Simone's Kitchen

Bulgursalade met sugarsnaps en kip

Bulgursalade met sugarsnaps | simoneskitchen.nl

Als jullie dit lezen zijn wij feest aan het vieren in Texel! Nou ja dat is niet helemaal waar: als jullie dit lezen als dit online komt, ben ik denk ik net wakker. Maar we gaan een fijn weekendje naar Texel. Daar is dit weekend de eerste editie van het Beach Food Festival en wij zijn er bij! Zo’n zin in! Lekker een weekendje weg. Even eruit. Dat is dus alweer bijna 8 maanden geleden he dus het werd wel weer eens tijd. Je kunt onze “avonturen” natuurlijk volgen op instagram (@simoneskitchen) en wie weet gooi ik er nog wel een snapchatje tegenaan. (simoneskitchen ben ik ook op snapchat)

Bulgur salade met kip en sugarsnaps | simoneskitchen.nl

Vertel eens eerlijk: zitten jullie al op snapchat? Ik ben er nog steeds niet uit of ik het nou wat vind. Ik vind het lastig om bij te houden als mensen nieuwe updates posten (en ik ga echt geen meldingen aanzetten want die krijg ik al genoeg) en vervolgens denk ik; wie zit er nou te wachten op een bericht dat ik op de boot naar Texel zit (om maar wat te noemen) Is dan toch echt het moment aangekomen dat ik serieus te oud ben voor zoiets?

Of snap ik het gewoon nog steeds niet? Er zijn genoeg vriendinnen al fan van en ik vind het wel leuk om hen te volgen als ze in Alaska of weet ik veel waar in de wereld rondhangen. Maar of het nou leuk is om te zien wat voor boodschappen iemand heeft gedaan deze week? Daar heb ik dan weer zo mijn twijfels over. Een tikkie verslavend is het wel. Bijna net zo verslavend als PokémonGo… Hahaha… Nee hoor, ik speel het niet echt. Maar ik gooi wel eens een balletje… Heel af en toe hoor. Echt! 🙂

Tussen al dat snapchatten en pokemonnen heb je natuurlijk amper nog tijd om te koken dus vandaar heb ik deze erg lekkere, gezonde en snelle bulgursalade in de aanbieding. Met kip en tomaatjes. Je kunt er een dressing over doen van bijvoorbeeld wat olijfolie en azijn als je dat wilt, maar ik vond hem zo eigenlijk al helemaal goed.

Bulgursalade met sugarsnaps | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bulgursalade met sugarsnaps en kip

Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 125 gr bulgur
 • 150 gr sugarsnaps
 • 200 gr kipfilet
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui gesneden
 • 1/2 zakje radijsmix
 • 250 gr kerstomaatjes
 • optioneel: kiemen

Instructies

 • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de sugarsnaps in kleinere stukjes en blancheer even voor een minuutje of 5. Laat uitlekken en afkoelen.
 • Snij de kip in blokjes en doe zout en peper erbij en bak tot ze gaar zijn. Fruit de ui met de knoflook tot glazig en meng door de gekookte bulgur samen met de gare kip. Snij de kerstomaatjes in vieren of in halfjes. Als je kiemen gebruikt, bak die dan even lekker krokant.
 • Meng alles door de bulgur behalve de kiemen. Strooi deze als laatste over de salade heen

Voedingswaarde

Calorieën: 410kcal, Koolhydraten: 65g, Eiwit: 33g, Vet: 4g, Verzadigd vet: 1g, Cholesterol: 64mg, Natrium: 156mg, Kalium: 1187mg, Vezels: 16g, Suiker: 9g, Vitamine A: 1457IU, Vitamine C: 83mg, Calcium: 87mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

 1. Avatar

  Heel veel plezier op Texel lieve Simone en Tom! Geniet ervan, want het is inderdaad al weer veel te lang geleden dat je eruit bent geweest!
  En af en toe een balletjes gooien kan geen kwaad…. (Maar ben wel jaloers op je Bulbasaur! hahahaha :P)

 2. Avatar

  Ziet er heerlijk uit! En wat een prachtige foto! Frisse kleuren, ik krijg hier trek van!

 3. Avatar

  Herkenbaar. Ik ben er ook nog steeds niet uit wat ik nou van snapchat vind en of ik er wat mee wil. Het gerecht ziet er heerlijk uit. Moet snel ook weer eens wat maken met Bulgur, heb nog een pak staan. Misschien maak ik deze van de week eens, lijkt me erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!