Deze heerlijke limoncello trifle is naar een recept van Jamie Oliver. Heerlijk om te maken, makkelijk en lekker fris.

Jamie Oliver's limoncello trifle | simoneskitchen.nl

Limoncello trifle

Deze lekker frisse limoncello trifle maak je met verse frambozen, limoncello en lange vingers. Eigenlijk vind ik het meer een limoncello tiramisu. Een trifle hoort meer lagen te hebben als je het aan mij vraagt.

Een limoncello trifle of tiramisu (what’s in a name right?) met frambozen. Feestelijk lijkt me wel toch? Het is ook wat he al die verjaardagen achter elkaar. Feestje hier feestje daar.. Bijzonder slecht voor de taille zullen we maar zeggen, maar daar gaan we het nu niet over hebben. Binnenkort maar weer eens…

Jamie Oliver limoncello trifle | simoneskitchen.nl

Ik maakte deze limoncello trifle al eens eerder met Charlotte maar hoewel de smaken heerlijk waren vond ik de onderkant met de lange vingers wat te nat. Jamie doet in het oorspronkelijke recept sap van drie sinaasappels plus de limoncello onderin de schaal waarin het gerecht gemaakt wordt.

Daardoor wordt het vrij nat. Ik ben daar geen fan van dus dit keer heb ik de lange vingers even kort gedoopt in het sapmengsel. De smaken zijn dan hetzelfde maar het totaal is een stuk minder nat.

Jamie Oliver limoncello trifle | simoneskitchen.nl
Kan zowel in grote als kleine bakjes!

Makkelijk dessert

Dit is een erg makkelijk dessert en ook bij uitstek geschikt voor evenementen zoals bijvoorbeeld kerst of een andere feestelijke gelegenheid. Je kunt het van tevoren klaar maken, in de koelkast zetten en op het moment suprême uit de koelkast trekken en klaar is kees. De citroen en de limoncello geven het een lekkere frisse smaak en de frambozen helpen daar natuurlijk ook aan mee. Je kunt heel goed hier kleine bakjes van maken en het als 1 persoons portie serveren. Maak die bakjes dan niet te groot want het geheel is wel vrij machtig!

Jamie Oliver limoncello trifle | simoneskitchen.nl

Meer trifle

Ben je fan van trifles? Check dan zeker ook deze heerlijke versies:

Jamie Olivers limoncello trifle
Print recept Pin recept
3.54 van 15 stemmen

Jamie Oliver Limoncello trifle

Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 3 el limoncello
  • 1 pak lange vingers
  • 300 gr mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 vanille stokje
  • 2 bakjes frambozen of ander seizoensfruit
  • donkere chocola om te raspen aan 1 reep heb je voldoende

Instructies

  • Pers de sinaasappels uit en meng dit in een platte bak met de limoncello. Proef even of het niet te sterk is naar je smaak. Is dat het geval doe er dan iets meer sinaasappelsap in of andersom iets meer limoncello.
  • Zoek een mooie platte schaal uit om je trifle in op te bouwen. De mijne (de grote) was eigenlijk iets te diep. Dit is geen hoog dessert.
  • Dip je lange vingers een voor een in het sinaasappel/limoncello mengsel en leg deze onder in de schaal tegen elkaar aan tot je een aansluitende laag hebt.
  • In een andere schaal meng je de mascarpone met wat van het overgebleven sinaasappel mengsel en sap van een halve citroen. Niet te veel ik gebruikte ongeveer 2-3 eetlepels vocht. Voeg de twee scheppen poedersuiker eraan toe, de rasp van de citroen en het vanillemerg en roer dit alles goed los. Zorg dat het goed gemengd is.
  • Verspreid je mascarpone mengsel over de laag lange vingers en spreid het uit tot het glad is.
  • Voeg vervolgens al je frambozen toe en druk deze zachtjes in de mascarpone tot je een aangesloten laag frambozen hebt. Rasp hierover heen de pure chocola en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Dit hoeft niet echt op te stijven maar de smaken trekken wel wat meer in als je hem wat langer laat staan, maar je kunt hem eventueel ook meteen eten.
Gang: Dessert
Keuken: Engelse keuken
Trefwoord: frambozen, limoncello, sinaasappel

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 433kcal, Koolhydraten: 38g, Eiwit: 8g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 15g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g, Cholesterol: 124mg, Natrium: 77mg, Kalium: 207mg, Vezels: 5g, Suiker: 12g, Vitamine A: 1001IU, Vitamine C: 44mg, Calcium: 119mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!