Feestelijk en makkelijk zalmtaartje van bladerdeeg met roomkaas, avocado en granaatappelpitjes. Heerlijk als voorgerecht voor de paasdagen of voor de kerstdagen.

Zalmtaartje met bladerdeeg en avocado

Zalmtaartje van bladerdeeg

Nadat ik de feestelijke zalmsalade had gemaakt, was er nog aardig wat zalm over (want we zijn maar met twee personen hier natuurlijk) dus bedacht ik dit snelle voorgerechtje. Ideaal als kerstvoorgerecht of paasvoorgerecht natuurlijk maar elk moment van het jaar lekker. Je bakt het bladerdeeg even in de oven, laat het iets afkoelen en dan beleg je de taartjes met roomkaas, zalm, avocado en granaatappelpitjes. En voila je zalmtaartje is klaar.

Snelle zalmbladerdeeg taartjes | simoneskitchen.nl

Let wel op de je de avocado er niet te snel op doet. Het verkleurt redelijk snel. Wil je het iets beter houdbaar maken gebruik dan wat citroensap op de avocado. Het helpt niet als je het een uur laat staan maar wel iets. 🙂

Het enige puntje van aandacht bij dit zalmtaartje is het opsmeren van de roomkaas. Doordat het bladerdeeg snel brokkelt is het handig om de roomkaas even goed los te kloppen zodat het beter verdeelt. En dan met enig beleid op je bladerdeeg smeren. Op zich kan het niet perse heel veel kwaad, want er komt tenslotte ook nog zalm overheen dus je ziet het niet meer.

Goede zalm

Misschien een overbodige mededeling maar zorg wel dat je goede zalm gebruikt als je dit zalmtaartje als voorgerecht gaat serveren tijdens de feestdagen. Je komt nog wel eens van die draderige zalm tegen en dat is eenvoudig niet lekker. Ik gebruikte hier de zalm van Boers & Boers. Dat is echt een prachtige zalm. Natuurlijk niet het hele jaar verkrijgbaar maar als je dit tijdens de feestdagen maakt zeker deze bestellen!

Ik vind het heerlijk om hier ook nog wat granaatappelpitjes over te strooien. Niet iedereen houdt daarvan dus je kunt ervoor kiezen om die apart ernaast te serveren voor de liefhebbers.

Check ook deze makkelijke gerechten met zalm

Bladerdeegtaartje met zalm | simoneskitchen.nl

Snel bladerdeeg zalmtaartje

5 van 2 stemmen
GangVoorgerecht
KeukenPasen

Heerlijk snel voorgerechtje voor de kerstdagen of voor de paasdagen
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 25 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Materiaal

  • 4 kleine taartvormpjes met losse bodem
  • blindbakbonen
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg vierkant, diepvries
  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 gr roomkaas
  • paar takjes bieslook
  • granaatappelpitjes
  • 1 avocado
  • 1 ei om het deeg te bestrijken

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Ontdooi de plakken bladerdeeg en leg die in vier kleine vlaaivormpjes. Die met een losse bodem zijn het makkelijkste! Druk aan, prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bestrijk met het losgeklopte ei
  • Leg een velletje bakpapier in de vormpjes en dek dit af met droge rijst of droge bonen. Je gaat het nu blind bakken voor 15 minuten.
  • Haal het bakpapier en de bonen/rijst eraf en bak nog eens voor 10 minuten of tot goudbruin en gaar. Laat de taartjes even afkoelen.
  • Besmeer met roomkaas, bedek met mooie plakjes zalm en blokjes avocado. Bestrooi met de granaatappelpitjes en knip er wat bieslook overheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 218kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 9g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Transvet: 1g | Cholesterol: 72mg | Natrium: 296mg | Kalium: 336mg | Vezels: 3g | Suiker: 1g | Vitamine A: 490IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 39mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.