Simone's Kitchen

Jamie Oliver Limoncello trifle en verjaardag!

Jamie Oliver's limoncello trifle | simoneskitchen.nl

Lang zal Tom leven, lang zal Tom leven! Ja hoor, vandaag is Tom jarig dus ik moest natuurlijk wel iets feestelijks maken. Dus bij deze… Een limoncello trifle of tiramisu (what’s in a name right?) met frambozen. Feestelijk lijkt me wel toch? Het is ook wat he al die verjaardagen achter elkaar. Feestje hier feestje daar.. Bijzonder slecht voor de taille zullen we maar zeggen, maar daar gaan we het nu niet over hebben. Binnenkort maar weer eens…

Jamie Oliver limoncello trifle | simoneskitchen.nl

Ik maakte deze trifle (ik vind het geen goede naam eigenlijk want een trifle moet meer lagen hebben vind ik, maar bij gebrek aan beter) al eens eerder een paar jaar geleden met Charlotte en hij viel errug goed in de smaak. Ik vond alleen de onderkant nogal soppig en daar hou ik echt niet van. In het oorspronkelijke recept kneep Jamie drie sinaasappels uit in een kom, deed hier limoncello bij en legde – in het sap dus – de laag lange vingers. Ik heb het dit keer iets anders gedaan en de lange vingers in het mengsel gedoopt. Je krijg nog steeds die limoncello/sinaasappel smaak maar minder soppig.

Jamie Oliver limoncello trifle | simoneskitchen.nl

Kan zowel in grote als kleine bakjes!

Dit is een erg makkelijk dessert en ook bij uitstek geschikt voor evenementen zoals bijvoorbeeld kerst of een andere feestelijke gelegenheid. Je kunt het van tevoren klaar maken, in de koelkast zetten en op het moment suprême uit de koelkast trekken en klaar is kees. De citroen en de limoncello geven het een lekkere frisse smaak en de frambozen helpen daar natuurlijk ook aan mee. Je kunt heel goed hier kleine bakjes van maken en het als 1 persoons portie serveren. Maak die bakjes dan niet te groot want het geheel is wel vrij machtig!

Jamie Oliver limoncello trifle | simoneskitchen.nl

Print recept Pin recept
3.23 van 9 stemmen

Jamie Oliver Limoncello trifle

Totale tijd: 30 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 3 el limoncello
  • 1 pak lange vingers
  • 300 gr mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 vanille stokje
  • 2 bakjes frambozen of ander seizoensfruit
  • donkere chocola om te raspen aan 1 reep heb je voldoende

Instructies

  • Pers de sinaasappels uit en meng dit in een platte bak met de limoncello. Proef even of het niet te sterk is naar je smaak. Is dat het geval doe er dan iets meer sinaasappelsap in of andersom iets meer limoncello.
  • Zoek een mooie platte schaal uit om je trifle in op te bouwen. De mijne (de grote) was eigenlijk iets te diep. Dit is geen hoog dessert.
  • Dip je lange vingers een voor een in het sinaasappel/limoncello mengsel en leg deze onder in de schaal tegen elkaar aan tot je een aansluitende laag hebt.
  • In een andere schaal meng je de mascarpone met wat van het overgebleven sinaasappel mengsel en sap van een halve citroen. Niet te veel ik gebruikte ongeveer 2-3 eetlepels vocht. Voeg de twee scheppen poedersuiker eraan toe, de rasp van de citroen en het vanillemerg en roer dit alles goed los. Zorg dat het goed gemengd is.
  • Verspreid je mascarpone mengsel over de laag lange vingers en spreid het uit tot het glad is.
  • Voeg vervolgens al je frambozen toe en druk deze zachtjes in de mascarpone tot je een aangesloten laag frambozen hebt. Rasp hierover heen de pure chocola en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Dit hoeft niet echt op te stijven maar de smaken trekken wel wat meer in als je hem wat langer laat staan, maar je kunt hem eventueel ook meteen eten.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.