Simone's Kitchen

Bulgur salade met blauwe kaas en o nee, is dat een weegschaal??

Bulgur salade met adukiboontjes en blauwe kaas | simoneskitchen.nl

“Maandag moet je weer op de weegschaal” kreeg ik afgelopen donderdag te horen van Nicole, mijn personal trainer… Whaaaa…. ging het in mijn hoofd…. Want ik weet echt wel wat de uitslag gaat zijn. En laat ik het zo zeggen: die gaat niet in mijn voordeel uitvallen…

Ik kan nu natuurlijk wel zeggen dat het rare weken zijn geweest de afgelopen tijd, maar he, what else is new… Onze weken zijn áltijd raar, dus dat is meer de norm dan de uitzondering. Geen excuus dus. Maar ik kan je met een gerust hart vertellen dat een korte mini-vakantie in Duitsland, gevuld met vooral veel bier, spätzle en kaiserschmarren, gevolgd door fotoshoots met té lekkere zoutjes én ondertussen testen voor mijn blog, niet direct goed zijn voor de slanke lijn (he, welke slanke lijn??)

Maar goed, afgezien van al die uitspattingen vond ik het wel weer eens tijd worden voor wat gezonder voer. Ik heb de slowcooker in ere hersteld en die heeft ook alweer een paar fijne recepten opgeleverd (die binnenkort online komen) en ik probeer al het zoet in de decembermaand enigszins te balanceren met fijne groente-gerechten en salades zoals deze bulgur salade.

Charlotte was afgelopen vrijdag bij mij voor wat kookpret en onze lunch was deze lekker salade. Ik had dit keer al inkopen gedaan van tevoren. Gewoon blindelings wat groente en andere zaken gekocht die in de aanbieding waren of er goed uitzagen en ter plekke gekeken wat we ermee konden maken. (niet verder vertellen maar eh… er stonden ook chocolade wafels op het menu.. Oops)

Bulgursalade met blauwe kaas | simoneskitchen.nl

Ik had nog bulgur liggen en had bij de supermarkt een blikje adukiboontjes ontdekt dus dat ging er ook door. Wij vonden het in ieder geval een erg lekkere salade! En je kunt hem nog wat slanker maken door de blauwe kaas weg te laten. Alhoewel het wel echt een fijne toevoeging was… Probeer zelf maar eens zou ik zo zeggen!

O enne… zie je dat fantastische mes liggen op de eerste foto? Dat is een mes van de lijn Forged Intense en ik mocht een doos met de messen ontvangen van Cook & Co om te proberen dus hoe ze bevallen ga ik je binnenkort uitgebreider vertellen (of waarschijnlijk pikt de dude ze in want het zijn wel echte dude-messen! Gaaf!)

Bulgur salade met adukiboontjes en blauwe kaas | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Bulgursalade met aduki en blauwe kaas

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 gr bulgur gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking
  • 300 gr adukiboontjes gekookt of uit blik
  • 100 gr gorgonzola
  • 100 gr champignons
  • handvol rucola
  • 100 gr kerstomaatjes in kwartjes
  • 2-3 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper
  • zout
  • paar takjes bieslook geknipt

Instructies

  • Spoel de adukiboontjes af en laat uitlekken.
  • Doe de bulgur in een kom en snij de champignons wat kleiner. Bak deze even aan in een pan met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de champignons, de kerstomaatjes, bieslook, rucola en de uitgelekte adukiboontjes bij de bulgur in de kom en mix het goed door.
  • Maak een dressing door olijfolie, citroensap en peper en zout te mengen. Proef even en doe de dressing over de salade. Meng door en verdeel over vier kommen of borden.
  • Verkruimel de gorgonzola over de bovenkant en knip er eventueel nog wat extra bieslook over.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.