Simone's Kitchen

De allerlekkerste aardbeientiramisu

Aardbeientiramisu | simoneskitchen.nl

Aardbeien tiramisu

Deze aardbeien tiramisu geeft je zelfs als het regenachtig prutweer is, weer een beetje het idee van zomer. Het is snel en eenvoudig te maken en is een stuk lichter als de klassieke chocolade variant!

Zomer in Nederland

Hoewel we de laatste jaren eigenlijk prima zomers hebben weet je het maar nooit. We wonen tenslotte wel nog steeds in Nederland. Het land waar je van de een op de andere dag verrast kunt worden door een omslag in het weer. Deze aardbeientiramisu echter zorgt ervoor dat je – onafhankelijk van het weer – altijd een beetje zomer in huis haalt.

Verse aardbeien

De smaak van de aardbeientiramisu valt of staat met de aardbeien die je gebruikt. Ondanks het feit dat aardbeien tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar zijn, maak ik dit gerecht echt alleen in de zomer. Het moment dat de aardbeien van de koude bodem weer beschikbaar zijn.

Aardbeientiramisu | simoneskitchen.nl

Zacht en zoet

Dat is voor mij het enige moment dat de aardbeien echt, echt heel erg lekker zijn. Je hoeft je neus maar te gebruiken en je weet eigenlijk zonder enige twijfel of de aardbeien goed genoeg zijn. Aardbeien uit de kassen in Spanje of nog verder weg ruiken simpelweg niet. En echt heerlijk zoete aardbeien? Die geur zorgt ervoor dat je direct een kist mee wilt nemen.

En heb je dan toevallig teveel aardbeien gekocht? Maak dan ook eens deze aardbeien rabarberjam zodat je het langer kunt bewaren. Trouwens ook lekker om die vervolgens weer te verwerken in de aardbeientiramisu. Smeer in dat geval een laagje over de lange vingers. Genieten!

Aardbeien tiramisu | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
3.2 van 5 stemmen

Aardbeien tiramisu

Voorbereidingstijd: 20 min
Koelkast: 4 uur
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1-2 pakken lange vingers hangt een beetje af van de grootte van je schaal
  • sinaasappelsap ik gebruik altijd vers geperste
  • 1 flesje Tova aardbeiensaus
  • slagroom 250 ml
  • mascarpone 250 gr.
  • 40 gr. witte basterdsuiker
  • verse aardbeien
  • eventueel cacaopoeder

Instructies

  • klop de slagroom met de basterdsuiker, maar niet al te stijf
  • meng de slagroom met de mascarpone tot het een egaal mengsel is
  • meng wat sinaasappelsap met Tova aardbeiensaus (je kunt altijd weer bijmaken als je niet genoeg hebt), haal hier de lange vingers doorheen (niet te lang in het mensel laten liggen, want dan worden ze heel week)
  • leg een laag lange vingers op de bodem van de schaal en hierop een laag van het mascarpone/slagroommengsel, daarop een laag verse aarbeienschijfjes
  • dan nogmaals een laag lange vingers en mascarpone/slagroom
  • laat de tiramisu minimaal 2-4 uur opstijven in de koeling voordat je de laatste laag verse aardbeien en eventueel de cacaopoeder erop legt.


P.S. Natuurlijk is dit een calorieën bommetje en aangezien ik gezond aan het eten ben past dit er niet helemaal bij, maar het is natuurlijk wel zo dat je af en toe wat lekkers mag. En met mate kun je alles eten!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Avatar

    Dat ziet er zalig uit, en heel heerlijk zomers inderdaad!

  2. Simone van den Berg

    Dank je wel Karin! Inderdaad lekker zomers nou het bijpassende weer nog!

  3. Pingback: Wortelsalade met gember en honing - Frog Bites

  4. Pingback: Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous en een studie | Simone's Kitchen

  5. Pingback: Cooking Battle(s) in Hildesheim en Wolffenbuttel | Simone's Kitchen

  6. Pingback: Aardbeien custardtaartje met lemon curd | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!