Simone's Kitchen

Kerst dessert: Chocolade frambozen taart

Frambozentaart voor kerst | simoneskitchen.nl

Ik zit al helemaal in de kerstsferen…. We hebben geen kids dus Sinterklaas is voor ons altijd een beetje minder interessant en op de een of andere manier had ik nu al weken geleden zin in kerst. Vorig jaar helemaal niet vreemd genoeg. Toen was het ineens kerst zonder dat ik echt erg in had. Nog even snel – last minute – het huis in kerststemming gebracht en dat was het dan weer.

Misschien komt het ook wel doordat ik voor deze week een (vrij werk) kerstshoot gepland heb staan met Caroline. Altijd leuk en altijd goed om in de stemming te komen! En ik moest bovendien nog een last minute kerstshoot doen voor een klant en daarvoor maakte ik deze overheerlijke frambozen chocolade taart.

Dubbele chocolade frambozen taart | simoneskitchen.nl

Perfect voor een makkelijk kerstdessert, alhoewel hij ook wel weer vrij machtig is, dus hou daar even rekening mee! Als je net een kalkoen hebt verorberd dan is dit wellicht niet de beste optie.. 😉

Frambozentaart voor kerst | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Dubbele chocolade frambozen taart

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 225 gr donkere chocola
  • 175 gr ongezouten boter in stukjes
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram bloem
  • 1/2 tl zout
  • 5 eieren
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • handje verse frambozen
  • 4 eetlepels frambozenjam
  • Decoratie
  • ongeveer 1 doosje frambozen
  • slagroom
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 C. Bekleed twee bakblikken van ongeveer 23 cm op de bodem met bakpapier. Vet de zijkanten goed in.
  • Smelt de chocola met de boter au bain marie (kokend water in een steelpannetje en zet hierop een hittebestendige kom. Laat het water niet tegen de kom aankomen) en laat vervolgens afkoelen. Roer de vanille en de kaneel erdoor.
  • Doe het amandelmeel samen met de bloem en het zout in een kom.
  • Klop de eieren met een electrische mixer voor ongeveer 5 minuten of tot ze verdubbeld zijn in volume. Voeg hier langzam de suiker aan toe en klop nog eens 1 minuut.
  • Vouw het afgekoelde chocolade mengsel er door tot het net gemengd is. Doe het bloemmengsel erbij en vouw dit er weer doorheen. Het mengsel is relatief dun.
  • Verdeel het deeg tussen de twee klaarstaande bakblikken en bak dit voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Als je er een houten prikker insteekt moet die eruit komen met nog wat kruimels aan de prikker. Laat volledig afkoelen in het bakblik, en haal ze er dan uit.
  • Om de cake af te maken, leg je de lelijkste onderop. Maak een mengsel met de frambozenjam en doe hier wat verse frambozen door die je een beetje prakt met een vork. Smeer hier de onderste kant van de taart mee in en leg de andere helft er boven op. Druk voorzichtig aan.
  • Smeer een dikke laag geklopte slagroom op de bovenste helft en decoreer dit met de frambozen. Bestrooi op het laatst met wat poedersuiker en serveer direct.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

13 comments

  1. Avatar

    Jeeeee wat mooi zeg!! Ik heb er dit jaar ook al zin in en ik heb zelfs Johann overgehaald om een echte boom te gaan halen. Hij had daar geen zin in omdat de laatste keer 6 jaar geleden de katten er alleen maar in hingen en zij een geweldige kerst hadden en wij niet. We gaan er weer voor, ik ben benieuwd wat die teckel gaat doen 😉

    Liefs Suus

    • Simone van den Berg

      O jaaaa katten en kerstbomen. Ik was het gewoon even vergeten.. En we hebben er natuurlijk ook een paar rondlopen. Vorig jaar durfden we het niet aan. Ben benieuwd wat het dit jaar gaat worden dan! Ik gok dat de teckel een stuk makkelijker te hanteren valt!

  2. Avatar

    Wat een prachtige taart! En een heerlijke combinatie met de frambozen en chocolade. Voor de kerst ga ik hem dit jaar niet maken, maar voor mijn verjaardag vind ik het een hele mooie optie!

  3. Avatar

    Wauw Simone. Ik kwam via Bloglovin op je blog terecht. Mijn complimenten. Ik ben vooral erg onder de indruk van de fotografie. Ik werk zelf ook als fotografe (loveshoots, bruiloften, portretten en model fotografie) en sinds ik deze week (ja dus echt nog maar heel pril) mijn blog aan het opzetten. Ik heb besloten actiever te gaan bloggen oa over eten dus ben ik me ook aan het verdiepen in food fotografie.

    Ga zo door! Ik ga zeker regelmatig een kijkje nemen hier.

    Fijne Sinterklaas avond
    Groetjes Joyce

  4. Avatar

    Hoi

    Ik heb deze chocolade frambozentaart gemaakt voor de kerst en wauw wat een geweldig mooie en vooral ook lekkere taart! Iedereen heeft genoten en de taart was binnen no time op!

    Bedankt voor het recept

  5. Avatar

    Ik mis waar de boter in het recept wordt toegevoegd?

  6. Avatar

    Haha overheen gelezen, sorry!

  7. Avatar

    Is de taart een dag van tevoren te maken? Of wordt hij dan soppig? Ziet er in iedergeval schitterend uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!