Simone's Kitchen

15 minuten recept: Zoet zure garnalen roerbak

Zoet zure garnalen roerbak | simoneskitchen.nl

Soms heb je van die dagen dat je geen tijd hebt, geen zin hebt of gewoon snel klaar wilt zijn. Voor die dagen is het fijn om een lekker gezond en snel recept op tafel te kunnen zetten en voor die dagen hebben we nu dan het 15 minuten recept. Beetje a la Jamie Oliver’s 15 minute meals, maar dan getest in Simone’s Kitchen.. 😉 En laten we eerlijk wezen, ook al duurt het dan misschien 20 minuten, dan nog is dat lekker snel voor door de weeks. Dat is in ieder geval de insteek van de 15 minuut maaltijden. Geen vaste rubriek maar wel iets dat je terug kunt vinden in het recepten overzicht onder 30 minuten recepten. O en ik kan al niet tellen zie ik nu… Deze duurt 17 minuten… Hahaha…

Zoet zure garnalen roerbak | simoneskitchen.nl

Het zijn er meer maar ik heb nog geen tijd genoeg om alle recepten na te lopen en te kijken welke er wel en niet in passen. Deze in ieder geval zeker. Het komt uit het boek van Ching He Huang, Cing’s Fast Food waarin ze allerlei lekkere Chinese recepten deelt die snel en makkelijk zijn. Aanrader als je van de Chinese keuken houdt. Gebruik voor dit gerecht al gepelde en schoongemaakte (rauwe) tijger garnalen of als je meer tijd hebt dan kun je ze zelf schoonmaken maar dan ben je langer bezig als 15 minuten.

Sweet and sour prawns in 15 minutes | insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zoet zure tijgergarnalen roerbak

Let op dat je de rijst ook nog moet koken... 😉
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 50 gr ananas uit blik
  • 200 ml ananassap uit datzelfde blik
  • 2 el olie
  • 12 grote rauwe en schoongemaakte tijgergarnalen
  • 1 el geraspte gember
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
  • 1/2 ui fijn gesneden
  • handvol gesneden gele paprika
  • handje tauge
  • zout
  • witte peper
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl honing
  • 1 lente ui fijn gesneden om te garneren

Instructies

  • Doe de ananasstukjes en het sap in een blender of staafmixer en draai tot een fijne puree. Haal uit de blender en zet apart.
  • Verwarm een wok op hoog vuur tot het begint te roken en voeg dan de olie toe. Bak de garnalen voor 2-3 minuten tot ze roze worden, zet dan apart
  • Verwarm de resterende olie in de wok en roerbak de gember en chili voor een paar seconden, voeg de ui toe, roerbak nog een minuut of tot zacht
  • Voeg de ananaspuree toe en laat de saus een minuutje reduceren, roer dan de paprika en de tauge erdoor en kook nog een minuutje
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg de limoen sap en honing toe. Roer dan de garnalen er weer door en roer alles goed om. Check of er genoeg zout en peper in zitten, voeg meer toe indien nodig en strooi de lente ui erover. Serveer meteen met gekookte rijst

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Avatar

    Ik kan altijd wel garnalen eten…. En het liefst met een pepertje. Helemaal een recept voor mij dit dus!

  2. Avatar

    Waar koop je die garnalen??

  3. Avatar

    Kan dit ook met abrikozen uit blik ipv ananas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!