Simone's Kitchen

Whole30: Makkelijke bloemkool en mangosalade

Bloemkool- en mangosalade | simoneskitchen.nl

It’s spring, it’s spring….

De lente zit in de lucht. Je hoort het door de vogeltjes die ’s morgens voor dag en dauw al aan het tetteren zijn. Je ruikt het en bovenal zie je het aan alle ontluikende knoppen overal. Het kan me niet snel genoeg gaan eerlijk gezegd, maar de natuur neemt dit jaar zijn tijd. Ik schrijf dit op 5 april want op 18 april (vandaag dus) zijn we op reis in verre oorden. En dus kan ik niet zien hoe de status van de bomen en planten is op dit moment.

Bloemkool en mangosalade | simoneskitchen.nl

Ik gok dat alles al lekker groen aan het worden is. Waarschijnlijk komen we straks thuis in een tuin die ontploft is met onkruid. Vorig jaar gebeurde hetzelfde na onze vakantie in Italie. Echt bizar. Maar goed, met dit weer wil ik lekkere salades eten. Nu wil ik die in de winter ook best graag eten overigens maar dan met andere ingrediënten.

Lekker kleurige makkelijke bloemkoolsalade

Deze bloemkoolsalade is lekker feestelijk en kleurig en snel in elkaar te zetten. Ik hou van makkelijke recepten en in dit geval heb ik zelfs de kant en klare bloemkoolrijst gebruikt. Was simpelweg goedkoper dan een hele bloemkool. Beetje gek maar wel waar. Dus die keus was snel gemaakt. En dat maakt deze salade nog veel sneller om te maken. Even wat paprika snijden, mango hakken en je bent al klaar.

Bloemkoolrijst met paprika en mango | simoneskitchen.nl

En heb je nog wat granaatappelpitjes over (er zitten er nogal veel in een granaatappel) dan kun je deze lekkere venkelsalade met granaatappel ook eens proberen.

Bloemkool en mangosalade | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Mango bloemkoolsalade met granaatappel

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr bloemkool rijst
  • 1 mango in blokjes
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1/2 oranje paprika in blokjes
  • 1/2 gele paprika in blokjes
  • 2 lente-uitjes fijn gesneden
  • 50 gr granaatappelpitjes

Dressing:

  • 2-3 el extra virgin olijfolie
  • 1 tl mierikswortel geraspt uit een potje
  • 1/2 limoen sap
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de salade door elkaar en mix het even goed door.
  • Meng de dressing door de ingrediënten bij elkaar te doen en roer het geheel door de salade.
Auteur: Simone van den Berg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!