Rozijnencake

Jullie weten natuurlijk allang dat ik niet meer meedoe met de Iquitsugar challenge. Gewoon omdat ‘moeten’ niet zo goed werkt bij mij en omdat ik besloten heb dat alles met mate de beste optie is. Maar minder suiker is natuurlijk nooit slecht en toen ik het recept voor deze rozijnencake zag wist ik dat ik die moest proberen. Want om heel eerlijk te zijn vind ik de cakes zonder suiker die ik meestal proef niet meteen echt lekker. Er zit vaak een rare bijsmaak aan. Of dat nou komt door dat er honing wordt gebruikt of iets anders, dat weet ik niet, maar het is vreemd…

Rozijnen dadelcake met amaretto | simoneskitchen.nl

En daar heeft deze cake echt helemaal geen last van. Niks vreemds aan, gewoon instant lekker. Instant heel erg lekker zelfs. Zo lekker, dat zelfs Tom, die een soort van bananen allergie heeft er een stukje van heeft geproefd. Het was maar goed dat Caroline de helft van de cake had meegenomen want anders was ie schoon opgegaan vrees ik. Door de dadels en de rozijnen is de cake goed houdbaar dus hij hoeft niet in een dag op. Maar wees gewaarschuwd want als je eenmaal een stukje op hebt, wil je gewoon meer!

Liever een ander soort cake? Deze citroen tijm cake is ook echt heel erg lekker!

Rozijnen dadel cake | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Rozijnencake met dadels, banaan en amaretto

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 min

Ingrediënten

  • 250 gram dadels zonder pit
  • 2 kleine bananen of 1 grote
  • 100 gram pecannoten
  • 200 gram rozijnen
  • 200 gram sultana’s
  • 100 gram speltbloem
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el amaretto
  • 2 eiwit
  •  

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180C. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Doe de dadels in een kleine pan met 200 ml kokendwater en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen. Giet de vloeistof af in een kom (vang het op dus, je hebt het zo weer nodig) en doe de dadels in een blender. Voeg de bananen en 100 ml van de dadelvloeistof toe en blend tot het glad is. Meng de noten, gedroogde fruit, spelt, specerijen en het bakpoeder in een kom, voeg de dadelpuree eraan toe en de amaretto en roer tot alles gemengd is.
  • Klop de eiwit tot zachte pieken en vouw dit door de cake mix. Doe in je cakeblik (hij zal redelijk vol zitten) en dek dan af met de overgebleven pecannoten. Bak voor een uur of tot goudbruin en krokant en als een houten prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen voor je erin snijd.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!