Makkelijk dessert voor de kerst | simoneskitchen.nl

Makkelijk dessert voor kerst

Het makkelijkste en misschien wel het lekkerste dessert om te maken tijdens de feestdagen. Geen zin in stress voor je dessert? Check dan dit lekkere en makkelijk recept. Klaar in een paar minuten!

Het makkelijkste kerstdessert | simoneskitchen.nl

Kerststress

Is bij jullie de kerst stress al toegeslagen? We hebben net vandaag definitief besloten wat het hoofdgerecht gaat worden (blijft nog even een verrassing) en het vlees is besproken bij de Lindenhoff dus dat is een horde minder te nemen, maar ik worstel met de bijgerechten.

Ik vind het al snel saai en ik wil er wat leuks van maken. Nou ja, in ieder geval heb ik hier voor jullie een super makkelijk dessert voor de kerst voor als je echt geen tijd en/of zin meer hebt om er meer van te maken.

Het is ook nog eens erg lekker. Je kunt dit dessert zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Ik heb hier gekochte schuimkoekjes voor gebruikt, maar als je liever zelf meringues maakt… Dat kan natuurlijk ook.

Verder is het een kwestie van slagroom (zonder suiker) kloppen. Niet te stijf, maar er moeten wel piekjes blijven staan. Lekker lobbig moet het vooral zijn.

Je mengt de slagroom met Lemon Curd (Chivers vind ik erg lekker. Is te koop bij AH) en maakt het op smaak. Ik vind het zoet genoeg met alleen de curd maar je kunt er natuurlijk nog wat suiker doorkloppen als je dat wilt.

Wil je suiker gebruiken dan is het overigens handiger om dat voor het kloppen toe te voegen. Doe je dit later dan krijg je suikerkorrels in je dessert.

Toevoegen van de lemon curd

Afhankelijk van welke lemon curd je gebruikt kan het nogal stijf zijn. Dat mengt lastig met de slagroom. In dat geval voeg je de lemon curd toe aan de slagroom voordat het helemaal geklopt is. Dan mix je het dus even door met de garde en je krijgt een mooi glad resultaat.

makkelijk kerst dessert | simoneskitchen.nl

Laagjes maken

Dan is het verder een kwestie van een mooi glas (is leuk, dan zie je alle laagjes) of een bakje vullen. Je kunt de meringue heel laten maar het is het lekkerste als je een extra laag maakt met gebrokkelde meringue en wat frambozen. En smullen maar!

Ben je op zoek naar een variant hiervan die minstens zo snel is maar een hele andere smaak heeft? probeer dan eens het recept met chocolate chip koekjes en advocaat. Ook dat is een heel snel en makkelijk recept voor de kerst.

Het makkelijkste kerstdessert | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4.1 van 20 stemmen

Makkelijk dessert voor de kerst

Totale tijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks schuim meringue gekocht of zelf gemaakt
  • 200 ml slagroom
  • 125 gr Frambozen of ander rood fruit
  • 4-5 el lemon curd ik gebruik een potje van Chivers oa verkrijgbaar bij Appie

Instructies

  • Klop de slagroom stijf zonder suiker, zorg dat er wel piekjes zijn maar maak het niet té stijf. Meng de slagroom na het kloppen met de lemon curd en zorg dat het goed door elkaar is geroerd.
  • Breek de meringue in stukjes.
  • Maak nu laagjes in een glas of bakje naar wens, maar ik heb eerst de slagroom gedaan, dan meringue en daarop fruit.
  • Je kunt de laagjes herhalen als je een heel hoog glas hebt of het op 1 laagje houden als je een minder hoog bakje/glas hebt.
Gang: Dessert

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!