Krokante glutenvrije wafels met mango
Bakken zonder bloem
Bloem – dat alledaagse en goed verkrijgbare artikel – is ineens niet meer te vinden. De supermarktschappen met bloem blijven leeg. Of als ze bijgevuld worden dan zijn ze binnen drie minuten weer leeg. Van de week had ik de mazzel om nog twee pakken biologische bloem te vinden, maar overal hoor je mensen klagen dat de bloem echt op is. Ja tenzij je een pak van 25 kilo wilt kopen. Maar ja, dat is dan ook weer zo wat.
Glutenvrije wafels
Gelukkig zijn er ook andere manieren om te bakken en je vindt hier een overzicht van alle glutenvrije baksels die je hier tegenkomt op de site. Kun je best een tijdje mee vooruit.
Wafels zonder bloem
Neem nu deze heerlijke glutenvrije wafels. Daar mis je serieus niks geen bloem aan. Heerlijk als ontbijt, lunch of dessert. Of gewoon zo maar tussendoor. Haha.
Filmscenario
Ondertussen gaan we week 4 (of is het al week 5) in van de intelligente lockdown zoals premier Rutte dat zo mooi noemt. En af en toe – als ik het nieuws zit te kijken – lijkt het me alsof ik in een soort boze droom ben belandt. Alsof ik in een of ander slecht filmscenario zit.
Zo onwerkelijk is het allemaal. De toestanden in New York zijn nog extremer dan hier, maar ook hier is het toch behoorlijk ingrijpend. Misschien is het lastigste wel dat we geen idee hebben hoe lang dit nog door gaat. Hoe lang de lockdown nog duurt en wat de maatregelen daarna gaan zijn.
Bakken dan maar
Een van de redenen dat Nederland massaal aan het bakken is geslagen is omdat het toch wel het ultieme comfortfood is. En het geeft je natuurlijk iets te doen. Wat fijn is als je de hele dag gedwongen thuis zit.
En deze glutenvrije wafels zijn daar een prima vervanging voor. Vervanging voor bakken met bloem dan he. Gewoon eens proberen! Heerlijk met fijn gesneden mango en krokant geroosterde amandelen.
Deze wafels met pompoen zijn eveneens glutenvrij en ook absoluut de moeite van het proberen waard!
Mango wafels
Materiaal
- wafel
Ingrediënten
- 2 eieren
- 115 ml kokosmelk
- 75 gr amandelboter
- 40 gr kokosolie gesmolten plus iets extra om te bakken
- 100 gr amandelmeel
- 20 gr tapiocameel
- 2 el ahornsiroop
- 1 tl bakpoeder
- ¼ tl zeezout
Topping:
- Mangostukjes
- Amandelschaafsel geroosterd
- Kokosrasp
- Verwarm je wafelijzer voor terwijl je het beslag maakt.
- Combineer de eieren met de kokosmelk, ahornsiroop en amandelpasta en roer dit even door. Smelt de kokosolie en zet even apart om iets af te koelen.
- Meng amandelmeel, tapiocameel, bakpoeder en zeezout en combineer met het eiermengsel. Voeg de kokosolie toe.
- Smeer de wafelijzers in met een beetje kokosolie en bak de wafels tot ze goudbruin en gaar zijn.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
fascinerend en mooi uitziende wafels, vooral de glutenvrije interesseren me ;-))
De vraag waar ik mee zit, welk wafelijzer gebruik je daarvoor? Ik wil er geen met teflon en aanverwanten, maar vind er geen andere, als ik weer een keer op zoek ga, online of in winkels
Dankjewel voor de inspirerende foto’s telkens ook!
Anne
Hé Anne. Ja dat snap ik. Ik heb helaas ook nog geen goede gevonden zonder teflon. Ik heb nu een tefal wafelijzer waar ik verder heel blij mee ben. De niet teflon die ik ooit geprobeerd heb kreeg je de wafels nooit meer uit.