Simone's Kitchen

Spruitjes uit de oven met mosterdsaus

spruitjes met mosterdsaus

Spruitjes uit de oven

Deze spruitjes uit de oven zijn weer eens een hele andere manier om spruitjes te eten. Verrassend en heel erg lekker, dat kan ik je alvast vertellen.

Hier serveerde ik er voor de verandering eens ribkarbonades bij maar die kun je natuurlijk desgewenst ook gewoon weglaten. Laat je ze weg dan is dit zelfs een vegan gerecht.

Paper Travels

Iets wat niks met deze spruitjes uit de oven te maken heeft is het feit dat ik Paper Travels weer nieuw leven in heb geblazen. Ik heb een kleine shift in focus voor Simone’s Kitchen. Eigenlijk niet een nieuwe maar omdat ik ook begonnen ben met de opleiding tot Oersterk coach leek me het een goed idee om de focus hier te leggen op gezondheid en gezonde voeding.

Dat is het min of meer al. Reizen zal er ook wel onderdeel van blijven maar dat komt dus meer te liggen bij Paper Travels.

Tot zover de huishoudelijke mededelingen.

Spruitjes met mosterd

Spruitjes uit de oven eet ik eigenlijk heel vaak maar dat is meestal gewoon de spruitjes roosteren en dan combineren met bijvoorbeeld hazelnootjes of een stukje gebakken kip. Het simpelste diner dat je maar kunt bedenken.

Dit gerecht begint daar ook mee maar daarna krijgt het een hele andere wending met een heerlijke romige mosterdsaus. Ik moet zeggen dat dit wel mijn nieuwe favoriet is.

Het is wat meer werk om deze spruitjes uit de oven te maken, maar wil je het eens op een hele andere manier serveren dan kan ik je dit lekkere gerecht van harte aanbevelen.

Neus in de boeken

Ik heb vandaag dag 2 van de opleiding. Het eerste gedeelte is online, de reden daarvan weten we allemaal inmiddels wel. Hopelijk kan het tweede gedeelte wel off line plaatsvinden maar goed, dat duurt nog eventjes. Ik heb er zin in.

spruitjes met mosterdsaus
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Spruitjes met mosterdsaus en karbonade

Spruitjes eens op een hele andere manier!
Doe je momenteel een whole30 laat de ahornsiroop dan weg uit het recept
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 700 gram spruitjes schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 tl arrowroot
  • 2 tl appelciderazijn
  • 2 tl maple syrup (doe je een whole30? Laat de maple syrup dan weg!)
  • 3 el Dijon mosterd
  • 120 ml kokosroom
  • 2 ribkarbonades
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200C.
  • Meng de spruiten in een kom met 1 el olijfolie en wat zout en peper. Strooi ze op een bakplaat en bak ze in 25 minuten gaar, roer halverwege om.
  • Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan, voeg de sjalot toe en fruit 2 minuten op laag vuur tot de sjalot glazig is.
  • Voeg de arrowroot, azijn, maple syrup, mosterd en kokosroom toe en roer met een garde goed door. Blijf doorroeren tot aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes aan de kook, roer af en toe door.
  • Schenk de mosterdsaus over de spruitjes en zet nog 10 minuten in de oven terug.
  • Bak ondertussen de ribkarbonades.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: mosterd, spruitjes

Voedingswaarde

Calorieën: 717kcal, Koolhydraten: 45g, Eiwit: 42g, Vet: 45g, Verzadigd vet: 24g, Transvet: 1g, Cholesterol: 84mg, Natrium: 408mg, Kalium: 2115mg, Vezels: 16g, Suiker: 13g, Vitamine A: 2660IU, Vitamine C: 301mg, Calcium: 189mg, Ijzer: 7mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.