Pittige mangosalade met komkommer
Stel… het is zaterdag – zoals vandaag – en de zon schijnt. Als je naar buiten loopt straalt de zon je tegemoet en je voelt hem branden op je huid. Het laatste waar je behoefte aan hebt is aan een half uur of een uur achter het gasfornuis staan om iets te eten te maken. Dus besluit je om in plaats daarvan een koude salade te maken met de lekkerste vruchten die er zijn: mango’s. De salade is zo in elkaar gezet, duurt hooguit een minuutje of tien. En wordt alleen maar lekkerder als je hem een paar uur in de koeling laat staan.
Dus je kunt het makkelijk in de ochtend maken en in de koeling zetten voor later. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd, maar dan wel aanvullen met misschien een stukje vlees of zoiets.
Pittige mango komkommer salade
Ingrediënten
- 2 rijpe mango's geschild en in blokjes gesneden
- 1 komkommer in de lengte in vier en dan in plakjes
- Handje radijsjes in vieren
- 1 kleine rode ui in dunne ringen
- 15 gr platte peterselie verse, gehakt
- 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
- 2 el olijfolie
- 2 el perzik-abrikoos azijn
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- Doe alle ingredienten voor de salade bij elkaar in een kom en maak de dressing door de olijfolie, azijn en peper en zout te mengen. Doe door de salade.
- Het is het lekkerste als de smaken even in laat trekken
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.