Met dit lekkere basisrecept voor glutenvrije wafels kun je meteen aan de slag. Ze zijn al lekker zonder extra toevoegingen maar het recept is zo flexibel dat je er alle kanten mee op kunt.

Basisrecept glutenvrije wafels

Basisrecept voor glutenvrije wafels

Iedereen heeft in zijn of haar leven een aantal goede basisrecepten nodig. En dit basisrecept voor glutenvrije wafels is er daar een van. Nu hoeft niet iedereen perse glutenvrij te bakken natuurlijk, maar we kennen inmiddels denk ik allemaal wel mensen die om wat voor reden dan ook geen gluten willen of kunnen eten. En dan komt dit basisrecept natuurlijk heel handig van pas!

De basis

Wat gaat er in dit basisrecept glutenvrije wafels? Om te beginnen natuurlijk de volgende ingredienten:

De tapioca kun je desgewenst vervangen voor arrowroot. De laatste is vaak wat makkelijker verkrijgbaar en de werking is hetzelfde. Het telt namelijk als de lijm in je wafels. Waar de gluten normaal gesproken gebruikt worden om de ingredienten aan elkaar te binden heb je hier wat anders nodig. Ik vind tapioca of arrowroot altijd fantastisch goed werken.

Ik gebruik hier amandelmeel, maar heb je een notenallergie dan kun je dit ook goed vervangen voor chufa of cassavemeel. Kokosmelk kun je vervangen voor amandelmelk en de ahornsiroop kun je vervangen voor honing of je kunt het helemaal weglaten. Dat is zeker ook een optie.

Beslag

Het maken van het beslag voor het basisrecept voor glutenvrije wafels is heel eenvoudig. Je mengt de droge ingrediënten, je mengt de natte ingrediënten en je voegt vervolgens die twee samen. Even doorkloppen en je bent klaar om ze te bakken.

Zorg er wel voor dat je je wafelijzer goed invet. Ik gebruik hier meestal wat gesmolten kokosolie voor en een kwastje. Maar een bakspray werkt ook prima. Het belangrijkste is dat je niet te snel je wafelijzer alweer open maakt. Laat ze even bakken. Het is eigenlijk net als met de eerste pannenkoeken. Althans bij mij is het vaak zo dat die eerste wafels er een beetje blekig uitkomen. Iets met geduld. Haha. Maar dat hoeft dus niet.

Basisrecept glutenvrije wafels
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Basisrecept glutenvrije wafels

Dit is een heerlijk basisrecept voor wafels wat je makkelijk naar eigen smaak kunt aanpassen. Of serveer gewoon zo met fruit naar keuze!
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Dieetsoort glutenvrij, paleo
Porties: 8 wafels

Benodigdheden

Ingrediënten

Instructies

  • In een mengkom combineer je de droge ingrediënten. (amandelmeel, tapioca, baking soda, bakpoeder en zout)
  • Meng de natte ingrediënten in een andere kom samen (kokosmelk, vanille, kokosolie, ahornsiroop en de eieren) en klop even door.
  • Doe de droge bij de natte ingredienten en klop tot een geheel.
  • Verhit je wafelijzer en vet in met wat kokosolie.
  • Bak de wafel goudbruin en gaar. Hoeveel wafels je eruit kunt halen is afhankelijk van je wafelijzer. Bij mij gingen er 8 wafels uit het beslag.
  • Serveer de wafels met blauwe bessen en geraspte kokos.
Gang: Ontbijt
Keuken: Glutenvrij
Trefwoord: amandelmeel, kokosmelk
Dieetsoort: glutenvrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 258kcal, Koolhydraten: 11g, Eiwit: 6g, Vet: 23g, Verzadigd vet: 12g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Transvet: 1g, Cholesterol: 61mg, Natrium: 251mg, Kalium: 133mg, Vezels: 2g, Suiker: 4g, Vitamine A: 89IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 80mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Nog meer wafelrecepten

Delen is fijn!