Simone's Kitchen

Bladerdeeg zalmtaartje met roomkaas

Bladerdeegtaartje met zalm | simoneskitchen.nl

Zalmgerechtje

Nadat ik de feestelijke zalmsalade had gemaakt, was er nog aardig wat zalm over (want we zijn maar met twee personen hier natuurlijk) dus bedacht ik dit snelle voorgerechtje. Ideaal als kerstvoorgerecht natuurlijk maar elk moment van het jaar lekker. Je bakt het bladerdeeg even in de oven, laat het iets afkoelen en dan beleg je de taartjes met roomkaas, zalm, avocado en granaatappelpitjes.

Snelle zalmbladerdeeg taartjes | simoneskitchen.nl

Let wel op de je de avocado er niet te snel op doet. Het verkleurt redelijk snel. Wil je het iets beter houdbaar maken gebruik dan wat citroensap op de avocado. Het helpt niet als je het een uur laat staan maar wel iets. 🙂

PS. Vanaf 10 januari doe ik een groentechallenge. Doe je met me mee? Inschrijven kan tot eind van het jaar voor slechts € 10,-.

Bladerdeegtaartje met zalm | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Snel bladerdeeg zalmtaartje

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg vierkant, diepvries
  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 gr roomkaas
  • paar takjes bieslook
  • granaatappelpitjes
  • 1 avocado
  • 1 ei om het deeg te bestrijken

Verder nodig:

  • Bakpapier
  • vlaaivormpjes
  • rijst of bonen om blind te bakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Ontdooi de plakken bladerdeeg en leg die in vier kleine vlaaivormpjes. Die met een losse bodem zijn het makkelijkste! Druk aan, prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bestrijk met het losgeklopte ei
  • Leg een velletje bakpapier in de vormpjes en dek dit af met droge rijst of droge bonen. Je gaat het nu blind bakken voor 15 minuten.
  • Haal het bakpapier en de bonen/rijst eraf en bak nog eens voor 10 minuten of tot goudbruin en gaar. Laat de taartjes even afkoelen.
  • Besmeer met roomkaas, bedek met mooie plakjes zalm en blokjes avocado. Bestrooi met de granaatappelpitjes en knip er wat bieslook overheen.
Gang: Voorgerecht
Trefwoord: gerookte zalm

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!