Een snackboard maar dan in de vorm van een krans en met gerookte zalm en roomkaas. Verdeel er verder je favoriete groentes over!

Krans van gerookte zalm

Krans van gerookte zalm

Er zijn natuurlijk legio manieren om gerookte zalm te presenteren. Zo maakte ik al eerder een zalmsalade ermee of wat dacht je van deze heerlijke taartjes met gerookte zalm? Het idee voor de krans had ik ergens langs zien komen en het leek me weer eens een leuke manier om die lekkere zalm anders te presenteren.

Wat heb je nodig?

  • Gerookte zalm
  • Roomkaas
  • Komkommer
  • Radijs
  • Dille
  • Limoen
  • Avocado
  • Cress (ter decoratie)
Krans van gerookte zalm

Met knapperige toast

Natuurlijk wil je dit alles serveren met lekkere toast. Want uiteindelijk is het niet meer dan een snack bord, dus daar horen lekkere knapperige toastjes bij. Ik vind die met rozemarijn altijd erg lekker, maar elk willekeurig toastje kan natuurlijk. Of stokbrood. Ook lekker.

Opbouwen van de krans

Om de krans op te bouwen heb je om te beginnen een groot rond bord nodig. Hierop maak je de basis van de roomkaas. Ik gebruikte een spuitzak om de roomkaas op het bord en op de zalm te spuiten. Dat maakt het net wat makkelijker te hanteren maar je kunt natuurlijk ook gewoon een lepel gebruiken. Dat voorkomt bovendien dat de roomkaas er een beetje uitziet als slagroom. Haha…

Op de roomkaas drapeer je de laag met gerookte zalm. Hierop komt weer wat roomkaas, maar nu minder. Daarop verdeel je de reepjes komkommer, radijs, dille en de blokjes avocado. Je eindigt met de cress.

Bewaren van de krans van gerookte zalm

Krijg je visite en wil je dit het liefst al van tevoren maken? Dan kun je het zo goed als helemaal afmaken. Dek af met plastic folie en bewaar in de koeling tot gebruik. Let wel op dat je de folie niet te strak eromheen wikkelt. Je wilt niet dat alles helemaal platgewalst wordt.

Check ook de tips voor het maken van de perfecte kaasplank.

Krans van gerookte zalm

Extra’s

Je kunt aan de krans van gerookte zalm nog extra dingen toevoegen naar wens. Het is lekker om hier nog wat granaatappelpitjes aan toe te voegen of denk eens aan pistachenootjes. Ook andere noten kunnen goed zoals bijvoorbeeld walnoten.

Krans van gerookte zalm

Krans van gerookte zalm

5 van 1 stem
Gangsnacks, Voorgerecht
KeukenHollandse keuken

Een lekkere kerstkrans gemaakt van roomkaas, gerookte zalm en diverse knapperige groentes
clock
voorbereiding 15 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 25 minuten

8 personen

Ingrediënten

  • 300 gr roomkaas
  • 400 gr gerookte zalm
  • 1 komkommer in dunne reepjes
  • 1 limoen in partjes
  • bosui in ringetjes
  • 1 avocado’s in kleine blokjes
  • 100 gr radijsjes
  • 1 bosje dille
  • 1 el cress
  • granaatappelpitjes optioneel
  • toast om te serveren

  • Neem een groot bord en zet die vast klaar.
  • Roer de roomkaas goed los zodat het wat soepeler is. Gebruik eventueel een klein scheutje slagroom hiervoor. Doe over in een spuitzak.
  • Spuit flinke dotten roomkaas in een cirkel op het bord. Hierop verdeel je vervolgens de gerookte zalm.
  • Daarop komt weer wat roomkaas (maar minder dan bij de eerste ring) en vervolgens beleg je dit weer met de andere rauwkost.
  • Serveer met lekkere toast

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 239kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 12g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Cholesterol: 49mg | Natrium: 518mg | Kalium: 361mg | Vezels: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 763IU | Vitamine C: 8mg | Calcium: 59mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.