Simone's Kitchen

Jamie Oliver Limoncello trifle en verjaardag!

Jamie Oliver's limoncello trifle | simoneskitchen.nl

Lang zal Tom leven, lang zal Tom leven! Ja hoor, vandaag is Tom jarig dus ik moest natuurlijk wel iets feestelijks maken. Dus bij deze… Een limoncello trifle of tiramisu (what’s in a name right?) met frambozen. Feestelijk lijkt me wel toch? Het is ook wat he al die verjaardagen achter elkaar. Feestje hier feestje daar.. Bijzonder slecht voor de taille zullen we maar zeggen, maar daar gaan we het nu niet over hebben. Binnenkort maar weer eens…

Jamie Oliver limoncello trifle | simoneskitchen.nl

Ik maakte deze trifle (ik vind het geen goede naam eigenlijk want een trifle moet meer lagen hebben vind ik, maar bij gebrek aan beter) al eens eerder een paar jaar geleden met Charlotte en hij viel errug goed in de smaak. Ik vond alleen de onderkant nogal soppig en daar hou ik echt niet van. In het oorspronkelijke recept kneep Jamie drie sinaasappels uit in een kom, deed hier limoncello bij en legde – in het sap dus – de laag lange vingers. Ik heb het dit keer iets anders gedaan en de lange vingers in het mengsel gedoopt. Je krijg nog steeds die limoncello/sinaasappel smaak maar minder soppig.

Jamie Oliver limoncello trifle | simoneskitchen.nl

Kan zowel in grote als kleine bakjes!

Dit is een erg makkelijk dessert en ook bij uitstek geschikt voor evenementen zoals bijvoorbeeld kerst of een andere feestelijke gelegenheid. Je kunt het van tevoren klaar maken, in de koelkast zetten en op het moment suprême uit de koelkast trekken en klaar is kees. De citroen en de limoncello geven het een lekkere frisse smaak en de frambozen helpen daar natuurlijk ook aan mee. Je kunt heel goed hier kleine bakjes van maken en het als 1 persoons portie serveren. Maak die bakjes dan niet te groot want het geheel is wel vrij machtig!

Jamie Oliver limoncello trifle | simoneskitchen.nl

Print recept Pin recept
2.5 van 2 stemmen

Jamie Oliver Limoncello trifle

Totale tijd: 30 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 3 el limoncello
  • 1 pak lange vingers
  • 300 gr mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 vanille stokje
  • 2 bakjes frambozen of ander seizoensfruit
  • donkere chocola om te raspen aan 1 reep heb je voldoende

Instructies

  • Pers de sinaasappels uit en meng dit in een platte bak met de limoncello. Proef even of het niet te sterk is naar je smaak. Is dat het geval doe er dan iets meer sinaasappelsap in of andersom iets meer limoncello.
  • Zoek een mooie platte schaal uit om je trifle in op te bouwen. De mijne (de grote) was eigenlijk iets te diep. Dit is geen hoog dessert.
  • Dip je lange vingers een voor een in het sinaasappel/limoncello mengsel en leg deze onder in de schaal tegen elkaar aan tot je een aansluitende laag hebt.
  • In een andere schaal meng je de mascarpone met wat van het overgebleven sinaasappel mengsel en sap van een halve citroen. Niet te veel ik gebruikte ongeveer 2-3 eetlepels vocht. Voeg de twee scheppen poedersuiker eraan toe, de rasp van de citroen en het vanillemerg en roer dit alles goed los. Zorg dat het goed gemengd is.
  • Verspreid je mascarpone mengsel over de laag lange vingers en spreid het uit tot het glad is.
  • Voeg vervolgens al je frambozen toe en druk deze zachtjes in de mascarpone tot je een aangesloten laag frambozen hebt. Rasp hierover heen de pure chocola en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Dit hoeft niet echt op te stijven maar de smaken trekken wel wat meer in als je hem wat langer laat staan, maar je kunt hem eventueel ook meteen eten.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

36 comments

  1. Avatar

    Hieperdepiep Hoera!

    Gefeliciteerd (met) Tom! Fijne dag!

    Het ziet er inderdaad erg feestelijk (en super lekker) uit! En die schaaltjes… zo mooi!

  2. Avatar

    Gefeliciteerd met de verjaardag van Tom, ik wens jullie een fijne dag vandaag. De trifle lijkt me heerlijk!

  3. Avatar

    Van harte gefeliciteerd met Tom! *smak smak smak*
    Ik heb deze trifle ook wel eens gemaakt en heb toen ook geen sap op de bodem gelegd, ik hou ook niet van soppig (of zompig, zoals ik dat noem).
    Bah.
    Mooie schaaltjes! 🙂

  4. Avatar

    Ik denk dat ik zojuist ons kersttoetje heb gevonden! Bedankt voor de tip!

  5. Avatar

    Gefeliciteerd met Tom!
    Dit toetje ziet er heerlijk uit, misschien wel iets voor Thanksgiving volgende week 😉 Ik neem het in ieder geval mee in het overleg deze week!

  6. Avatar

    Lijkt me lekker dessert voor kerst. Ga het nog ff uitproberen. Wil paar verschillende maken. Zijn met 20 personen. Toetjes ben ik normaal niet zo’n kei in, maar dit moet lukken. Vooral omdat je het van te voren kan klaarmaken. Ben benieuwd.

  7. Avatar

    Heb gister het toetje gemaakt, en inderdaad heerlijk! Dankjewel

  8. Avatar

    Mmm dat ziet er super smakelijk uit.
    Wat een lieve kleine schaaltjes!

    Liefs

  9. Avatar

    Het ziet er geweldig en begrijpelijk uit! echter toch 1 vraag. ik heb het vanillestokje maar hoe moet ik dit in het mengsel verwerken? moet ik deze ook raspen oid?

    • Simone van den Berg

      Ah nee niet raspen. Je snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en dan schraap je met een scherp mesje het merg eruit. Dat is wat je gebruikt. De rest van het stokje kun je weggooien of je kunt er zelf vanillesuiker mee maken door het stokje in een bus met suiker te steken… 😉

  10. Avatar

    Zeker heerlijk recept!
    En wat een mooie schaaltjes! Waar je die gekocht? En van welk merk zijn ze ?

    Bedankt!

  11. Pingback: Trapani Rigatoni en Jamie Magazine 25jr.. Win mooie prijzen! | Simone's KitchenSimone's Kitchen

  12. Avatar

    Je bent mn redding geweest. ik had van iemand het recept uit het 30 minutes boek van Jamie Oliver gekregen maar daar stond nog 1 dl melk bij (dat je die moest toevoegen bij de marscarpone) maar het werd dus enorm dun. Ga vanavond dus een nieuwe trifle maken a.d.h.v. je recept. Bedankt!!

  13. Pingback: Happy New Year en de 5 populairste van 2015 | Simone's Kitchen

  14. Avatar

    Ziet er heerlijk uit, kan je dit een dag van te voren maken? (:

  15. Avatar

    Dag Simone

    Verleden jaar van een vriendin een fles limoncello cadeau gehad. Afgelopen week voor mijn twee homovrienden en mijn zusje jouw toetje gemaakt en er ook een koud glaasje limoncello bij geschonken. Ze waren alledrie erg enthousiast. Veel dank voor het delen van dit lekkere recept!!
    PS Ik had in plaats van lange vingers cantucci koekjes genomen.

  16. Avatar

    In het recept staat het niet, maar ik neem aan dat het sap van de citroen gemengd moet worden met het sap van de sinaasappels?

  17. Avatar

    Hoe groot is de schaal die je gebruikt hebt?

  18. Pingback: Narancello trifle met frambozen

  19. Pingback: Kokos dadelballetjes van Maura | Simone's Kitchen

  20. Avatar

    KAN IK I.P.V. FRAMBOZEN OOK ANDER FRUIT GEBRUIKEN?

  21. Pingback: 10 zoete recepten zonder oven - Laura's Bakery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!