Simone's Kitchen

Spaghettipompoen met krokante kipdij

Spaghettipompoen met kipdij

Pompoen!

Of de spaghetti pompoen alweer gesignaleerd is durf ik eigenlijk niet te zeggen. Ik maakte deze alweer een tijd geleden dus heb niet goed gekeken of ik hem ook kan vinden in de Albert Heijn of ergens anders. Ik heb hem toendertijd bij de Appie gekocht.

Spaghettipompoen

In Amerika wordt je dood gegooid met de spaghetti squash en hoor je het aan alle kanten in deze tijd van het jaar, maar ik had hem tot voor kort dus nog nooit zelf uitgeprobeerd. Ik vond het wel leuk klinken; een pompoen waar je sliertjes van kunt maken als ie gaar is. Dus toen ik hem zag kon ik hem niet laten liggen. Dat snappen jullie wel toch?

Ik vond het maken van de slierten toch nog wel een beetje lastiger dan ik had gedacht maar uiteindelijk het resultaat verrassend lekker.

Spaghettipompoen met kipdij
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Spaghetti pompoen met kipdij

Spaghetti pompoen is vaak verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Kun je hem niet vinden dan kun je ook een gewone pompoen gebruiken. Maak hier dan een puree van want draden trekken doet een gewone pompoen niet.
Bereidingstijd: 1 uur
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr kipdij filet
  • 1 spaghetti pompoen
  • peper
  • zout
  • 1 el Thaise groene curry kruiden van Jonnie Boer

Instructies

  • Verwarm de oven op 200˚C.
  • Snij boven en onderkant van de spaghetti pompoen af. Zet hem op zijn kant en snij de pompoen doormidden. Pas op want het is een harde pompoensoort en niet heel makkelijk te snijden dus gebruik een goed scherp mes!
  • Haal de pitten uit de binnenkant en maak die een beetje schoon. Bestrijk de hele binnenkant met wat olie en bestrooi met peper en zout.
  • Leg de twee helften op een bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster in de oven voor ongeveer 60 minuten of tot een vork er makkelijk in gaat.
  • Haal uit de oven en trek met een vork draden van de binnenkant. Doe die over in een grote schaal.
  • Bestrooi de kipdij met de thaise kruiden en wat zout en bak die op hoog vuur gaar en krokant. Serveer de kip met de spaghetti pompoen.

Voedingswaarde

Calorieën: 337kcal, Koolhydraten: 34g, Eiwit: 32g, Vet: 9g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 143mg, Natrium: 216mg, Kalium: 889mg, Vezels: 8g, Suiker: 14g, Vitamine A: 1797IU, Vitamine C: 11mg, Calcium: 135mg, Ijzer: 3mg

Ben je pompoenliefhebber? Check dan mijn vijf favoriete pompoenrecepten!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Uiensoep met kip (paleo, whole30) | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!