Sla en komkommer salade – Donna Hay #13
Als we vroeger thuis sla aten, dan was dat een gewone krop sla. Dat was nog voor de periode van sla uit een zakje en nog voor iedereen blijkbaar ijsbergsla at. Ik hou niet van ijsbergsla. Waterig, niet interessant… Rucola maak je me blij mee, maar ook nagenoeg alle andere soorten sla die je maar hebt en dat zijn er tegenwoordig gelukkig weer steeds meer.
Voorbij zijn de dagen dat je alleen maar een ijsbergsla kon vinden!
Dit recept is natuurlijk belachelijk simpel (maar wel Donna Hay #13) maar wel erg lekker. Neem een goede krop sla. Ik gebruikte hiervoor de gewone krop, maar botersla is lekker of little gem of iets wat daar in de buurt komt. Neem hier geen rucola, die smaak is te overheersend voor de andere smaken denk ik.
Sla en komkommer salade met citroen dressing
Ingrediënten
- 1 krop sla blaadjes losgemaakt en schoongemaakt
- 1 komkommer dun gesneden in linten in de lengte
- 70 gr geschaafde parmezaanse kaas
- 2 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 1 tl dijon mosterd
- 1/2 tl suiker
- zeezout en verse peper
Instructies
- Om de citroendressing te maken, doe je de citroensap, de olijfolie, mosterd en suiker in een kom, doe er wat zout en peper bij en mix alles tot het gecombineerd is. Zet apart.
- Doe de sla, komkommer en parmezaan in ee schaal, druppel de dressing erover en schud om te combineren.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Met jouw foto’s lijkt zoiets simpels zelfs erg bijzonder. 🙂
Oh grappig haha. Ik eet wel graag ijsbergsla. Vooral in de zomer. Al eet ik ook alle andere slasoorten haha.
Dit ziet er lekker uit, simpel, maar dat is soms ook wel weer eens fijn;)
Yeaaah, deze is dan wel weer zo goed als detoxproof! Yes. Gewoon pecorino ipv parmezaan. Enne simpele recepten zijn vaak toch het lekkerst. Grappig trouwens, ik heb hetzelfde met ijsbergsla (vooral die uit een zakje vind ik smaakloos) maar deze krop ziet er heerlijk uit.
Mmmm ziet er lekker uit! Alleen de sla wassen, zo’n rotklusje 🙁
Yummie! zo eenvoudig en toch zo lekker ! Gr Julie