Limoncello trifle by Jamie Oliver
Deze heerlijke limoncello trifle is naar een recept van Jamie Oliver. Heerlijk om te maken, makkelijk en lekker fris.
Limoncello trifle
Deze lekker frisse limoncello trifle maak je met verse frambozen, limoncello en lange vingers. Eigenlijk vind ik het meer een limoncello tiramisu. Een trifle hoort meer lagen te hebben als je het aan mij vraagt.
Een limoncello trifle of tiramisu (what’s in a name right?) met frambozen. Feestelijk lijkt me wel toch? Het is ook wat he al die verjaardagen achter elkaar. Feestje hier feestje daar.. Bijzonder slecht voor de taille zullen we maar zeggen, maar daar gaan we het nu niet over hebben. Binnenkort maar weer eens…
Ik maakte deze limoncello trifle al eens eerder met Charlotte maar hoewel de smaken heerlijk waren vond ik de onderkant met de lange vingers wat te nat. Jamie doet in het oorspronkelijke recept sap van drie sinaasappels plus de limoncello onderin de schaal waarin het gerecht gemaakt wordt.
Daardoor wordt het vrij nat. Ik ben daar geen fan van dus dit keer heb ik de lange vingers even kort gedoopt in het sapmengsel. De smaken zijn dan hetzelfde maar het totaal is een stuk minder nat.
Dit is een erg makkelijk dessert en ook bij uitstek geschikt voor evenementen zoals bijvoorbeeld kerst of een andere feestelijke gelegenheid. Je kunt het van tevoren klaar maken, in de koelkast zetten en op het moment suprême uit de koelkast trekken en klaar is kees. De citroen en de limoncello geven het een lekkere frisse smaak en de frambozen helpen daar natuurlijk ook aan mee. Je kunt heel goed hier kleine bakjes van maken en het als 1 persoons portie serveren. Maak die bakjes dan niet te groot want het geheel is wel vrij machtig!
Meer trifle
Ben je fan van trifles? Check dan zeker ook deze heerlijke versies:
Jamie Oliver Limoncello trifle
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 3 el limoncello
- 1 pak lange vingers
- 300 gr mascarpone
- 2 el poedersuiker
- 1 citroen rasp en sap
- 1 vanille stokje
- 2 bakjes frambozen of ander seizoensfruit
- donkere chocola om te raspen aan 1 reep heb je voldoende
Instructies
- Pers de sinaasappels uit en meng dit in een platte bak met de limoncello. Proef even of het niet te sterk is naar je smaak. Is dat het geval doe er dan iets meer sinaasappelsap in of andersom iets meer limoncello.
- Zoek een mooie platte schaal uit om je trifle in op te bouwen. De mijne (de grote) was eigenlijk iets te diep. Dit is geen hoog dessert.
- Dip je lange vingers een voor een in het sinaasappel/limoncello mengsel en leg deze onder in de schaal tegen elkaar aan tot je een aansluitende laag hebt.
- In een andere schaal meng je de mascarpone met wat van het overgebleven sinaasappel mengsel en sap van een halve citroen. Niet te veel ik gebruikte ongeveer 2-3 eetlepels vocht. Voeg de twee scheppen poedersuiker eraan toe, de rasp van de citroen en het vanillemerg en roer dit alles goed los. Zorg dat het goed gemengd is.
- Verspreid je mascarpone mengsel over de laag lange vingers en spreid het uit tot het glad is.
- Voeg vervolgens al je frambozen toe en druk deze zachtjes in de mascarpone tot je een aangesloten laag frambozen hebt. Rasp hierover heen de pure chocola en zet in de koelkast tot gebruik.
- Dit hoeft niet echt op te stijven maar de smaken trekken wel wat meer in als je hem wat langer laat staan, maar je kunt hem eventueel ook meteen eten.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Hieperdepiep Hoera!
Gefeliciteerd (met) Tom! Fijne dag!
Het ziet er inderdaad erg feestelijk (en super lekker) uit! En die schaaltjes… zo mooi!
Dank je wel Maaike! Ja die schaaltjes he. Ik heb er al een boel van maar ze hebben ze in veel soorten en maten en ik vind ze allemaal mooi!
Gefeliciteerd met de verjaardag van Tom, ik wens jullie een fijne dag vandaag. De trifle lijkt me heerlijk!
Dank je wel Brenda! Dat is ie ook echt hoor! 🙂
Happy Birthday Tom!! 🙂
Dank je wel Regula!
Van harte gefeliciteerd met Tom! *smak smak smak*
Ik heb deze trifle ook wel eens gemaakt en heb toen ook geen sap op de bodem gelegd, ik hou ook niet van soppig (of zompig, zoals ik dat noem).
Bah.
Mooie schaaltjes! 🙂
Dank je wel Es’! Zoenen doorgegeven…:) Kijk jij hebt dat inzicht al van tevoren, ik moet het eerst een keer ondervinden…. Hahahaha… Ja leuke schaaltjes he… Apollo heet het merk geloof ik
Ik denk dat ik zojuist ons kersttoetje heb gevonden! Bedankt voor de tip!
Goeie keus Wanda! 😉
Gefeliciteerd met Tom!
Dit toetje ziet er heerlijk uit, misschien wel iets voor Thanksgiving volgende week 😉 Ik neem het in ieder geval mee in het overleg deze week!
Dank je wel Ellen! En ja hij is echt superlekker! Aanrader!
Lijkt me lekker dessert voor kerst. Ga het nog ff uitproberen. Wil paar verschillende maken. Zijn met 20 personen. Toetjes ben ik normaal niet zo’n kei in, maar dit moet lukken. Vooral omdat je het van te voren kan klaarmaken. Ben benieuwd.
Heb gister het toetje gemaakt, en inderdaad heerlijk! Dankjewel
Mmm dat ziet er super smakelijk uit.
Wat een lieve kleine schaaltjes!
Liefs
Ja leuk zijn die he.. 😉
Het ziet er geweldig en begrijpelijk uit! echter toch 1 vraag. ik heb het vanillestokje maar hoe moet ik dit in het mengsel verwerken? moet ik deze ook raspen oid?
Ah nee niet raspen. Je snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en dan schraap je met een scherp mesje het merg eruit. Dat is wat je gebruikt. De rest van het stokje kun je weggooien of je kunt er zelf vanillesuiker mee maken door het stokje in een bus met suiker te steken… 😉
Zeker heerlijk recept!
En wat een mooie schaaltjes! Waar je die gekocht? En van welk merk zijn ze ?
Bedankt!
He Lizzlot, ik heb ze gekocht bij loods5 in Zaandam en ze zijn van Appolonia!
Pingback: Trapani Rigatoni en Jamie Magazine 25jr.. Win mooie prijzen! | Simone's KitchenSimone's Kitchen
Je bent mn redding geweest. ik had van iemand het recept uit het 30 minutes boek van Jamie Oliver gekregen maar daar stond nog 1 dl melk bij (dat je die moest toevoegen bij de marscarpone) maar het werd dus enorm dun. Ga vanavond dus een nieuwe trifle maken a.d.h.v. je recept. Bedankt!!
Pingback: Happy New Year en de 5 populairste van 2015 | Simone's Kitchen
Ziet er heerlijk uit, kan je dit een dag van te voren maken? (:
Hoi Lotte, ja hoor dat is geen probleem!
Dag Simone
Verleden jaar van een vriendin een fles limoncello cadeau gehad. Afgelopen week voor mijn twee homovrienden en mijn zusje jouw toetje gemaakt en er ook een koud glaasje limoncello bij geschonken. Ze waren alledrie erg enthousiast. Veel dank voor het delen van dit lekkere recept!!
PS Ik had in plaats van lange vingers cantucci koekjes genomen.
Leuk Anke! En fijn dat het zo in de smaak is gevallen!
In het recept staat het niet, maar ik neem aan dat het sap van de citroen gemengd moet worden met het sap van de sinaasappels?
He Sharon, nee, even verderop in het recept staat dat je het sap van de citroen moet mengen met de mascarpone. Staat in stap vier… 🙂
Hoe groot is de schaal die je gebruikt hebt?
De grote schaal was ongeveer 20 x 20 cm maar toen had ik nog genoeg over om drie kleintjes te maken van 10×10 cm.
Pingback: Narancello trifle met frambozen
Pingback: Kokos dadelballetjes van Maura | Simone's Kitchen
KAN IK I.P.V. FRAMBOZEN OOK ANDER FRUIT GEBRUIKEN?
Ja hoor Trees. Dat is geen probleem!
Pingback: 10 zoete recepten zonder oven - Laura's Bakery