20100513-_MG_8372

Wist je dat fotograferen uit de hand bij weinig licht en praten niet goed samen gaan? 🙂 Sorry dus voor de ietwat bewogen foto hierboven, maar ondanks dat is het toch mijn favoriet dus vandaar toch maar geplaatst. Ik moet ook echt gaan werken aan mijn foodstyling want dit lijkt natuurlijk nergens op. Bergje groente op een stuk zalm…. Hmmm, het eeuwige dillema van de foodblogger; snel fotograferen voor het eten koud wordt. Werkt dus niet altijd even goed en ik was er niet helemaal bij met mijn hoofd. Ik heb bovendien een nieuwe lens die ik nog niet goed ken. Wist je dat elke lens zijn eigen karakteristieken heeft? Ik weet precies welke lens ik tot welke sluitertijd nog uit de hand kan fotograferen maar duidelijk dus niet bij de nieuwe (50mm macro 2.5) met als resultaat een beetje shaky foto. Het begon al te schemeren en ik zat niet op de sluitertijd te letten… Oooo, foute boel!!

Nou ja, ik had zin in een lekker gezond maal en wilde daarvoor asperges gebruiken. Het recept komt uit de delicious van deze maand (coverrecept) en het is wel lekker alleen een aardappeltje of zoiets had mijn vent wat langer tevreden gehouden… Dom, ik had er niet over nagedacht. Lijkt wel zo’n dag waarop ik van alles doe zonder er goed over na te denken.

Anyway, ik vond het zelf lekker al hadden de groenten iets langer mogen blancheren als de aangegeven 1 minuut. De spercieboontjes waren echt nog te crunchy, de asperge-tips (gewone groene asperges waren er niet te krijgen op hemelvaartdag) waren prima.

Op zich is het een simpel recept en prima op te leuken en aan te kleden naar eigen inzicht.

Zalm met lentegroenten | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Zalm met lentegroentes

Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets met huid van ong. 150 gr
  • 250 gr lentegroenten zoals asperges sugarsnaps en jonge spercieboontjes
  • 1 takje munt fijngesneden
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 1 el creme fraiche
  • 1/2 citroen sap
  • olijfolie
  • 75 gr mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 40 gram boter

Instructies

  • Verhit de oven op 180C.
  • Blancheer de lentegroenten tot ze beetgaar zijn, 2-3 minuten, spoel af met koud water en laat uitlekken. In de tussentijd maak je de citroenmayonaise door 75 gr mayonaise te mengen met 1 eetlepel creme fraiche en sap van een halve citroen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Wrijf de zalmfilets in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een ovenvaste koekenpan en zodra die goed heet is leg je de zalm op de huid in de pan en laat 1 minuut goed doorbakken. Leg hem nog even 30 seconden op de andere kant en schuif de filets dan de oven in voor ongeveer 5 minuten of totdat de zalm gaar is maar nog niet helemaal droog van binnen.
  • In de tussentijd verhit je de boter in dezelfde pan waar je de groenten in hebt geblancheerd en zodra de boter gesmolten is roer je er een eetlepel grove mosterd doorheen. Voeg de groenten toe en roer even door voor 1 minuut tot alles bedekt is met mosterd en boter. Voeg 1 klein handje muntblaadjes toe en de fijngesneden bieslook.
  • Serveer met iets van aardappeltjes of wellicht ook lekker met een mooie pasta. De citroenmayonaise is trouwens superlekker!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: asperges, sperziebonen, zalm

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 676kcal, Koolhydraten: 8g, Eiwit: 34g, Vet: 57g, Verzadigd vet: 18g, Transvet: 1g, Cholesterol: 152mg, Natrium: 538mg, Kalium: 1061mg, Vezels: 4g, Suiker: 4g, Vitamine A: 1753IU, Vitamine C: 22mg, Calcium: 75mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!