Supersnelle tiramisu
Foto door Saskia Lelieveld

Supersnelle tiramisu

Deze supersnelle tiramisu zet je letterlijk in 15 minuten op tafel. Niet nodig om te laten opstijven! De smaken van tiramisu maar dan in een supersnelle variant.

Tiramisu is een van die desserts waar je me – bij wijze van spreken – voor wakker kunt maken. Ik zeg bij wijze van, want eigenlijk heb ik liever dat je me nergens voor wakker maakt. Haha..

Nu is het grootste nadeel van tiramisu dat je moet wachten tot het een beetje is opgestijfd. Dat is soms niet erg en dan maak je deze heerlijke versie van tiramisu of deze limoncello trifle, die er ook wel een beetje op lijkt.

Hetzelfde maar dan anders

Deze supersnelle tiramisu heeft alle smaken waar tiramisu zo geliefd door is. Maar is alleen veel sneller klaar. Eigenlijk is het een kruising tussen een eton mess en een tiramisu. Of zo.

Maken van de supersnelle tiramisu

Je neemt om te beginnen een paar mooie glazen waar je wel de ruimte hebt om iets in te doen. Te smalle glazen zijn niet zo handig.

Je maakt eerst een bodem van de amarettikoekjes. Die breek je wel wat kleiner zodat je wat grove kruimels hebt liggen.

Dit bedruppel je met een mengsel van koffie en amaretto. Ik weet dat amaretto niet origineel is in tiramisu, maar ik gebruik het al jaren. Ik vind het veel lekkerder dus voor mij is dat de originele versie.

Roer de mascarpone los

De mascarpone roer je los in een kommetje met wat koffie, amaretto en een beetje poedersuiker. Proef even of het zoet genoeg is naar je smaak en voeg extra suiker of extra koffie of extra amaretto toe naar wens. Let wel op dat het niet te dun wordt. Je wilt wel dat lekkere romige houden van de mascarpone.

Vervolgens eindig je het maken van de supersnelle tiramisu door de mascarpone op de koekjes te scheppen. Dek het af met geraspte chocola en je bent klaar. Je kunt het nu direct serveren of bewaren in de koeling tot nader gebruik.

Zonder rauwe eieren

Normaal verwerk je in een tiramisu natuurlijk eieren. Waardoor het een dessert is wat niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Nu zit hier natuurlijk een beetje alcohol in dus dat is dan ook weer niet goed, maar dat zou je makkelijk weg kunnen laten. Gebruik dan iets meer poedersuiker om het zoet van de amaretto op te vangen maar verder kun je alles hetzelfde laten.

Supersnelle tiramisu
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Supersnelle tiramisu

Alle smaken van de tiramisu maar veel sneller
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 100 gr amarettikoekjes of lange vingers
 • 2 el koude koffie
 • 2 el amaretto
 • 50 gr pure chocola
 • 250 gr mascarpone
 • 3 el poedersuiker of meer naar smaak

Instructies

 • Breek de amarettikoekjes in wat kleinere stukjes en doe die onder in de glazen.
 • Druppel er wat koffie en amaretto over en wat chocoladerasp.
 • Roer de mascarpone in een kom los met een eetlepel koffie, een eetlepel amaretto en de poedersuiker. Roer tot het mooi glad is en wat makkelijker te verdelen.
 • Is het nog te dik voeg dan nog wat amaretto of koffie toe. Niet zoet genoeg? Voeg nog wat poedersuiker toe.
 • Schep de mascarpone boven op de laag amarettikoekjes. Dek af met wat grof geraspte chocola. Eet meteen of bewaar tot gebruik in de koeling.
Gang: Dessert
Keuken: Italiaans
Trefwoord: dessert, tiramisu

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!