Deze heerlijke dubbele chocoladetaart heeft lekker veel frisse frambozen en is daarmee een perfecte afsluiter van een dinertje!

Chocolade frambozentaart

Chocolade frambozentaart

Ik zit al helemaal in de kerstsferen…. We hebben geen kids dus Sinterklaas is voor ons altijd een beetje minder interessant en op de een of andere manier had ik nu al weken geleden zin in kerst. Vorig jaar helemaal niet vreemd genoeg. Toen was het ineens kerst zonder dat ik echt erg in had. Nog even snel – last minute – het huis in kerststemming gebracht en dat was het dan weer.

Misschien komt het ook wel doordat ik voor deze week een (vrij werk) kerstshoot gepland heb staan met Caroline. Altijd leuk en altijd goed om in de stemming te komen! Bovendien had ik ook nog een last minute opdracht voor een klant waarvoor ik deze overheerlijke chocolade frambozentaart mocht maken.

Dubbele chocolade frambozen taart | simoneskitchen.nl

Perfect voor een makkelijk kerstdessert, alhoewel hij ook wel weer vrij machtig is, dus hou daar even rekening mee! Als je net een kalkoen hebt verorberd dan is dit wellicht niet de beste optie.. 😉

Maken van de taart

Het maken van de chocolade frambozentaart is niet ingewikkeld. Je gebruikt hiervoor twee vormen van ongeveer 22-23 centimeter en die bekleed je met bakpapier. je kunt natuurlijk ook een vorm van 20 cm gebruiken. De taart wordt dan iets hoger en het kan zijn dat je de baktijd een klein beetje moet verlengen omdat de laag wat dikker is. Zorg alleen wel dat je twee gelijke vormen gebruikt anders wordt je chocolade frambozentaart een beetje scheef, maar vast even lekker.

Tussen de lagen deed ik frambozenjam. Een andere jam kan hier ook natuurlijk ook. Hoe je de chocolade frambozentaart vervolgens decoreert is ook weer in te vullen zoals je wilt. Frambozen zijn altijd feestelijk en passen goed bij de slagroom en bij de chocola.

Frambozentaart voor kerst | simoneskitchen.nl

Dubbele chocolade frambozen taart

4.84 van 6 stemmen
GangKoek en gebak
KeukenKerst

Een heerlijke dubbele chocolade frambozen taart!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 45 minuten

8 personen

Ingrediënten

  • 225 gr donkere chocola
  • 175 gr ongezouten boter in stukjes
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram bloem
  • 1/2 tl zout
  • 5 eieren
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • handje verse frambozen
  • 4 eetlepels frambozenjam

Decoratie

  • 200 gr frambozen
  • 100 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker

  • Verwarm de oven voor op 160 C. Bekleed twee bakblikken van ongeveer 23 cm op de bodem met bakpapier. Vet de zijkanten goed in.
  • Smelt de chocola met de boter au bain marie (kokend water in een steelpannetje en zet hierop een hittebestendige kom. Laat het water niet tegen de kom aankomen) en laat vervolgens afkoelen. Roer de vanille en de kaneel erdoor.
  • Doe het amandelmeel samen met de bloem en het zout in een kom.
  • Klop de eieren met een electrische mixer voor ongeveer 5 minuten of tot ze verdubbeld zijn in volume. Voeg hier langzam de suiker aan toe en klop nog eens 1 minuut.
  • Vouw het afgekoelde chocolade mengsel er door tot het net gemengd is. Doe het bloemmengsel erbij en vouw dit er weer doorheen. Het mengsel is relatief dun.
  • Verdeel het deeg tussen de twee klaarstaande bakblikken en bak dit voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Als je er een houten prikker insteekt moet die eruit komen met nog wat kruimels aan de prikker. Laat volledig afkoelen in het bakblik, en haal ze er dan uit.
  • Om de cake af te maken, leg je de lelijkste onderop. Maak een mengsel met de frambozenjam en doe hier wat verse frambozen door die je een beetje prakt met een vork. Smeer hier de onderste kant van de taart mee in en leg de andere helft er boven op. Druk voorzichtig aan.
  • Smeer een dikke laag geklopte slagroom op de bovenste helft en decoreer dit met de frambozen. Bestrooi op het laatst met wat poedersuiker en serveer direct.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.