Simone's Kitchen

Krokante glutenvrije wafels met mango

Wafels met mango

Bakken zonder bloem

Bloem – dat alledaagse en goed verkrijgbare artikel – is ineens niet meer te vinden. De supermarktschappen met bloem blijven leeg. Of als ze bijgevuld worden dan zijn ze binnen drie minuten weer leeg. Van de week had ik de mazzel om nog twee pakken biologische bloem te vinden, maar overal hoor je mensen klagen dat de bloem echt op is. Ja tenzij je een pak van 25 kilo wilt kopen. Maar ja, dat is dan ook weer zo wat.

Glutenvrije wafels

Gelukkig zijn er ook andere manieren om te bakken en je vindt hier een overzicht van alle glutenvrije baksels die je hier tegenkomt op de site. Kun je best een tijdje mee vooruit.

Wafels zonder bloem

Neem nu deze heerlijke glutenvrije wafels. Daar mis je serieus niks geen bloem aan. Heerlijk als ontbijt, lunch of dessert. Of gewoon zo maar tussendoor. Haha.

Glutenvrije wafels met mango en amandelschaafsel

Filmscenario

Ondertussen gaan we week 4 (of is het al week 5) in van de intelligente lockdown zoals premier Rutte dat zo mooi noemt. En af en toe – als ik het nieuws zit te kijken – lijkt het me alsof ik in een soort boze droom ben belandt. Alsof ik in een of ander slecht filmscenario zit.

Zo onwerkelijk is het allemaal. De toestanden in New York zijn nog extremer dan hier, maar ook hier is het toch behoorlijk ingrijpend. Misschien is het lastigste wel dat we geen idee hebben hoe lang dit nog door gaat. Hoe lang de lockdown nog duurt en wat de maatregelen daarna gaan zijn.

Bakken dan maar

Een van de redenen dat Nederland massaal aan het bakken is geslagen is omdat het toch wel het ultieme comfortfood is. En het geeft je natuurlijk iets te doen. Wat fijn is als je de hele dag gedwongen thuis zit.

En deze glutenvrije wafels zijn daar een prima vervanging voor. Vervanging voor bakken met bloem dan he. Gewoon eens proberen! Heerlijk met fijn gesneden mango en krokant geroosterde amandelen.

Deze wafels met pompoen zijn eveneens glutenvrij en ook absoluut de moeite van het proberen waard!

Glutenvrije wafels met mango
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Mango wafels

Deze heerlijke glutenvrije mango wafels zijn makkelijk om te maken en kunnen dienen als ontbijt, lunch of dessert
Bereidingstijd: 25 min
Porties: 6 wafels

Benodigdheden

  • wafel

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 115 ml kokosmelk
  • 75 gr amandelboter
  • 40 gr kokosolie gesmolten plus iets extra om te bakken
  • 100 gr amandelmeel
  • 20 gr tapiocameel
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl zeezout

Topping:

  • Mangostukjes
  • Amandelschaafsel geroosterd
  • Kokosrasp

Instructies

  • Verwarm je wafelijzer voor terwijl je het beslag maakt.
  • Combineer de eieren met de kokosmelk, ahornsiroop en amandelpasta en roer dit even door. Smelt de kokosolie en zet even apart om iets af te koelen.
  • Meng amandelmeel, tapiocameel, bakpoeder en zeezout en combineer met het eiermengsel. Voeg de kokosolie toe.
  • Smeer de wafelijzers in met een beetje kokosolie en bak de wafels tot ze goudbruin en gaar zijn.
Gang: Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: bakken, glutenvrij, mango, wafels

Voedingswaarde

Calorieën: 291kcal, Koolhydraten: 15g, Eiwit: 8g, Vet: 24g, Verzadigd vet: 8g, Cholesterol: 55mg, Natrium: 120mg, Kalium: 221mg, Vezels: 3g, Suiker: 6g, Vitamine A: 133IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 138mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!