Simone's Kitchen

Aardbeien tiramisu voor een sprankje zomer

 

Aardbeien tiramisu | simoneskitchen.nl

Aardbeien tiramisu

Deze aardbeien tiramisu geeft je zelfs als het regenachtig prutweer is, weer een beetje het idee van zomer. Het is snel en eenvoudig te maken en is een stuk lichter als de klassieke chocolade variant!

Ik werd vanmorgen wakker geschud door een enorme knal…onweer… Je zou verwachten dat het zo’n heerlijke zomerse onweersbui is. Je kent ze nog wel ( even graven in je geheugen!), na een lange warme zomerdag een verfrissende bui… meestal met de nodige klappen en bliksemflitsen tussendoor. Het is er de tijd van het jaar voor. Maar nee, in plaats daarvan is het ongeveer 11 graden vandaag en regent het de hele dag door… Miezerig, grijs en grauw. Bleh….

Aardbeien tiramisu | simoneskitchen.nl

En ja ik weet ook wel dat er al voldoende is gezeurd en gezanikt over het weer, maar we blijven natuurlijk wel Hollanders, toch? Trouwens; ik ben echt de enige niet die klaagt over het weer. Heel Europa lijkt eronder te lijden dus we zijn zeker geen uitzondering.
Maar goed, dat even terzijde. Wat wel een probleem is, vind ik dan toch, is het gebrek aan lekkere zoete aardbeien. Het slechte weer heeft de fruitteelt zeker geen goed gedaan. De rabarber was al amper te vinden dit jaar en de paar stengels die ik vond waren niet van al te beste kwaliteit. Er zat amper smaak aan! Zeker niet wat ik me voorstel van lekker zure rabarber. De aardbeien doen het al niet veel beter. Hou er rekening mee dat ik voor goede aardbeien meestal ver weg moet. De Appie heeft wel aardbeien maar dat zijn van die grote smakeloze of je moet 5 euro betalen voor een klein bakje Hollandse. Gelukkig zag ik laatst op de bazaar in Beverwijk een kraam met betaalbare Hollandse aardbeien. Of eigenlijk zag ik het niet, ik rook ze! Onmogelijk dus te weerstaan, maar om nou elke dag even naar Beverwijk te gaan voor verse aardbeien is misschien ook een beetje idioot.
Hoe dan ook; voor deze tiramisu zijn goede zoete aardbeien wel essentieel. Kies dus een of twee mooi rode en lekker zoet ruikende vruchten uit want dat ga je zeker merken.
Dit is een ideaal recept voor een feestje of partijtje of gewoon voor een etentje met vrienden. Van tevoren klaar te maken ( en hij wordt echt lekkerder als je hem langer laat staan) dus helemaal ideaal. Hier komt hij aanstaande zondag weer op tafel als Danny en Marga aanschuiven!

Aardbeien tiramisu
Voorbereiding
20 min
Koelkast
4 uur
 
Servings: 8 personen
Ingredienten
 • 1-2 pakken lange vingers hangt een beetje af van de grootte van je schaal
 • sinaasappelsap ik gebruik altijd vers geperste
 • 1 flesje Tova aardbeiensaus
 • slagroom 250 ml
 • mascarpone 250 gr.
 • 40 gr. witte basterdsuiker
 • verse aardbeien
 • eventueel cacaopoeder
Instructies
 1. klop de slagroom met de basterdsuiker, maar niet al te stijf
 2. meng de slagroom met de mascarpone tot het een egaal mengsel is
 3. meng wat sinaasappelsap met Tova aardbeiensaus (je kunt altijd weer bijmaken als je niet genoeg hebt), haal hier de lange vingers doorheen (niet te lang in het mensel laten liggen, want dan worden ze heel week)
 4. leg een laag lange vingers op de bodem van de schaal en hierop een laag van het mascarpone/slagroommengsel, daarop een laag verse aarbeienschijfjes
 5. dan nogmaals een laag lange vingers en mascarpone/slagroom
 6. laat de tiramisu minimaal 2-4 uur opstijven in de koeling voordat je de laatste laag verse aardbeien en eventueel de cacaopoeder erop legt.

P.S. Natuurlijk is dit een calorieën bommetje en aangezien ik gezond aan het eten ben past dit er niet helemaal bij, maar het is natuurlijk wel zo dat je af en toe wat lekkers mag. En met mate kun je alles eten!

Delen is fijn!

5 comments

 1. Avatar

  Dat ziet er zalig uit, en heel heerlijk zomers inderdaad!

 2. Simone van den Berg

  Dank je wel Karin! Inderdaad lekker zomers nou het bijpassende weer nog!

 3. Pingback: Wortelsalade met gember en honing - Frog Bites

 4. Pingback: Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous en een studie | Simone's Kitchen

 5. Pingback: Cooking Battle(s) in Hildesheim en Wolffenbuttel | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!