20140510-MH2A0396

Als we vroeger thuis sla aten, dan was dat een gewone krop sla. Dat was nog voor de periode van sla uit een zakje en nog voor iedereen blijkbaar ijsbergsla at. Ik hou niet van ijsbergsla. Waterig, niet interessant… Rucola maak je me blij mee, maar ook nagenoeg alle andere soorten sla die je maar hebt en dat zijn er tegenwoordig gelukkig weer steeds meer.

Voorbij zijn de dagen dat je alleen maar een ijsbergsla kon vinden!

20140510-MH2A0400

Dit recept is natuurlijk belachelijk simpel (maar wel Donna Hay #13) maar wel erg lekker. Neem een goede krop sla. Ik gebruikte hiervoor de gewone krop, maar botersla is lekker of little gem of iets wat daar in de buurt komt. Neem hier geen rucola, die smaak is te overheersend voor de andere smaken denk ik.

 

Print recept Pin recept
No ratings yet

Sla en komkommer salade met citroen dressing

In het oorspronkelijke recept wordt ricotta salata gebruik. Dit is een stevige geperste, zout ricotta die je in sommige delicatessen winkels kunt vinden. Hier niet meteen gevonden dus vandaar parmezaan gebruikt.
Totale tijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 krop sla blaadjes losgemaakt en schoongemaakt
  • 1 komkommer dun gesneden in linten in de lengte
  • 70 gr geschaafde parmezaanse kaas
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1/2 tl suiker
  • zeezout en verse peper

Instructies

  • Om de citroendressing te maken, doe je de citroensap, de olijfolie, mosterd en suiker in een kom, doe er wat zout en peper bij en mix alles tot het gecombineerd is. Zet apart.
  • Doe de sla, komkommer en parmezaan in ee schaal, druppel de dressing erover en schud om te combineren.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!