Simone's Kitchen

Makkelijke salade met mango, feta en avocado

Boekreview Lekker & Simpel

Lekker & Simpel

De site van Sofie en Jorit is een begrip. Met een totaal aantal bezoekers per maand van meer dan een miljoen (!) blijken ze duidelijk te voorzien in een behoefte. De behoefte aan lekkere en simpele recepten die je makkelijk kunt maken als je thuis komt van je werk. Waar je geen gekke dingen voor nodig hebt en wat bovendien zo op tafel staat.

Makkelijke salade met mango

Om heel eerlijk te zijn vind ik persoonlijk de recepten té simpel, maar ik ben dan ook niet echt de doelgroep natuurlijk. Dat maakte het ook wel een beetje lastig om een recept te vinden dat ik graag wilde gaan maken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een salade. De oorspronkelijke salade is met perzik en geitenkaas en ik kon me natuurlijk weer niet aan het recept houden dus mijn versie is toch wel een tikkie anders geworden. Maar ongetwijfeld net zo lekker.

Snel voor elke dag

Het nieuwe boek staat vol met recepten (150 stuks maar liefst) die je elke dag op tafel kunt zetten. De langste die ik ben tegengekomen was 40 minuten en dat was een ovengerecht. Maar het merendeel is echt letterlijk binnen 20-30 minuten op tafel. Het boek is daarmee uitermate geschikt voor iedereen die last heeft van het ‘ik weet niet wat ik moet koken’ virus.

Ik heb stiekem wat meer ingrediënten toegevoegd aan deze evengoed makkelijke salade met mango, feta en avocado. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon het oorspronkelijke recept volgen in het boek. Het boek kun je vinden bij bol.com en ongetwijfeld in de nodige boekhandels voor € 21,99

Salade met mango, feta en avocado

Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 50 gr gemengde sla
  • 50 gr feta verkruimeld
  • 100 gr mango in blokjes
  • 50 gr wortel geraspt
  • 1/2 avocado in stukjes

Dressing

  • 2 el habanero mango aioli of anders gewoon mayonaise
  • 1 el peerazijn of een andere fruitazijn
  • snufje zout+ peper optioneel

Instructies

  • Neem een ruime kom en meng hierin de ingredienten voor de salade. Verkruimel de feta eroverheen.
  • Maak de dressing door de aioli en de azijn met elkaar te mengen en breng eventueel op smaak met een beetje peper en zout.

Voedingswaarde

Calorieën: 259kcal, Koolhydraten: 18g, Eiwit: 6g, Vet: 19g, Verzadigd vet: 6g, Cholesterol: 27mg, Natrium: 1990mg, Kalium: 483mg, Vezels: 5g, Suiker: 10g, Vitamine A: 6748IU, Vitamine C: 27mg, Calcium: 152mg, Ijzer: 1mg

Ben je fan van snelle gerechten? Probeer dan vooral mijn snelle pasta ook eens!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!