Simone's Kitchen

Groene mango salade

Mango salade | simoneskitchen.nl

We waren op reis door Thailand en tijdens een stop ergens onderweg in een klein en redelijk onooglijk tentje vertelde Sandra, onze reisleidster, dat we echt een groene mango salade moesten proberen. Nu ben ik een heuse mango fan, maar het eten van een onrijpe mango leek me nou niet meteen het toppunt van culinair genoegen. Maar het was zinderend heet die dag en een lekker frisse salade klonk zonder meer al erg aantrekkelijk.

We kregen een kommetje voor ons met reepjes. Reepjes die naar ik aannam dan de mango waren maar om nou te zeggen dat het er geweldig uitzag.. Nou nee…Eén hap en ik was echter overtuigd. Wat was dit lekker! Zoet, zuur, bitter… Perfect voor warm weer.

Mango salade | simoneskitchen.nl

Sindsdien ben ik op zoek naar het ultieme recept van die mango salade. Het recept van de groene papaya salade deelde ik al met je tijdens de kookclub en om eerlijk te zijn; vraag ik me af of ik toen nou een papaya of een mango salade heb gegeten. Gezien mijn voorliefde voor mango, gok ik dat het deze was. Dus toen Es en ik weer eens aan het koken waren leek het me leuk om een groene mango salade te proberen. Toeval wil dat onze toko ze had liggen en laten we wel wezen, meestal is het moeilijker om rijpe mango’s te vinden als om groene mango’s te vinden, maar het herkennen van beiden blijft altijd wel een lastig punt.

Ondertussen vraag ik me af of een beetje meer structuur hier op de site iets is wat goed is, of niet goed? Blijf ik zo doorgaan (wat me overigens prima bevalt, maar dat even terzijde) of zal ik de week wat meer verdelen in vaste topics per dag? We hebben natuurlijk al Dude Food Dinsdag en het is makkelijk om daar nog wat dingen aan toe te voegen. Dat is fijn aan de ene kant want het geeft een beetje structuur aan de week maar aan de andere kant beperkt het natuurlijk ook een beetje de spontane acties… Alhoewel… die kunnen natuurlijk ook best tussendoor.

Mango salade |simoneskitchen.nl

Zoals altijd ben ik wel benieuwd wat jullie ervan vinden als jullie er al iets van vinden.. 😉 Dus voorkeur? Ik hoor het graag! Voor nu deel ik dit recept voor de groene mango salade, die erg in de smaak viel maar heb jij een beter, anders of spannender recept… let me know!

 

PS. Ik zie nu pas hoeveel van het oorspronkelijke recept ik heb veranderd. Dus…. volgende keer ga ik het braaf volgen en dan kijken of de smaken authentieker zijn. Kan maar zo!

Mango salade | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Groene mango salade

Ik zie nu dat ik behoorlijk wat van het recept heb weggelaten omdat ik het niet had, of niet zo'n fan van ben. Misschien dat ik het volgende keer compleet maak om te kijken of dat wellicht het verschil is. Weggelaten: gedroogde garnalen, knoflook olie, gerookte forel, pinda's vergeten... Oops
Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 1 of 2 groene mango's geschild en julienne gesneden zo dun als je kunt
 • 2 rode uitjes fijn gesneden
 • 2 el geroosterde en gehakte pinda's
 • 1 chili fijn gesneden
 • munt
 • Thaise basilicum
 • Dressing
 • 1 el vissaus
 • 1 el suiker
 • 60 ml heet water

Instructies

 • Combineer alle ingredienten voor de dressing samen in een meng kom en roer tot de suiker is opgelost
 • Doe de mango, munt en de sjallotjes in een kom. Doe een gedeelte van de dressing erdoor en meng alles goed.
 • Garneer met de pinda's en de chili en druppel er wat knoflook olie overheen als je die gebruikt. Serveer de resterende dressing erbij

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.