Dit supersnelle recept voor zoetzure garnalen is klaar in 15 minuten en is heerlijk om door de weeks te eten met bijvoorbeeld wat geroerbakte groente en rijst.

Zoetzure garnalen

Zoetzure garnalen

Garnalen zijn hier een beetje vergelijkbaar met vis. Ik eet het echt veel te weinig. En dat is zonde want dit recept voor zoetzure garnalen is niet alleen supersnel maar het is nog eens super lekker. Geen enkele reden dus om dit niet regelmatig op tafel te zetten. Het recept komt uit het boek van Ching’s Fast Food. Helaas is het boek niet echt goed meer verkrijgbaar maar er zijn meer boeken van haar hand verschenen. En gelukkig kun je altijd deze lekkere zoetzure garnalen gewoon maken.

Met bloemkoolrijst of gewone rijst

Ik vind dit gerecht heel lekker om te eten met bloemkoolrijst. Ik bak dit dan even op, want koude bloemkoolrijst in combinatie met een warm gerecht? Daar ben ik dan weer niet meteen een fan van. Je kunt de bloemkoolrijst dus opbakken met wat kruiden en specerijen zodat het goed bij de garnalen past. Heb je ook meteen je groente te pakken.

Uiteraard kun je het ook met gewone rijst doen. Hou dan wel even rekening met het koken van de rijst. Eet je het met gewone rijst voeg er dan nog een gerecht bij met geroerbakte groente om het een volledige maaltijd te maken.

Roerbak zoetzure garnalen

De garnalen

Voor de zoetzure garnalen vind ik het lekker om zo groot mogelijke garnalen te gebruiken. Ik ben dan meestal ook een beetje lui en ik ga voor de schoongemaakte rauwe garnalen uit de vriezer. Wel even zorgen dat ze goed ontdooid zijn voor je het gerecht gaat maken. Uiteraard kun je ze ook zelf schoonmaken. Dat scheelt waarschijnlijk de nodige euro’s.

Kun je ook verse ananas gebruiken?

Wil je liever verse ananas in je zoetzure garnalen gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. In dit geval gebruik ik het sap uit het blikje om de saus te maken. Gebruik je ze vers dan zul je dat sap ergens anders vandaan moeten halen. Je zou dan kunnen kiezen voor sinaasappelsap al vind ik ananas echt wel beter passen. Maar het kan dus wel.

Sweet and sour prawns in 15 minutes | insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Zoetzure garnalen

Dit makkelijke gerecht is lekker met bloemkoolrijst, gewone rijst en nog extra geroerbakte groentes
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 50 gr ananas uit blik
  • 200 ml ananassap uit datzelfde blik
  • 2 el olie
  • 12 tijgergarnalen grote rauwe en schoongemaakte
  • 1 el geraspte gember
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
  • 1/2 ui fijn gesneden
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 50 gr tauge
  • zout
  • witte peper
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl honing
  • 1 lente ui fijn gesneden om te garneren

Instructies

  • Doe de ananasstukjes en het sap in een blender of staafmixer en draai tot een fijne puree. Haal uit de blender en zet apart.
  • Verwarm een wok op hoog vuur tot het begint te roken en voeg dan de olie toe. Bak de garnalen voor 2-3 minuten tot ze roze worden, zet dan apart
  • Verwarm de resterende olie in de wok en roerbak de gember en chili voor een paar seconden, voeg de ui toe, roerbak nog een minuut of tot zacht
  • Voeg de ananaspuree toe en laat de saus een minuutje reduceren, roer dan de paprika en de tauge erdoor en kook nog een minuutje
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg de limoen sap en honing toe. Roer dan de garnalen er weer door en roer alles goed om. Check of er genoeg zout en peper in zitten, voeg meer toe indien nodig en strooi de lente ui erover. Serveer meteen met gekookte rijst
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Trefwoord: garnalen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!