecake met blauwe bessen

En zoals beloofd is ie hier; het recept voor de cheesecake van afgelopen maandag. Wat was dat leuk zo op de radio.. 😉 Ik vond het best een beetje spannend hoor mag je weten, maar de zenuwen waren eigenlijk ook weer net zo snel voorbij. Bij aankomst op het mediapark bleek dat Winfried Baijens die normaal de presentatie doet er niet was, maar dat het werd overgenomen door Sylvana Simons. En stiekem vond ik dat best leuk, want Sylvana ken ik namelijk (niet persoonlijk natuurlijk maar van MTV voornamelijk van lang lang geleden), Winfried niet.. 😉 Maar daardoor verliep het begin wel een beetje rommeliger als normaal gok ik zo.

Dat mocht de pret echter niet drukken, want het was gewoon leuk om mee te maken en omdat Tom er ook bij was heb ik ook nog een paar fotootjes van het gebeuren. Het gerecht van de dag was de pasta salade die ik jullie maandag al liet zien en ik had als dessert de blueberry cheesecake gemaakt. Altijd goed zeg ik!

Sylvana en ik

Sylvana en ik

Dus….Heb je de uitzending gemist en wil je hem alsnog horen dan kan dat via de volgende link naar de radio uitzending. Bovenaan staat de lange versie maar dat duurt twee uur dus dat wil je vast niet luisteren (alhoewel ook goeie muziek!) maar een stukje verder naar beneden heb je de video clip (zonder noemenswaardig beeld) en dat is de 7 minuten versie en wat handiger om even te luisteren als je dat mocht willen! Overigens – mocht je net als ik op Firefox browser werken; bij mij deed het filmpje het daar niet dus even naar safari en dan doet ie het prima.

cheesecake
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Cheesecake met blauwe bessen

Ik gebruikte hiervoor een springvorm van 18 centimer. daardoor wordt de cheesecake relatief hoog (op de foto hebben we het verdeeld over twee vormen) en de baktijd iets langer naar 40 minuten. Gebruik je een springvorm van 20 cm dan kun je de baktijd met tien minuten verkorten maar check het altijd even voor je hem eruit haalt.
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

Voor de bodem

 • 220 gr bastogne koeken
 • 100 gr boter

Voor de vulling

 • 600 gr monchou philadelphia of een andere roomkaas kan natuurlijk ook
 • 180 gr suiker
 • rasp van 1 citroen
 • 2 eieren
 • 200 gr blauwe bessen

Voor de topping

 • 100 gr mascarpone
 • 1 dl slagroom
 • 20 gr poedersuik
 • nog wat extra blauwe bessen voor erover
 •  

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 150 C.
 • Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn in een machine of doe ze in een zak en sla erop met een deegroller (mocht je nog wat agressie kwijt moeten dan is dat een goeie.. ;).
 • Doe de kruimels in een kom en smelt je boter op een laag vuur. Zodra gesmolten doe je het bij de koekkruimels en je roert dit goed door. Stort uit op de bodem van je springvorm (als je de 18 cm gebruikt dan is het iets teveel dus laat dan iets achter. Je wilt niet een bodem van 2 centimeter dik hebben) en druk met de bolle kant van een lepel aan zodat het gelijkmatig wordt. Zet even in de koelkast terwijl je de rest van het recept maakt.
 • Doe de monchou in een ruime kom met de suiker en klop dit met een mixer glad. Voeg de citroenrasp toe. Doe een voor een de eieren erbij en mix het tussen elk ei eerst goed door voor je de volgende erbij doet.
 • Roer de blauwe bessen door je mengsel en stort uit in je klaarstaande bakblik. Zet in de voorverwarmde oven en laat het voor ongeveer 30 minuten bakken of tot de bovenkant stevig maar nog wel een beetje wiebelig aanvoelt. Haal hem uit de oven en laat volledig afkoelen op kamertemperatuur. Zet daarna in de koelkast om verder op te stijven.
 • Voor de topping mix je de mascarpone en de poedersuiker samen glad. Klop in een aparte kom de slagroom tot zachte pieken en schep dit dan door de mascarpone.
 • Verdeel de mascarpone room over de bovenkant en laat hem nog een paar uur opstijven in de koeling.
 • Voor het serveren kun je er nog wat blauwe bessen over strooien
20140412-MH2A8573

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

19 comments

 1. Avatar

  Wat een perfect plaatje weer!
  Ik heb trek in cheesecake. Als ontbijt

 2. Avatar

  Ik wil cheesecake. Als ontbijt!
  Ziet er weer supergoed uit!

 3. Avatar

  Ik heb je stukje op de radio net teruggeluisterd, heb je goed gedaan!
  En nu heb ik de rest van de dag trek in cheesecake.

 4. Avatar

  Wat ziet die cheesecake er goed uit en wat een stralende foto! Cool dat je gewoon op de radio bent geweest. Ik ga het nog wel even terug luisteren. Lijkt mij ook wel spannend, want het is wel live, en vooral ook gek om jezelf terug te horen. Of valt dat mee (ik vind mijn stem altijd zo raar klinken haha)?

  Nou tot straks 🙂

  • Simone van den Berg

   Ja grappig toch wel he.. 😉 En ja het is altijd raar om jezelf terug te horen op de radio (of waar dan ook) maar ik heb mezelf al relatief vaak gehoord dus ben er inmiddels aangewend. haha… Was leuk om je live te ontmoeten vanmiddag!

 5. Avatar

  Ik kon helaas niet live meeluisteren, maar de dag erna meteen even op de site gekeken waar ik het kon terug luisteren.

  Ik vind het erg leuk, klonk ook lekker vrolijk allemaal! Alleen dat beeld is wel een beetje jammer…. haha! Ik maar wachten totdat jij in beeld kwam…. 😉

  Ow, en de taart ziet er heerlijk uit!

 6. Avatar

  Hoi,
  Kan ik deze taart helemaal af maken, compleet met topping en besjes, een dag van tevoren? Zouden de besjes ook “uitlopen” denk je?

 7. Avatar

  Wat een lekker recept! De taart staat NU in de oven, ik kan niet wachten…. Ik miste de citroenrasp in de beschrijving, maar die heb ik er gewoon doorgeroerd. Bedankt voor het recept!

 8. Avatar

  De suiker in de vulling, is dit poedersuiker, basterdsuiker of kristalsuiker?

 9. Avatar

  Hoi Hoi,
  Ik ga morgen voor het eerst cheesecake maken.
  Ik vroeg me af hoeveel rasp van de citroen er in gaat. Ik zie het bij de ingrediënten staan maar niet terug in de instructies.

  alvast bedankt!

  groetjes Bertine

 10. Avatar

  Mijn taart staat nu af te koelen!
  ik heb hem nodig voor morgen (de verjaardag van mijn oma) Kan ik dan de topping het beste vandaag er al op doen en in de koelkast zetten of morgenochtend vroeg en dan smiddags meenemen? Ik weet namelijk niet hoe lang de topping lekker blijft?

  alvast bedankt!
  ps. ik laat weten hoe iedereen het vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!