Deze heerlijke limoncello trifle is naar een recept van Jamie Oliver. Heerlijk om te maken, makkelijk en lekker fris.

Limoncello trifle

Limoncello trifle

Deze lekker frisse limoncello trifle maak je met verse frambozen, limoncello en lange vingers. Eigenlijk vind ik het meer een limoncello tiramisu. Een trifle hoort meer lagen te hebben als je het aan mij vraagt.

Een limoncello trifle of tiramisu (what’s in a name right?) met frambozen. Feestelijk lijkt me wel toch? Het is ook wat he al die verjaardagen achter elkaar. Feestje hier feestje daar.. Bijzonder slecht voor de taille zullen we maar zeggen, maar daar gaan we het nu niet over hebben. Binnenkort maar weer eens…

Limoncello trifle

Variatie

Ik maakte deze limoncello trifle al eens eerder met Charlotte maar hoewel de smaken heerlijk waren vond ik de onderkant met de lange vingers wat te nat. Jamie doet in het oorspronkelijke recept sap van drie sinaasappels plus de limoncello onderin de schaal waarin het gerecht gemaakt wordt.

Daardoor wordt het vrij nat. Ik ben daar geen fan van dus dit keer heb ik de lange vingers even kort gedoopt in het sapmengsel. De smaken zijn dan hetzelfde maar het totaal is een stuk minder nat.

Limoncello trifle
Kan zowel in grote als kleine bakjes!

Makkelijk dessert

Dit is een erg makkelijk dessert en ook bij uitstek geschikt voor evenementen zoals bijvoorbeeld kerst of een andere feestelijke gelegenheid. Je kunt het van tevoren klaar maken, in de koelkast zetten en op het moment suprême uit de koelkast trekken en klaar is kees.

De citroen en de limoncello geven het een lekkere frisse smaak en de frambozen helpen daar natuurlijk ook aan mee. Je kunt er ook heel goed kleine bakjes van maken en het als 1 persoons portie serveren. Maak die bakjes dan niet te groot want het geheel is wel vrij machtig!

Limoncello trifle

Variatie met panettone

Afgelopen kerst had ik nogal wat panettone cake over dus ik besloot om een paar dingen te veranderen en ook dit was weer een erg lekkere twist op het origineel. De panetonne braken we in kleine blokjes (snijden kan natuurlijk ook) en bedekten daar de bodem van de schaal mee.

Vervolgens besprenkelden we de cake met een mix van het sinaasappelsap en de limoncello. Niet te nat maken maar je kunt er wel aardig wat overheen druppelen. Je wilt natuurlijk wel proeven wat je erop gedaan hebt.

Vervolgens werd de limoncello trifle verder verwerkt zoals hieronder.

Meer trifle

Ben je fan van trifles? Check dan zeker ook deze heerlijke versies:

Limoncello trifle

Limoncello trifle

3.54 van 15 stemmen
GangDessert
KeukenEngelse keuken

Deze limoncello trifle is super eenvoudig om te maken en heerlijk voor elk feestje
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten
totaal 30 minuten

6 personen

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 3 el limoncello
  • 1 pak lange vingers
  • 300 gr mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 vanille stokje

Decoreren

  • 2 bakjes frambozen of ander seizoensfruit
  • donkere chocola om te raspen aan 1 reep heb je voldoende
  • 200 ml slagroom
  • 2 el suiker

  • Pers de sinaasappels uit en meng dit in een platte bak met de limoncello. Proef even of het niet te sterk is naar je smaak. Is dat het geval doe er dan iets meer sinaasappelsap in of andersom iets meer limoncello.
  • Zoek een mooie platte schaal uit om je trifle in op te bouwen. De mijne (de grote) was eigenlijk iets te diep. Dit is geen hoog dessert.
  • Dip je lange vingers een voor een in het sinaasappel/limoncello mengsel en leg deze onder in de schaal tegen elkaar aan tot je een aansluitende laag hebt.
  • In een andere schaal meng je de mascarpone met wat van het overgebleven sinaasappel mengsel en sap van een halve citroen. Niet te veel ik gebruikte ongeveer 2-3 eetlepels vocht. Voeg de twee scheppen poedersuiker eraan toe, de rasp van de citroen en het vanillemerg en roer dit alles goed los. Zorg dat het goed gemengd is.
  • Verspreid je mascarpone mengsel over de laag lange vingers en spreid het uit tot het glad is.
  • Voeg vervolgens al je frambozen toe en druk deze zachtjes in de mascarpone tot je een aangesloten laag frambozen hebt.
  • Dit hoeft niet echt op te stijven maar de smaken trekken wel wat meer in als je hem wat langer laat staan, maar je kunt hem eventueel ook meteen eten.
  • Vlak voor serveren klop je de slagroom even op met de suiker en je spuit hier dotjes van tussen de frambozen. Hierover komt de gehakte of geraspte chocola.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 433kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 8g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 15g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Cholesterol: 124mg | Natrium: 77mg | Kalium: 207mg | Vezels: 5g | Suiker: 12g | Vitamine A: 1001IU | Vitamine C: 44mg | Calcium: 119mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.