Pad Thai

Pad Thai | simoneskitchen.nl

Thailand

We hadden het warm want we liepen al uren te slenteren door Chiang Mai (Thailand) Het was de dag van Loy Krathong en overal in de stad stonden kraampjes of waren mensen bezig de mooiste versieringen te maken voor het feest. Maar de inwendige mens moest natuurlijk ook verzorgd worden en dat is in Thailand niet heel ingewikkeld want op elke straathoek vind je wel iets te eten.

Wij liepen tegen een druk mini marktje aan en bij één kraampje was het wel heel erg druk. Wij drukten onze neus ertussen en het een na het andere lekkere gerecht werd in een kartonnen bakje geschept en ging over de toonbank. Als zoete broodjes zeg maar. Het kraampje verkocht ook maar één ding en dat bleek Pad Thai te zijn. Onze eerste kennismaking met dit lekkere Thaise gerecht kostte welgeteld 50 cent. Je begrijpt bijna niet dat ze het daarvoor kunnen maken maar na een hap waren we verkocht.

Pad Thai wordt van oorsprong gemaakt met geweekte rijstnoedels en de variaties in recepten is groot. Je kunt er van alles in kwijt eigenlijk dus volg vooral je eigen gevoel. Ik gebruikte gewone noedels want die had ik nog in huis.

Pad Thai

Ingredients:

  • 100 gr noodles
  • 100 gr tauge
  • bieslook
  • 2 el olie om te koken
  • 2 el tamarind pasta
  • 2 el suiker
  • 1 gehakte sjalot
  • 100 gr kip (gekookt en geplukt)
  • 1/2 limoen
  • 2 el gehakte pinda’s
  • gemalen peper
  • ½ el chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tl vissaus
  • 1 ei

Directions:

  1. Kook de noodles, giet af en bewaar in koud water tot gebruik.
  2. Snij de (Chinese) bieslook in stukken van 2 cm. Zet een paar apart voor de garnering. Was de taugé en bewaar de helft om er vers bij te geven. Hak de sjallotjes en knoflook samen.
  3. Gebruik een wok en verhit deze op hoog vuur. Doe olie in de wok en rooster de pinda’s. Verwijder van de wok. Voeg sjallotjes, knoflook en kip toe en roer tot ze bruin worden.
  4. Voeg de noodles toe aan de wok. Roerbak vlug om plakken te voorkomen Voeg tamarind pasta, suiker, vissaus en chili peper toe. Roerbak op hoog vur. Als je veel vocht ziet is je wok niet heet genoeg. Zet het vuur in dat geval hoger.
  5. Maak ruimte voor het ei door de noodles aan de kant te schuiven. Breek het ei in de wok en scramble tot alles bijna is gekookt. Roer het ei door de noodles heen.
  6. Bestrooi met witte peper. Voeg taugé toe en bieslook. Roer nog een paar keer door.
  7. Doe op je borden en bestrooi met gemalen peper en de pinda’s. Serveer heet met een limoenschijftje, bieslook en de rauwe taugé.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *