Simone's Kitchen

Bitterkoekjes kersttrifle

Ben je nog op zoek naar een klapper van een dessert voor de kerst? Maar dan liefst wel eentje die super eenvoudig is en je amper tijd kost om te maken? Dan zit je met deze bitterkoekjes kersttrifle helemaal goed. Het maken van deze trifle kost je hooguit een minuut of 15 en het mooie is dat je het nagenoeg helemaal van tevoren klaar kunt maken. Als je het hebt over makkelijke kerstdesserts dan is dit er eentje om te onthouden!

Bitterkoekjes kersttrifle

Bitterkoekjes kersttrifle

Voor dit ultieme kerstdessert gebruikten we voornamelijk kant- en klare ingrediënten. De bitterkoekjespudding en de bitterkoekjes zelf kun je natuurlijk ook zelf maken. Maar dan ga je wel een beetje voorbij aan het gemak van deze kersttrifle. Want ja, er is al genoeg stress rondom de kerstdagen. Zeker als je jezelf hebt opgeofferd om in de keuken te staan en al dagen van tevoren loopt te stressen om alle boodschappen te halen.

De ingredienten
De ingrediënten

Stressvrij kerstdessert

Het fijne van dit dessert is dat je het prima klaar kunt maken een paar uur van tevoren. Omdat er verse slagroom in gaat is het niet handig om dat dagen van tevoren te doen. Bovendien verliezen de koekjes dan hun knapperigheid. Dat gebeurt ook wel een beetje door het een paar uur van tevoren klaar te maken, maar dat is niet erg.

Bewaar je decoratie gewoon tot het laatste moment zodat je daar nog de nodige crunch aan je kersttrifle kunt toevoegen.

Bitterkoekjes kersttrifle

Versier naar hartelust

Voor de versiering van de kersttrifle kun je gebruiken wat je leuk vindt. Wij kozen voor bitterkoekjes, frambozen, slagroom, rode bessen en mini cress. De laatste kun je prima vervangen door wat mooie takjes munt.

Hoe maak je de bitterkoekjes kersttrifle?

  • Voor het mooiste resultaat heb je een grote glazen schaal nodig. Wij gebruikten deze hiervoor.
  • Begin met het opbouwen van de trifle met de aardbeienjam onderin. Je kunt hier overigens ook een andere jam naar smaak voor gebruiken. Neem wel een echt lekkere jam. Er gaat flink wat in, dus bezuinigen op de jam is zonde.
  • Qua koekjes gebruikte ik hier cantuccini en amaretti (van die harde bitterkoekjes). Ook hier geldt dat je kunt gebruiken wat je zelf lekker vindt.
  • De bitterkoekjespudding is super lekker in de kersttrifle. Hou je absoluut niet van bitterkoekjes vervang dan voor een andere pudding naar keuze. In dat geval vervang je uiteraard ook de bitterkoekjes voor wat anders.
  • Bouw de trifle op tot en met de laatste laag van de amaretti. Zet dan in de koeling tot gebruik en decoreer vlak voor serveren met de slagroom en het verse fruit.

Check ook eens de chocolade trifle of de pepernotentrifle!

Bitterkoekjes kersttrifle
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Bitterkoekjes trifle

Dit eenvoudige kerstdessert ziet er ondanks de eenvoud uit alsof je dagen in de keuken hebt gestaan om dit te maken.
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 8 personen

Benodigdheden

  • Grote glazen schaal van 22 cm doorsnede
  • Spuitzak met spuitmondje

Ingrediënten

  • 1 flinke pot aardbeienjam
  • 500 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 2 stuks bitterkoekjespudding (Mona)
  • 3 el suiker
  • 1 zak amarettikoekjes (hou een paar apart voor de bovenkant)
  • 1 zak cantuccini
  • 2 takjes Verse munt
  • 250 gr verse aardbeien

Decoratie

  • 200 gr Verse frambozen
  • 1 handvol mini meringue kant en klaar schuim

Instructies

  • Neem de glazen schaal en doe een laag aardbeienjam onderin de schaal. verdeel hieroverheen de cantuccinikoekjes. Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel dit over de cantuccini. Hou wat slagroom achter voor de topdecoratie.
  • Snij de aardbeien nu doormidden en plaats ze met de open kant in een ring rondom tegen het glas aan. De rest van de aardbeien verdeel je over het midden.
  • Doe nu de bitterkoekjespudding over de aardbeien en verdeel dit enigszins gelijkmatig (het komt niet zo nauw)
  • Op de bitterkoekjespudding komen nu de amaretti koekjes.
  • Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak met een spuitmondje. Maak hier mooie toefjes van op de bovenkant. Daartussendoor verdeel je de amaretti, frambozen, rode bessen en wat takjes munt.
Gang: Dessert
Keuken: Kerst
Trefwoord: aardbeien, bitterkoekjes, bitterkoekjespudding, frambozen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 538kcal, Koolhydraten: 66g, Eiwit: 6g, Vet: 29g, Verzadigd vet: 16g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g, Cholesterol: 86mg, Natrium: 299mg, Kalium: 273mg, Vezels: 3g, Suiker: 39g, Vitamine A: 946IU, Vitamine C: 26mg, Calcium: 105mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Bitterkoekjes kersttrifle

Bewaar op Pinterest

Bitterkoekjes trifle

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.