Ben jij een liefhebber van chocola? Dan is deze chocolade trifle een must. Om het te maken heb je wel even tijd nodig, maar het is absoluut de moeite waard!

Chocolade trifle | simoneskitchen.nl

Chocolade trifle

Ik maakte deze waanzinnig lekkere chocolade trifle voor een uitdaging die ik mezelf had gezet om een foto van Delicious min of meer exact na te maken. Een prima oefening om te zien waar het licht vandaan komt en te proberen dat te repliceren. Maar het dessert zelf was ook niet verkeerd! Machtig, dat wel en een beetje werk om te maken maar wel een absolute topper voor een kerstdessert of voor een ander feestelijk etentje.

chocolade trifle

Chocolade overdose

Het duurt een tijdje om dit dessert te maken omdat elke laag opnieuw moet opstijven voor je de volgende erop kunt doen. Dat kost dus even tijd. Maar als je nou de blits wilt maken met kerst of op een ander feestelijk evenement, dan zit je wel goed met deze chocolade trifle. Ik vond hem absoluut heerlijk.

Met je nou op zoek naar een recept wat een stuk sneller is (zo eentje die een paar minuten duurt maar er toch fijn uitziet?) check dan vooral even dit makkelijke dessert voor de kerst.

Drie glazen met chocolade trifle

Neem de tijd

Hoewel het niet allemaal actieve tijd is, heb je voor het maken van deze chocolade trifle in totaal iets meer dan zes uur nodig. Elke laag moet ongeveer twee uur opstijven voor je de volgende erop kunt doen. Laat je daar echter niet door afleiden want het is op zich niet heel ingewikkeld. Gewoon proberen dus! De portie zoals hieronder kun je in een grote kom maken. Leuk om in het midden van de tafel te zetten met een stapeltje lepels en aanvallen maar.

Het is een vrij machtig dessert dus ben je van plan om het te serveren als onderdeel van bijvoorbeeld je kerstdiner? Hou dan rekening met de overige gerechten.

Probeer ook eens de volgende trifles:

chocolade trifle | simoneskitchen.nl

Chocolade trifle

5 van 2 stemmen
GangDessert
KeukenKerst

Wil je nou echt de blits maken tijdens de feestdagen dan waag je je aan deze overheerlijke chocolade trifle
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 6 uur
totaal 6 uur

6 personen

Materiaal

  • 6 glazen

Ingrediënten

  • 150 gr chocolade brownies van goede kwaliteit
  • 60 ml kahlua of een ander soort koffie likeur
  • 275 gr pure chocola in stukken
  • 3 eidooiers
  • 1,5 el suiker
  • 1 tl maizena
  • 600 ml slagroom
  • 150 gr witte chocola in stukken
  • 30 gr walnoten geroosterd en gehakt

  • Breek de brownies in stukken en verdeel dit over de bodem van 1 grote schaal of de bodem van 6 kleinere glazen. De grote schaal heeft een inhoud nodig van ongeveer 1,5 liter. Die van de kleinere 250 ml per stuk.
  • Sprenkel de brownies met de kahlua en zet aan de kant
  • Doe de stukken donkere chocola in een hittebestendige kom en laat dit au bain marie smelten. Zorg dat de kom het water niet raakt
  • Laat smelten en roer tot het glad is.
  • Haal de kom van het spoon en voeg hier lepel voor lepel 225 ml heet kokend water aan toe zodat je een dikke chocolade saus overhoud (voeg niet meer dan een eetlepel per keer toe want anders gaat de chocola splitsen en schiften.)
  • Giet de saus over de brownies en doe de glazen voor minimaal 2 uur in de koeling.
  • Klop de eidooiers, suiker en maizena tot een dik en licht romig mengsel.
  • Verhit 300 ml van de room in een pan op medium vuur tot het bijna aan de kook is. Terwijl je roert doe je het ei mengsel erbij. Doe de custard terug in de pan en verwarm dit voor ongeveer 2-3 minuten tot het gaat binden. Laat het niet koken!
  • Doe 100 gram van de witte chocola in een hitte bestendige kom. Giet de custard er overheen en roer tot alle chocola is gesmolten. Laat volledig afkoelen en giet dit dan in de glazen bij de brownies en chocola. Doe terug in de koelkast voor weer minimaal 2 uur.
  • Doe de resterende 50 gr witte chocola samen met de walnoten in een keukenmachine en pulseer tot ze fijn zijn.
  • Klop de resterende room tot zachte pieken en lepel hier het walnoot mengsel doorheen.
  • Doe deze laatste laag boven op de trifle en laat dit in de koeling rusten voor weer minimaal 2 uur. Garneer met chocolade krullen als je wilt

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 928kcal | Koolhydraten: 74g | Eiwit: 10g | Vet: 69g | Verzadigd vet: 39g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 20g | Cholesterol: 216mg | Natrium: 135mg | Kalium: 332mg | Vezels: 3g | Suiker: 62g | Vitamine A: 1617IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 144mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Chocolade trifle | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.