Simone's Kitchen

Makkelijk dessert voor de kerst

Makkelijk dessert voor de kerst | simoneskitchen.nl

Makkelijk dessert voor kerst

Het makkelijkste en misschien wel het lekkerste dessert om te maken tijdens de feestdagen. Geen zin in stress voor je dessert? Check dan dit lekkere en makkelijk recept. Klaar in een paar minuten!

Het makkelijkste kerstdessert | simoneskitchen.nl

Kerststress

Is bij jullie de kerst stress al toegeslagen? We hebben net vandaag definitief besloten wat het hoofdgerecht gaat worden (blijft nog even een verrassing) en het vlees is besproken bij de Lindenhoff dus dat is een horde minder te nemen, maar ik worstel met de bijgerechten.

Ik vind het al snel saai en ik wil er wat leuks van maken. Nou ja, in ieder geval heb ik hier voor jullie een super makkelijk dessert voor de kerst voor als je echt geen tijd en/of zin meer hebt om er meer van te maken.

Het is ook nog eens erg lekker. Je kunt dit dessert zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Ik heb hier gekochte schuimkoekjes voor gebruikt, maar als je liever zelf meringues maakt… Dat kan natuurlijk ook.

Verder is het een kwestie van slagroom (zonder suiker) kloppen. Niet te stijf, maar er moeten wel piekjes blijven staan. Lekker lobbig moet het vooral zijn.

Je mengt de slagroom met Lemon Curd (Chivers vind ik erg lekker. Is te koop bij AH) en maakt het op smaak. Ik vind het zoet genoeg met alleen de curd maar je kunt er natuurlijk nog wat suiker doorkloppen als je dat wilt.

Wil je suiker gebruiken dan is het overigens handiger om dat voor het kloppen toe te voegen. Doe je dit later dan krijg je suikerkorrels in je dessert.

Toevoegen van de lemon curd

Afhankelijk van welke lemon curd je gebruikt kan het nogal stijf zijn. Dat mengt lastig met de slagroom. In dat geval voeg je de lemon curd toe aan de slagroom voordat het helemaal geklopt is. Dan mix je het dus even door met de garde en je krijgt een mooi glad resultaat.

makkelijk kerst dessert | simoneskitchen.nl

Laagjes maken

Dan is het verder een kwestie van een mooi glas (is leuk, dan zie je alle laagjes) of een bakje vullen. Je kunt de meringue heel laten maar het is het lekkerste als je een extra laag maakt met gebrokkelde meringue en wat frambozen. En smullen maar!

Ben je op zoek naar een variant hiervan die minstens zo snel is maar een hele andere smaak heeft? probeer dan eens het recept met chocolate chip koekjes en advocaat. Ook dat is een heel snel en makkelijk recept voor de kerst.

Het makkelijkste kerstdessert | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4.12 van 17 stemmen

Makkelijk dessert voor de kerst

Totale tijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks schuim meringue gekocht of zelf gemaakt
  • 200 ml slagroom
  • 125 gr Frambozen of ander rood fruit
  • 4-5 el lemon curd ik gebruik een potje van Chivers oa verkrijgbaar bij Appie

Instructies

  • Klop de slagroom stijf zonder suiker, zorg dat er wel piekjes zijn maar maak het niet té stijf. Meng de slagroom na het kloppen met de lemon curd en zorg dat het goed door elkaar is geroerd.
  • Breek de meringue in stukjes.
  • Maak nu laagjes in een glas of bakje naar wens, maar ik heb eerst de slagroom gedaan, dan meringue en daarop fruit.
  • Je kunt de laagjes herhalen als je een heel hoog glas hebt of het op 1 laagje houden als je een minder hoog bakje/glas hebt.
Gang: Dessert

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

28 comments

  1. Avatar

    *zucht* ziet er weer heerlijk uit!
    Bijgerechten saai..? Tja, als ze maar lekker zijn :).
    Ben je er al uit wat je erbij gaat maken? (Spruiten met kastanjes is niet saai en erg lekker)
    Wij gaan, hoe burgelijk, gourmetten, de kids vinden dat altijd erg leuk, dus waarom niet. Met 7 man achter die kleine pannetjes, eten, drinken en lachen! 🙂

  2. Avatar

    ik heb het nagemaakt & het was erg lekker! Yum Yum Yum,…was het.

  3. Avatar

    Hallo Simone,
    Lijkt me erg lekker. Hoeveel slagroom en lemoncurd gebruik je voor 4 personen?
    Nancy

    • Simone van den Berg

      Hoi Nancy,
      Ik heb het niet exact gemeten maar als je 250 ml slagroom aanhoudt en een paar eetlepels lemon curd zit je redelijk goed. Voor de lemon curd is het handig om na een paar eetlepels even te proeven of het naar je zin is. Kun je het altijd nog aanpassen. Succes!

  4. Avatar

    Hoi Simone,
    Ik heb een klein vraagje. Voor hoeveel personen is dit gerecht ongeveer? Dan weet ik hoeveel ik van de ingrediënten moet kopen met kerstmis.
    Groetjes, Merel

    • Simone van den Berg

      He Merel. Nou er staan geen hoeveelheden bij het recept dus dat is maar net hoeveel je gebruikt per glas. Een potje Lemon curd is meer dan genoeg voor vier of meer personen. Slagroom 500 ml voor vier en meringue een paar flinke stukken voor
      Vier personen

  5. Avatar

    Hoi. Lijkt me idd erg lekker. Dus voor 10 personen gebruik ik:
    *2 potjes curd
    * 1000-1250 slagroom  (lijkt me wel veel )
    *schuimkoekjes- meringue? 
    Gr Hannie 

  6. Pingback: Chocolate chip surprise - uit Heerlijke Chaos | Simone's Kitchen

  7. Avatar

    Kan je dit dessert op voorhand maken ? Of moet het op het laatste ogenblik? 

  8. Pingback: Happy Holidays! | Simone's Kitchen

  9. Pingback: Snel kerstdessert met pistache en sinaasappel | Simone's Kitchen

  10. Pingback: Kerstdiner inspiratie voor de late beslissers - Waar is Mam

  11. Avatar

    I would love this in English if anyone could translate this for me. Please pretty please 

  12. Pingback: Vijf x de lekkerste en makkelijkste kerstdesserts | Simone's Kitchen

  13. Avatar

    Beste Simone,

    Ik heb het gemaakt als proef en het viel goed in de smaak, dus ga ik het ook met kerst maken.
    Alleen kreeg ik de lemon curd met moeite gemengd met de slagroom. Het kwam als een klont uit het potje en na lang mengen verdwenen de meeste klontjes, maar niet alles. Had ik de lemon curd eerst moeten doorroeren misschien? Of iets verwarmen, doorroeren en dan mengen? Of allebei dezelfde temperatuur?
    Heb je tips voor mij, zodat ik ook binnen 10 minuten klaar kan zijn? 🙂

  14. Avatar

    Hoe lang kan je het toetje bewaren ?

  15. Avatar

    Was heerlijk! Ik heb er passievrucht blauwe bessen en bramen bij gedaan. Kids van 1 en 3 vonden het ook lekker. 

  16. Avatar

    Super lekker! Perfecte concentratie van zuur en zoet, ik zou wel 4 lepels lemon curd doen ipv. 5 als je niet zo van zuur houd.. maar ik ga hem zeker nog een keer maken want super lekker!!!

  17. Avatar

    Bij mij houden ze ook van zuur. Ik heb er zelfs 6 lepels lemoncurd in gedaan.. 😬🙃 En ze vonden het allemaal lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.