Simone's Kitchen

Makkelijk dessert voor de kerst

Makkelijk dessert voor de kerst | simoneskitchen.nl

Wat een weer is het he!! Ik geloof dat Nederland momenteel in twee kampen is verdeeld; de mensen die van sneeuw houden en de mensen die er een hekel aan hebben… 🙂 Ik vind het geweldig mooi en kan er echt van genieten als ik – zoals nu – vanuit mijn lekker warme kantoortje naar buiten kijk. Maar aan de andere kant is het verkeersdrama natuurlijk compleet. Ik wilde vandaag met een vriendin naar Vianen toe maar dat bleek achteraf niet zo’n bijster goed plan. De mist hier in flevoland was erg dik, in Huizen (waar de vriendin woont) was de randweg afgesloten ivm gladheid en er stonden ook nog files. Dus uiteindelijk hebben we besloten om dan maar een ander keertje te gaan. Je kunt niet alles hebben natuurlijk. Ik ben er wel achter dat winterbanden toch wel hun nut hebben. Ik heb ze niet, maar Tom wel en dat is een redelijk groot verschil met rijden!

Het makkelijkste kerstdessert | simoneskitchen.nl

Is bij jullie de kerst stress al toegeslagen? We hebben net vandaag definitief besloten wat het hoofdgerecht gaat worden (blijft nog even een verrassing) en het vlees is besproken bij de Lindenhoff dus dat is een horde minder te nemen, maar ik worstel met de bijgerechten. Ik vind het al snel saai en ik wil er wat leuks van maken. Nou ja, in ieder geval heb ik hier voor jullie een supermakkelijk en snel dessert voor als je echt geen tijd en/of zin meer hebt om er meer van te maken. Het is ook nog eens erg lekker. Je kunt dit dessert zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Ik heb hier gekochte schuimkoekjes voor gebruikt, maar als je liever zelf meringues maakt… Dat kan natuurlijk ook.

Verder is het een kwestie van slagroom (zonder suiker) kloppen. Niet te stijf, maar er moeten wel piekjes blijven staan. Je mengt de slagroom met Lemon Curd (Chivers vind ik erg lekker. Is te koop bij AH) en maakt het op smaak. Ik vind het zoet genoeg met alleen de curd maar je kunt er natuurlijk nog wat suiker doorkloppen als je dat wilt.

makkelijk kerst dessert | simoneskitchen.nl

Dan is het verder een kwestie van een mooi glas (is leuk, dan zie je alle laagjes) of een bakje vullen. Je kunt de meringue heel laten maar het is het lekkerste als je een extra laag maakt met gebrokkelde meringue en wat frambozen. En smullen maar!

Makkelijk dessert voor de kerst
Totale tijd
10 mins
 
Soort: Dessert
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 4 stuks schuim meringue gekocht of zelf gemaakt
  • 200 ml slagroom
  • 125 gr Frambozen of ander rood fruit
  • 4-5 el lemon curd ik gebruik een potje van Chivers oa verkrijgbaar bij Appie
Instructies
  1. Klop de slagroom stijf zonder suiker, zorg dat er wel piekjes zijn maar maak het niet té stijf. Meng de slagroom na het kloppen met de lemon curd en zorg dat het goed door elkaar is geroerd.
  2. Breek de meringue in stukjes.
  3. Maak nu laagjes in een glas of bakje naar wens, maar ik heb eerst de slagroom gedaan, dan meringue en daarop fruit.
  4. Je kunt de laagjes herhalen als je een heel hoog glas hebt of het op 1 laagje houden als je een minder hoog bakje/glas hebt.

Bewaren

18 comments

  1. *zucht* ziet er weer heerlijk uit!
    Bijgerechten saai..? Tja, als ze maar lekker zijn :).
    Ben je er al uit wat je erbij gaat maken? (Spruiten met kastanjes is niet saai en erg lekker)
    Wij gaan, hoe burgelijk, gourmetten, de kids vinden dat altijd erg leuk, dus waarom niet. Met 7 man achter die kleine pannetjes, eten, drinken en lachen! 🙂

  2. ik heb het nagemaakt & het was erg lekker! Yum Yum Yum,…was het.

  3. Hallo Simone,
    Lijkt me erg lekker. Hoeveel slagroom en lemoncurd gebruik je voor 4 personen?
    Nancy

    • Simone van den Berg

      Hoi Nancy,
      Ik heb het niet exact gemeten maar als je 250 ml slagroom aanhoudt en een paar eetlepels lemon curd zit je redelijk goed. Voor de lemon curd is het handig om na een paar eetlepels even te proeven of het naar je zin is. Kun je het altijd nog aanpassen. Succes!

  4. Hoi Simone,
    Ik heb een klein vraagje. Voor hoeveel personen is dit gerecht ongeveer? Dan weet ik hoeveel ik van de ingrediënten moet kopen met kerstmis.
    Groetjes, Merel

    • Simone van den Berg

      He Merel. Nou er staan geen hoeveelheden bij het recept dus dat is maar net hoeveel je gebruikt per glas. Een potje Lemon curd is meer dan genoeg voor vier of meer personen. Slagroom 500 ml voor vier en meringue een paar flinke stukken voor
      Vier personen

  5. Hoi. Lijkt me idd erg lekker. Dus voor 10 personen gebruik ik:
    *2 potjes curd
    * 1000-1250 slagroom  (lijkt me wel veel )
    *schuimkoekjes- meringue? 
    Gr Hannie 

  6. Pingback: Chocolate chip surprise - uit Heerlijke Chaos | Simone's Kitchen

  7. Kan je dit dessert op voorhand maken ? Of moet het op het laatste ogenblik? 

  8. Pingback: Happy Holidays! | Simone's Kitchen

  9. Pingback: Snel kerstdessert met pistache en sinaasappel | Simone's Kitchen

  10. Pingback: Kerstdiner inspiratie voor de late beslissers - Waar is Mam

  11. I would love this in English if anyone could translate this for me. Please pretty please 

  12. Pingback: Vijf x de lekkerste en makkelijkste kerstdesserts | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos