Simone's Kitchen

Gevulde eieren ouderwets?

Gevulde eieren met zalm | simoneskitchen.nl

Gevulde eieren met zalm en gerookte paprika

Je kunt het je vast nog wel herinneren; je ging naar een feestje van je oma of van een ander familie lid (even afhankelijk van je leeftijd dit verhaal!) en om de zoveel minuten kwam er dan een bord met hapjes langs. Dat waren – althans bij ons thuis – steevast; augurken gewikkeld in een plakje ham, plakjes leverworst, stukjes kaas en als mijn moeder wild ging dan hadden we ook gevulde eieren. Ik vond ze altijd wel lekker om de doodsimpele reden dat ik ook gek ben op eieren, maar als je erover nadenkt dan was het nooit heel veel bijzonders. Mams kookte de eieren hard (heel hard), haalde het eigeel eruit (dat inmiddels een enigszins groene kleur had gekregen) deed er dan een flinke klodder mayo doorheen, even roeren, weer terug in het ei spuiten en klaar.

Gevulde eieren | simoneskitchen.nl

Dan had je dus per saldo weliswaar gevulde eieren maar het verschilde niet wezenlijk veel van een normaal gekookt ei. Vervolgens raakten de gevulde eieren volledig ‘uit de mode’. Heb jij ze ergens gezien de laatste tien, twintig jaar? Of kwam ik toevallig net altijd op de gelegenheden waar de gevulde eieren not done waren?

Toch lijkt het erop dat gevulde eieren de laatste tijd aan een comeback bezig zijn. Want her en der zie ik ze in magazines verschijnen en omdat zowel Esmee als ik toch wel gecharmeerd zijn van een goed gevuld eitje leek het ons een prima moment om dat oude vertrouwde witte schuitje weer eens naar boven te halen.

Gevulde eieren met zalm | simoneskitchen.nl

Natuurlijk deden wij er iets meer mee als vroeger en maakten we het een beetje feestelijker door lekker gerookte zalm toe te voegen.

Gevulde eieren | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Gevulde eieren met zalm

Totale tijd: 15 min
Porties: 10 eieren

Ingrediënten

  • 5 grote eieren
  • 3 el mayonaise
  • 100 gram zalm
  • dille
  • gerookte paprika
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de eieren hard. Een minuut of 8 is prima. Laat schrikken en laat ze afkoelen.
  • Pel de eieren, snij voorzichtig in de lengte doormidden en haal het eigeel eruit en doe dit over in een bakje.
  • Doe hier nu de mayonaise, dille, gerookte paprika en peper en zout naar smaak bij. Snij de zalm in kleine snippers en doe bijna alles erin maar hou nog wat zalm over voor de garnering.
  • Als het mengsel op smaak is doe dan over in een spuitzak en spuit dit voorzichtig in de ei helften. Garneer met een takje dille en wat zalmsnippers

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

16 comments

  1. Avatar

    ik zou er nu eigenlijk wel eentje lusten…. Zo goed waren ze. Die kunnen prima als ontbijt. Toch?

  2. Avatar

    Die blijven heerlijk inderdaad!

  3. Avatar

    Ja! Die ken ik nog wel en inderdaad vroeger kreeg je ze echt overal bij en nu zie je ze nergens meer. Zelf was ik er nooit zo dol op, eieren wel maar teveel gekookt eiwit nahh niet zo. Op deze manier met zalm lijkt het me toch wel weer een lekker hapje. Misschien zet die comeback wel door en zien we (deze versie hopelijk) weer overal!

  4. Avatar

    Je kunt er ook een (moderne?) twist aan geven: gekleurde eieren!
    Ik ben zelf groot fan van gevulde eieren, jammie.
    Gr, Gerry
    Zoiets als http://www.dekooktips.com/recepten/eieren-r-p.htm

  5. Avatar

    Altijd lekker behalve als ze direct onafgedekt uit de koelkast komen. Dan krijg je van die hele koude eieren met van die vochtplekken die de smaak niet ten goede komen. Als U begrijpt wat ik bedoel 🙂

  6. Pingback: 5 x Eierinspiratie voor Pasen | Simone's Kitchen

  7. Avatar

    Ach ik ben er zo dol op gekleurd of niet. Gevulde eieren je kan het eindeloos variëren . En niet allen met pasen.

    Groet,
    Wiwik

  8. Avatar

    Morgen feestje, dus ja met gevulde eieren! En kaas en worst 😉

  9. Avatar

    Wat gebruiken jullie precies als ‘gerookte paprika’? Neem aan dat het een poeder is, maar van welk merk en waar te koop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.