Simone's Kitchen

Tiramisu, Good Food Book en win een mooie shopper!

Klassieke tiramisu met amaretto | simoneskitchen.nl

Foto gemaakt door Christian Fielden

Zorg voor 40 schoolmaaltijden per boek!

Soms heb je van die doelen waar je een klein beetje blij van wordt. En toen ik werd benaderd of ik mee wilde werken aan het Good Food Book hoefde ik niet echt lang na te denken. Het boek is op zich al een parel en eentje die zeker niet zal misstaan in je boekenkast. Er staan maar liefst 50 recepten in van topkoks en foodies en dat varieert van Danny Jansen, Herman den Blijker, Pauline Weuring, Jonathan van Zandbergen en nog veel meer. Alle koks en foodies hebben belangeloos meegewerkt aan de productie van het boek en voor elk verkocht boek zorg je voor maar liefst 40 schoolmaaltijden voor kinderen in Malawi.

GoodFoodBook_persfoto10_cmyk_300dpi

Je kunt het boek hier bestellen bij FDBCK. Heb je meteen een leuk kerstkadootje voor straks te pakken. Maar goed, ik moest natuurlijk een recept bedenken voor in het boek. En het grappige is dat ik al jaren een geweldig lekker tiramisu recept heb en daar dus nog nooit over geblogt heb. Ik had het – hoe toevallig kan het zijn – gemaakt samen met Esmรฉ eind juli met het idee om het eindelijk eens online te zetten toen ik werd gebeld. De foto hierboven is dan ook niet van mij maar van de fotograaf die de foto’s voor het boek heeft gemaakt. Die hieronder is wel van mij, iets minder mooi gestyled maar net zo lekker hoor! We hadden namelijk haast tijdens het maken van de foto (licht verdween) en het had nog net even langer in de koelkast gemoeten.

20150730-MH2A8236

Dit is steevast een winnaar tijdens de feestdagen bij ons. Elk jaar weer wordt ik geacht rond oud- en nieuw deze tiramisu mee te nemen als we naar vrienden gaan. Je bent dus gewaarschuwd want hij is verslavend lekker.

Win zo’n fijne shopper!

Maar… om het boek nog wat meer onder de aandacht te brengen kun je hier een fijne shopper winnen. Ik geef maar liefst vijf exemplaren weg. Maar daar moet je dan dit keer wel een beetje wat voor doen; tweet, facebook en roep rond dat het boek vanaf 16 oktober te koop is. Deel de link http://www.fdbck.nl/shop/kookboek-good-food-book-2015/ daarbij zodat mensen hem meteen kunnen bestellen en gebruik de hashtag #GoodFoodBook. Gedaan? Laat dan dan even in een comment hieronder weten en je dingt mee naar een van deze toffe shoppers twv โ‚ฌ 12,99 per stuk.

foodiebag

Laat een comment achter vรณรณr 20 oktober om mee te dingen naar de prijs! En maak in de tussentijd het recept van de tiramisu gewoon vast.. ๐Ÿ˜‰

Voor een wat minder traditionele variant check vooral ook de tiramisu met advocaat of de zomer tiramisu met aardbeien.

Klassieke tiramisu met amaretto | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Tiramisu met amaretto

Voorbereidingstijd: 20 min
Koeling: 4 uur
Porties: 6 personen

Ingrediรซnten

  • 3 grote eieren eiwit en eidooier gesplitst
  • 4 el suiker
  • 300 gram mascarpone
  • 3 el amaretto
  • rasp van 1 limoen eventueel een beetje sap
  • 2 dl sterke versgezette koffie
  • 1 pak lange vingers ongeveer 200 gram
  • pure vlokken of 1 reep pure chocola
  • cacao poeder
  • optioneel: amandelschaafsel

Instructies

  • Klop de eidooiers met de suiker samen tot een luchtige lichtgele massa.
  • Doe de mascarpone in een kom en roer dit eerst even een beetje los met een vork. Voeg 1 eetlepel van de amaretto en de rasp van de limoen toe en roer dit goed door.Doe eventueel een heel klein scheutje limoensap erbij als je het wat frisser wilt houden. Vouw de eidooiers door de mascarpone tot het een geheel is.
  • Meng de koffie met wat water (ongeveer 1 dl) en doe de andere 2 eetlepels amaretto er ook door.
  • Doop de lange vingers stuk voor stuk even in het koffie mengsel en leg ze naast elkaar in een platte ovenschaal. (rechthoekig of vierkant)
  • Als de bodem bedekt is verdeel je de helft van je mascarpone mengsel eroverheen. Doe hier wat geraspte pure chocola overheen. Maak vervolgens een tweede laag met de lange vingers (weer in de koffie dopen) en schep de andere helft van het mascarpone mengsel eroverheen.
  • Strijk de bovenkant glad, bedek met plastic folie en laat dit minstens 4 uur maar het liefst een hele nacht opstijven in de koelkast.Voor serveren bestrooi je het met wat cacaopoeder, en vul je het aan met eventueel wat chocolade schaafsel en geroosterde amandelen.

Delen is fijn!

11 comments

  1. Avatar

    Hi Simone, leuke actie.. daar doe ik heel graag aan mee. Want zo’n coole shopper daar ga ik graag mijn boodschappen mee doen ๐Ÿ˜€ En die tiramisu ziet er heerlijk uit!

  2. Avatar

    Wat een mooi initiatief!ย 

  3. Avatar

    Will do….super gaaf.

  4. Avatar

    Mmmmm lekker tiramisu! ย Ik maak graag kans op deze mooie shopper

  5. Avatar

    Leuk. Handig. Ik doe mee.

  6. Avatar

    super actie en leuke shopper.

  7. Avatar

    Gedaan (via Twitter) โ˜บ๏ธ Mooi initiatief, ben benieuwd naar de recepten โ˜บ๏ธย 

  8. Avatar

    Op mijn wensenlijst voor mijn verjaardag gezet! #boek en #shopper Word van beiden blij en dan deel ik met veel plezier. Succes met de verkoop!ย 

  9. Avatar

    Leuke actie! ik doe graag mee:-)

  10. Avatar

    Wat een leuke actie, ik ben dol op dit soort shoppers, gebruik niet anders.ย 
    En de tiramisu ga ik dit weekend maken, ziet er te lekker uit!!

  11. Pingback: Negen kookboeken voor op je verlanglijst! | Simone's Kitchen

Reacties zijn gesloten.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!