Simone's Kitchen

Zelf de allerlekkerste Caponata maken (paleo)

Zelf de allerlekkerste caponata maken

Caponata maken

Is het een sexy gerecht? Nee dat is het zeker niet… Maar is het lekker? Man, ja! Ik dacht dat je het nooit zou vragen maar dit is echt heel erg lekker. Ook al ziet het er eigenlijk niet uit.

Italiaans gerecht

Caponata komt van oorsprong uit Sicilië en is een zoet-zure saus met als basis aubergine, bleekselderij en meestal iets van azijn en kappertjes. Het grappige was dat ik in dezelfde week dat ik dit gerecht maakte nog een versie moest maken voor iemand anders. En die was echt niet zo lekker als deze. Al zeg ik het zelf… Er zijn ongetwijfeld net zoveel versies van caponata te vinden als er websites zijn met dit specifieke recept. Je kunt het ook prima heel makkelijk naar je eigen hand zetten.

Het gerecht is vegan en is erg lekker als begin van een maaltijd of gewoon bij de borrel ’s avonds met een lekker toastje. Je kunt het ook goed bewaren dus als je een etentje hebt is het de moeite waard om het de dag van tevoren klaar te maken. De smaken kunnen dan nog beter intrekken!

Caponata zelf maken
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Caponata – aubergine salsa

Dit heerlijke gerechtje is makkelijk om te maken maar kost wel even tijd. Het is lekker op een toastje of als voorgerechtje
Bereidingstijd: 50 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 200 gr kerstomaatjes gehalveerd
  • 50 gr groene olijven in ringetjes zonder pit
  • 40 ml rode wijn azijn
  • 40 gr rozijnen
  • 2 el kappertjes gehakt

Instructies

  • Neem een grote pan of wok en verhit de helft van de olijfolie. Bak hierin de paprika, bleekselderij en knoflook tot glazig en gaar. Haal uit de pan.
  • Doe de rest van de olijfolie erbij en bak hierin de aubergine gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Voeg het ui-mengsel weer toe, de rode wijn azijn, de tomaatjes, rozijnen, kappertjes en olijven. Laat het geheel voor ongeveer 40 minuten rustig sudderen tot de groentes min of meer uit elkaar vallen.
  • Serveer met lijnzaadcrackers als voorgerechtje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aubergine, bleekselderij, paprika

Voedingswaarde

Calorieën: 333kcal, Koolhydraten: 22g, Eiwit: 3g, Vet: 27g, Verzadigd vet: 4g, Natrium: 239mg, Kalium: 609mg, Vezels: 6g, Suiker: 8g, Vitamine A: 1341IU, Vitamine C: 55mg, Calcium: 39mg, Ijzer: 1mg

Ben je fan van de aubergine? Probeer dan eens deze lekkere ovenschotel met geroosterde aubergine

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!