Malse honing kip met sugarsnaps en bloemkoolrijst

Want eten moeten we toch

Hoe zit het nu eigenlijk? We hebben inmiddels een hele gekke crisis natuurlijk, maar wat ik me nu afvraag is; gaan mensen minder koken of gaan mensen meer koken? Spendeer je meer tijd in de keuken of juist minder? Het lijkt mij dat het enige logische antwoord ‘meer’ is maar ik weet niet of ik dat denk doordat het voor mij zelf geldt.

Hoe is het bij jou?

Ik ben wel benieuwd hoe dat op het moment bij jullie thuis is. Hoe dan ook mocht je alsnog vooral zin hebben in recepten die super snel zijn dan kan ik je blij maken met deze honingkip met sugarsnaps. Heb je geen sugar snaps of kun je die niet vinden, dan is dit ook lekker met bijvoorbeeld broccoli of sperziebonen of peultjes of…. je snapt wel waar ik heen wil denk ik.

Honingkip met sugarsnaps

Met deze honingkip met sugarsnaps haal je ook meteen weer wat vitamientjes naar binnen. Het zal vast een afgezaagd verhaal worden maar vitamines is wel wat je nu goed kan gebruiken in deze roerige tijden.

Hou afstand

En omdat er blijkbaar nogal veel mensen zijn die niet luisteren naar de regels gooi ik hem er ook nog maar eens in… Hou je aan de regels, dan kunnen we dit pleuresvirus hopelijk een beetje snel de baas worden. Al denk ik dan persoonlijk weer niet dat het echt snel gaat worden… Helaas.

Maar eten moeten we toch zoals ik al zei dus kun je makkelijk deze honing kip met sugarsnaps een keer maken. Bijkomend voordeel dat je de sugarsnaps, de kip en de bloemkoolrijst tegenwoordig uit de vriezer kunt gebruiken! Ik moet mezelf ook wel een beetje dwingen om gezond te blijven eten. Op de een of andere manier ligt junkfood op de loer….

Honingkip met sugarsnaps

Honing kip met sugarsnaps

3.67 van 3 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenHollands

Heerlijk en lekker snel voor een doordeweekse maaltijd!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten

2 personen

Materiaal

  • wok

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet in blokjes
  • 2 el honing
  • 1 el coconut aminos
  • Sap van 1 limoen
  • 300 gr sugarsnaps in stukjes van 1 cm gesneden
  • 1 el kokosolie
  • 1-2 el sesamzaadjes
  • Verse koriander

  • Kook de sugarsnaps even een paar minuutjes, giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de wok met de kokosolie en doe de kip in de wok. Roerbak eventjes en voeg dan de honing, coconut aminos en het limoensap toe. Bak tot de kip glanzend en gaar is geworden. Voeg de sugarsnaps toe en roerbak deze even mee.
  • Serveer de kip in een kom en bestrooi deze met sesamzaadjes en de verse koriander

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 390kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 37g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 7g | Cholesterol: 96mg | Natrium: 351mg | Kalium: 876mg | Vezels: 4g | Suiker: 23g | Vitamine A: 1676IU | Vitamine C: 92mg | Calcium: 116mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Ben je gek op roerbakken probeer dan ook eens deze supergroene roerbakschotel!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.