Spaghettipompoen met krokante kipdij
Pompoen!
Of de spaghetti pompoen alweer gesignaleerd is durf ik eigenlijk niet te zeggen. Ik maakte deze alweer een tijd geleden dus heb niet goed gekeken of ik hem ook kan vinden in de Albert Heijn of ergens anders. Ik heb hem toendertijd bij de Appie gekocht.
Spaghettipompoen
In Amerika wordt je dood gegooid met de spaghetti squash en hoor je het aan alle kanten in deze tijd van het jaar, maar ik had hem tot voor kort dus nog nooit zelf uitgeprobeerd. Ik vond het wel leuk klinken; een pompoen waar je sliertjes van kunt maken als ie gaar is. Dus toen ik hem zag kon ik hem niet laten liggen. Dat snappen jullie wel toch?
Ik vond het maken van de slierten toch nog wel een beetje lastiger dan ik had gedacht maar uiteindelijk het resultaat verrassend lekker.
Spaghetti pompoen met kipdij
Ingrediënten
- 300 gr kipdij filet
- 1 spaghetti pompoen
- peper
- zout
- 1 el Thaise groene curry kruiden van Jonnie Boer
Instructies
- Verwarm de oven op 200˚C.
- Snij boven en onderkant van de spaghetti pompoen af. Zet hem op zijn kant en snij de pompoen doormidden. Pas op want het is een harde pompoensoort en niet heel makkelijk te snijden dus gebruik een goed scherp mes!
- Haal de pitten uit de binnenkant en maak die een beetje schoon. Bestrijk de hele binnenkant met wat olie en bestrooi met peper en zout.
- Leg de twee helften op een bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster in de oven voor ongeveer 60 minuten of tot een vork er makkelijk in gaat.
- Haal uit de oven en trek met een vork draden van de binnenkant. Doe die over in een grote schaal.
- Bestrooi de kipdij met de thaise kruiden en wat zout en bak die op hoog vuur gaar en krokant. Serveer de kip met de spaghetti pompoen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ben je pompoenliefhebber? Check dan mijn vijf favoriete pompoenrecepten!
Pingback: Uiensoep met kip (paleo, whole30) | Simone's Kitchen