Simone's Kitchen

Kerstdessert : Pavlova met candycanes

Pavlova met candy canes | simoneskitchen.nl

Het is niet dat je hier een tekort aan pavlova tegen komt. Ik denk dat ik zo maar tien variaties of zo op de site heb staan. Dus het feit dat ik deze gewoon ben vergeten te posten, kunnen jullie me wel vergeven toch? Ik maakte deze vorig jaar al toen Caroline en ik een kerst shoot hadden. Overdosis zoet (zal eens niet) en deze dus, als variant op de pavlova met cranberries (mijn favoriet met kerst!) Nu ben ik niet meteen een grote fan van Candy canes, behalve dat ze er leuk uitzien. Maar met kerst en in combinatie met een pavlova is het natuurlijk wel het ultieme kerst dessert.

Pavlova met candy canes | simoneskitchen.nl

Het fijne van pavlova is dat je het van tevoren klaar kunt maken. Dat zorgt ervoor dat je straks tijdens het kerstdiner je handen vrij hebt om andere dingen te doen. Alleen nog slagroom kloppen, Candy canes crushen (haha, soort Candy crush, maar dan anders…:) erover sprinklen en klaar is Kees. Let wel even op want sommige van die stokjes zijn loeihard en je wilt natuurlijk niet dat tante Clara straks tijdens jouw kerst diner haar kunstgebit breekt op een stuk zuurstok. Zorg dus dat je of zachte hebt of maak ze heel fijn.

Of – in geval van twijfel – maak je gewoon deze… 🙂

Pavlova met candy canes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pavlova met candy canes

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 1 uur
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 min

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 225 gr suiker
  • 6 tl maizena
  • 1 tl balsama
  • 250 ml slagroom
  • candy canes

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 150C.
  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije klopper tot zachte pieken. Voeg al kloppend langzaam de suiker toe tot de meringue glanzend is en stijve pieken vormt.
  • Doe de maizena door een zeef en vouw dit met een spatel door de eiwitten samen met de azijn.
  • Op een bakplaat met bakpapier leg je het eiwit ongeveer in een cirkel van 18 cm diameter en duw je de zijkanten iets boller met een spatel. Terwijl je dit doet maak je een holletje in het midden. Strijk de zijkanten van de meringue een beetje glad met de spatel en maak de strepen met een dessertlepel.
  • Zet je pavlova in de voorverwarmde oven.
  • Zet direct de oventemperatuur naar 120 C en laat de pavlova er een uur in staan. Doe de oven uit en laat volledig afkoelen in de oven.
  • Als het eenmaal afgekoeld is kun je de pavlova voorzichtig van het bakpapier afhalen en op een mooie schaal leggen en decoreren met de candy canes

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Avatar

    Wauw! Zo’n pavlova heb ik niet eerder gezien! Ziet er heerlijk uit zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!