Simone's Kitchen

Gevulde eieren basisrecept

gevulde eieren

Basisrecept voor gevulde eieren

Vrolijk Pasen! Ik heb echt bijster weinig aan de paasdagen gedaan dit jaar. althans niet in de vorm van nieuwe recepten voor op de site. Dat wil niet zeggen dat er niet al de nodige paasinspiratie op de site te vinden is natuurlijk, maar het leek me voor vandaag dan wel leuk om er nog eentje toe te voegen. Een gevulde eieren basisrecept.

Voeg toe wat je lekker vindt

Volgens mij zijn de gevulde eieren weer helemaal terug van weggeweest. Ik maakte er al eerder een paar maar dit echt een basisrecept voor het maken van gevulde eieren. Heel eenvoudig maar wil je er wat bijzonders van maken dan kun je het makkelijk aanpassen.

High tea met gevulde eieren

Wil je bijvoorbeeld een lekkere high tea serveren dan is het gevulde eitje ook een fijne toepassing. Als toevoegingen voor het ei kun je denken aan krokant uitgebakken chorizokruim, stukjes gerookte zalm, uitgebakken spekjes of bijvoorbeeld extra veel verse kruiden. Kervel is erg lekker op een eitje.

Maken van de gevulde eieren

Om de gevulde eieren te maken is het handig om verse eieren te gebruiken. De voornaamste reden daarvoor is dat een oud ei ook meestal een dooier heeft die niet mooi in het midden meer zit. Als je ooit een oud ei hebt opengebroken dan kun je goed zien dat het eiwit er niet meer zo mooi omheen zit. Het vloeit als het ware uit.

Dat betekent meestal dat het ei niet zo kakelvers meer is. Maar wil je gevulde eieren maken dan wil je ook dat die dooier juist wel in het midden zit.

Kies dus verse eieren uit om te gaan koken. Laat ze schrikken. Pel de eieren en doe het eigeel in een apart bakje. Dit mix je met mayonaise, paprika, mosterd en zout en peper naar smaak. Prak het goed glad (of gebruik een staafmixer) zodat je geen klontjes meer hebt.

Wil je het in een spuitzak verwerken dan zijn die klontjes namelijk de bottleneck.. 🙂 Daarmee is het basisrecept voor gevulde eieren alweer compleet.

Check ook hier mijn recept voor gevulde eieren met zalm

gevulde eieren
Print recept Pin recept
No ratings yet

Gevulde eieren

Altijd lekker: gevulde eieren. Met dit basisrecept kun je vervolgens variëren naar hartelust!
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • ½ tl gerookte paprika
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 tl mosterd
  • Zout en peper

Instructies

  • Kook de eieren tot ze hard zijn. Laat ze schrikken en pel de eieren. Snij ze doormidden en haal met een theelepeltje de eidooier eruit en verzamel die in een bakje.
  • Voeg hier de mayonaise, gerookte paprika, mosterd en zout en peper toe. Prak het tot het bijna glad is. Een beetje structuur mag je nog wel zien.
  • Bestrooi de gevulde eieren voor serveren met nog wat gerookte paprika en de gehakte bieslook.
  • Als variatie is het ook erg lekker om kleine stukjes gerookte zalm of kruim van uitgebakken spek erop te strooien.
Gang: snacks
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: ei

Voedingswaarde

Calorieën: 56kcal, Koolhydraten: 1g, Eiwit: 3g, Vet: 5g, Verzadigd vet: 1g, Transvet: 1g, Cholesterol: 83mg, Natrium: 64mg, Kalium: 33mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 139IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 13mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.