Ah die heerlijke pavlova’s! Ik ben er absoluut fan van. Deze versie maakte ik de pavlova met candycanes. Die hak je wat kleiner zodat ze niet te groot op de pavlova zijn. Hoe je het maakt zie je hieronder!

Pavlova met candycanes | simoneskitchen.nl

Pavlova met candycanes

Het is niet dat je hier een tekort aan pavlova tegen komt. Ik denk dat ik zo maar tien variaties of zo op de site heb staan. Dus het feit dat ik deze gewoon ben vergeten te posten, kunnen jullie me wel vergeven toch? Ik maakte deze pavlova met candycanes vorig jaar al toen Caroline en ik een kerst shoot hadden. Overdosis zoet (zal eens niet) en deze dus, als variant op de pavlova met cranberries (mijn favoriet met kerst!) Nu ben ik niet meteen een grote fan van Candy canes, behalve dat ze er leuk uitzien. Maar met kerst en in combinatie met een pavlova is het natuurlijk wel het ultieme kerst dessert.

Pavlova met candycanes | simoneskitchen.nl

Van tevoren klaarmaken

Het fijne van pavlova is dat je het van tevoren klaar kunt maken. Dat zorgt ervoor dat je straks tijdens het kerstdiner je handen vrij hebt om andere dingen te doen. Alleen nog slagroom kloppen, Candy canes crushen (haha, soort Candy crush, maar dan anders…:) erover sprinklen en klaar is Kees. Let wel even op want sommige van die stokjes zijn loeihard en je wilt natuurlijk niet dat tante Clara straks tijdens jouw kerst diner haar kunstgebit breekt op een stuk zuurstok. Zorg dus dat je of zachte hebt of maak ze heel fijn.

Bij het testen kwam ik tot de conclusie dat de grotere candycanes geschikter zijn om te gebruiken dan die hele kleintjes. Die kun je beter in de kerstboom hangen. De grotere zijn wat zachter van structuur en kunnen beter over je pavlova gestrooid worden!

Merry Christmas en eet smakelijk!

Pavlova met candy canes | simoneskitchen.nl

Pavlova met candy canes

5 van 1 stem
GangDessert
KeukenKerst

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 1 uur
Rusttijd1 uur
totaal 2 uur 15 minuten

10 personen

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 225 gr suiker
  • 6 tl maizena
  • 1 tl azijn
  • 250 ml slagroom
  • candy canes naar wens

  • Verwarm je oven voor op 150C.
  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije klopper tot zachte pieken. Voeg al kloppend langzaam de suiker toe tot de meringue glanzend is en stijve pieken vormt.
  • Doe de maizena door een zeef en vouw dit met een spatel door de eiwitten samen met de azijn.
  • Op een bakplaat met bakpapier leg je het eiwit ongeveer in een cirkel van 18 cm diameter en duw je de zijkanten iets boller met een spatel. Terwijl je dit doet maak je een holletje in het midden. Strijk de zijkanten van de meringue een beetje glad met de spatel en maak de strepen met een dessertlepel.
  • Zet je pavlova in de voorverwarmde oven.
  • Zet direct de oventemperatuur naar 120 C en laat de pavlova er een uur in staan. Doe de oven uit en laat volledig afkoelen in de oven.
  • Als het eenmaal afgekoeld is kun je de pavlova voorzichtig van het bakpapier afhalen en op een mooie schaal leggen en decoreren met de candy canes

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.