Echt heel veel doe ik niet aan Sinterklaas, maar deze pepernoten trifle kon ik niet laten om te delen. Ik maakte dit op een zaterdag terwijl de studio werd schoongemaakt. En laat ik erbij zeggen dat de schoonmaakster er twee op at. Zo lekker is dit eenvoudige Sinterklaas toetje namelijk. Klaar in 5 minuten en super feestelijk!

pepernoten trifle met skyr

Supersnelle pepernoten trifle met Skyr

Voor deze pepernoten trifle gebruikte ik Isey Skyr met witte chocola en aardbeien. Die is al kant- en klaar en dat maakt dit dessert nog sneller dan snel. De skyr is lekker dik en romig en net even wat gezonder dan een bak met slagroom.

Om de pepernoten trifle te maken neem je een aantal leuke glaasjes. Niet te groot, zeker als je dit dessert na een maaltijd wilt eten dan is kleiner wel fijn. Ik gebruikte kleine wijnglaasjes om de pepernoten trifle in op te maken.

Onderin komt een laag met sinaasappel marmelade met champagne. Die is van Mackays en kun je kopen bij de Plus, maar een andere marmelade kun je natuurlijk ook gebruiken. Deze was wel heel erg lekker, dus als je hem kunt vinden is het een aanrader.

Ingredienten voor de pepernoten trifle

Kruidnootjes

Welke smaak kruidnootjes je kiest is natuurlijk ook een persoonlijke keus. De meeste smaken kunnen hier wel bij gebruikt worden. Ik koos voor de confetti knetter. Vond ik wel gezellig klinken. Verder gaan er nog wat verse aardbeien in en verkruimelde meringue. Zoals ik al zei; het is echt een super eenvoudig dessert en perfect als je weinig tijd hebt of dinerstress.

Voor de kerstdagen

Nu zou je deze pepernoten trifle natuurlijk ook prima met de kerstdagen kunnen serveren. Vervang de pepernoten in dat geval voor een koekje naar keuze. Ik vind cantuccini altijd erg lekker, dus die zouden hier goed bij passen. De rest kun je dan hetzelfde laten.

Ik had er een drietal gemaakt en de laatste werd een paar uur later opgegeten. Die was nog prima. Dat komt natuurlijk ook gedeeltelijk doordat de pepernoten die ik heb gebruikt een laagje chocolade hebben. Daardoor worden ze niet zo snel zacht en blijven ze lekker knapperig. Gebruik je dus pepernoten dan kun je ze met een gerust hart al een paar uur van tevoren klaarmaken. Wel in de koeling bewaren natuurlijk.

Pepernoten trifle

Verslavend lekker

Wees je er wel van bewust dat ze verslavend lekker zijn! Niet dat dat meteen een groot probleem is maar dat je het even weet… 😉

Check ook deze posts:

Pepernoten trifle

Pepernoten trifle met aardbeien en skyr

5 van 3 stemmen
GangDessert
KeukenSinterklaas

Een heerlijke Sinterklaas dessert wat ook makkelijk is om te bouwen tot een kerstdessert!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 el Mackays sinaasappelmarmelade met champagne of een andere marmelade naar keus
  • 1 pot Isey skyr met aardbeien en witte chocola
  • 100 gr verse aarbeien
  • 1 meringue verkruimeld
  • 1 zak kruidnoten naar keus met een chocolade laagje is handig

  • Neem vier niet te grote glazen met een rechte wand. Doe in elk glas een eetlepel van de marmelade.
  • Verdeel hierop een laagje kruidnoten. Hierop komen een paar eetlepels van de skyr.
  • Daarop komen de stukjes aardbeien en weer een laagje skyr.
  • Eindig met wat gehakte kruidnoten en de verkruimelde meringue. Bewaar tot gebruik in de koeling.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.