5 minuten cheesecake
Deze 5 minuten cheesecake is natuurlijk geen “echte” cheesecake maar smaakt wel hetzelfde. Je hebt dus alle genoegens van de cheesecake, maar dan eentje die in no time op tafel staan. Win-win dus!
5 minuten cheesecake
Ik hou van hele snelle desserts. Soms is het fijn als iets langer duurt, maar een echte New York cheesecake bakken duurt al snel minstens een uur plus nog eens de tijd die nodig is om de cheesecake goed af te koelen. Dat moet je dus plannen. Als je onverwachts bezoek op de stoep hebt staan dan ga je niet nog even die cheesecake in de oven bakken.
Dus voila, daar komt deze 5 minuten cheesecake om de hoek schuiven. Natuurlijk is het geen echte cheesecake. Net zo min als deze met port en blauwe bessen, maar de smaken komen echt heel erg overeen.
Lekker fris door de yoghurt
De 5 minuten cheesecake heeft behalve roomkaas ook yoghurt. Ik vind dat lekker en het maakt het geheel wat lichter en frisser. Ben je daar geen fan van dan kun je het ook weglaten of vervangen door wat slagroom om de roomkaas even los te kloppen. Je kunt er ook wat citroenrasp of limoenrasp aan toevoegen zodat het ook die frisse smaak heeft.
Als je yoghurt gebruikt, neem dan een volle romige soort zoals bijvoorbeeld Griekse of Turkse yoghurt. Geen magere yoghurt! (dat vind ik persoonlijk de naam yoghurt niet waard, maar goed smaken verschillen)
Bodem
Voor de bodem gebruikte ik gemberkoekjes. De smaak van de gember past goed bij het romige van de roomkaas, maar je kunt elk ander koekje gebruiken wat je lekker vindt. Bastogne vind ik zelf altijd heel lekker bij cheesecake, maar je kunt ook gewone koekjes gebruiken, oreo koekjes of wat je maar wilt. Of gebruik eens stukjes stroopwafel! Ook erg lekker.
Kun je de 5 minuten cheesecake van tevoren klaarmaken?
Ja dat kan goed. Het blijft in de koeling redelijk goed. Je kunt er eventueel voor kiezen om het fruit aan de bovenkant er last minute bij te doen, maar ook met het fruit blijft het goed in takt.
Kan ik ook ander fruit gebruiken?
Ja je kunt de aardbeien vervangen voor frambozen, perziken, blauwe bessen of vergelijkbaar zacht fruit. Ik zou niet voor harder fruit zoals appel of iets dergelijks gaan. Dat geeft een andere structuur en een ander effect.
5 minuten cheesecake
Benodigdheden
- 2 glaasjes
Ingrediënten
- 4 gemberkoekjes
- 100 gr Griekse yoghurt
- 100 gr roomkaas
- 2 el suiker
- 1 vanillestokje alleen het merg of 1 tl vanille essence
- 100 gr aardbeien
- 2-3 el aardbeienjam
Instructies
- Doe de koekjes in een plastic zakje en sla er een paar keer op met een deegroller of iets anders tot je grove kruimels hebt.
- Verdeel dit over twee glazen.
- Doe de yoghurt en de roomkaas samen in een kom en meng met de suiker en de vanille goed door elkaar.
- Schep het roomkaas mengsel op de koekjes en zet in de koelkast tot nader gebruik.
- Doe de aardbeienjam in een bakje en roer dit even los. Snij de aardbeien in stukjes en meng met de aardbeienjam. Schep dit op je cheesecake mengsel en smullen maar
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: No bake paleo cheesecake met frambozen topping (vegan) | Simone's Kitchen
Pingback: Snelle cheesecake met port en blauwe bessen | Simone's Kitchen
Jum, jum, ziet er lekker uit! En lekker snel gemaakt leuk als afsluiter van een lang diner. 🙂
Ziet er weer prachtig uit Simone! Heel veel sterkt en succes met “I quit sugar”, want volgens mij is het best een opgave.