Bulgursalade met sugarsnaps en kip
Als jullie dit lezen zijn wij feest aan het vieren in Texel! Nou ja dat is niet helemaal waar: als jullie dit lezen als dit online komt, ben ik denk ik net wakker. Maar we gaan een fijn weekendje naar Texel. Daar is dit weekend de eerste editie van het Beach Food Festival en wij zijn er bij! Zo’n zin in! Lekker een weekendje weg. Even eruit. Dat is dus alweer bijna 8 maanden geleden he dus het werd wel weer eens tijd. Je kunt onze “avonturen” natuurlijk volgen op instagram (@simoneskitchen) en wie weet gooi ik er nog wel een snapchatje tegenaan. (simoneskitchen ben ik ook op snapchat)
Vertel eens eerlijk: zitten jullie al op snapchat? Ik ben er nog steeds niet uit of ik het nou wat vind. Ik vind het lastig om bij te houden als mensen nieuwe updates posten (en ik ga echt geen meldingen aanzetten want die krijg ik al genoeg) en vervolgens denk ik; wie zit er nou te wachten op een bericht dat ik op de boot naar Texel zit (om maar wat te noemen) Is dan toch echt het moment aangekomen dat ik serieus te oud ben voor zoiets?
Of snap ik het gewoon nog steeds niet? Er zijn genoeg vriendinnen al fan van en ik vind het wel leuk om hen te volgen als ze in Alaska of weet ik veel waar in de wereld rondhangen. Maar of het nou leuk is om te zien wat voor boodschappen iemand heeft gedaan deze week? Daar heb ik dan weer zo mijn twijfels over. Een tikkie verslavend is het wel. Bijna net zo verslavend als PokémonGo… Hahaha… Nee hoor, ik speel het niet echt. Maar ik gooi wel eens een balletje… Heel af en toe hoor. Echt! 🙂
Tussen al dat snapchatten en pokemonnen heb je natuurlijk amper nog tijd om te koken dus vandaar heb ik deze erg lekkere, gezonde en snelle bulgursalade in de aanbieding. Met kip en tomaatjes. Je kunt er een dressing over doen van bijvoorbeeld wat olijfolie en azijn als je dat wilt, maar ik vond hem zo eigenlijk al helemaal goed.
Bulgursalade met sugarsnaps en kip
Ingrediënten
- 125 gr bulgur
- 150 gr sugarsnaps
- 200 gr kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 ui gesneden
- 1/2 zakje radijsmix
- 250 gr kerstomaatjes
- optioneel: kiemen
Instructies
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de sugarsnaps in kleinere stukjes en blancheer even voor een minuutje of 5. Laat uitlekken en afkoelen.
- Snij de kip in blokjes en doe zout en peper erbij en bak tot ze gaar zijn. Fruit de ui met de knoflook tot glazig en meng door de gekookte bulgur samen met de gare kip. Snij de kerstomaatjes in vieren of in halfjes. Als je kiemen gebruikt, bak die dan even lekker krokant.
- Meng alles door de bulgur behalve de kiemen. Strooi deze als laatste over de salade heen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Herkenbaar. Ik ben er ook nog steeds niet uit wat ik nou van snapchat vind en of ik er wat mee wil. Het gerecht ziet er heerlijk uit. Moet snel ook weer eens wat maken met Bulgur, heb nog een pak staan. Misschien maak ik deze van de week eens, lijkt me erg lekker!
Ja is echt lekker Eef. Tja en dat snapchat.. Ik doe af en toe een vage poging maar echt serieus is het nog niet!
Ziet er heerlijk uit! En wat een prachtige foto! Frisse kleuren, ik krijg hier trek van!
Dankjewel Demi!
Heel veel plezier op Texel lieve Simone en Tom! Geniet ervan, want het is inderdaad al weer veel te lang geleden dat je eruit bent geweest!
En af en toe een balletjes gooien kan geen kwaad…. (Maar ben wel jaloers op je Bulbasaur! hahahaha :P)
O er zitten hier heel veel Pokémons hoor Es… 🙂 Hahaha…